Τρίτη, Ιουλίου 08, 2014

Δείγμα κακής χρήσεως του διαδικτύου

Συνελήφθη φοιτητής του Πανεπιστημίου Πειραιά που απειλούσε τους καθηγητές μέσω Facebook!

Όλα ξεκίνησαν πριν από τρεις ημέρες όταν οι Πρυτανικές Αρχές του Πανεπιστημίου Πειραιά κατήγγειλαν στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ότι άτομο διατύπωνε συστηματικά απειλές για διάπραξη βίαιων συμπεριφορών και παράνομων ενεργειών, κατά προσώπων ή/και πραγμάτων του συγκεκριμένου Πανεπιστήμιου.
Σύμφωνα με την καταγγελία οι απειλές διατυπώνονταν δημόσια αλλά και μέσω του Facebook στα πρότυπα ανάλογων περιστατικών σε Πανεπιστήμια του εξωτερικού.

Λόγω της ιδιαιτερότητας της καταγγελίας, στελέχη της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διεξήγαγαν άμεσα ενδελεχή ψηφιακή αστυνομική έρευνα. Όπως προέκυψε το άτομο που εκδήλωνε την πρόθεση για την παραπάνω παραβατικές συμπεριφορές, είναι φοιτητής του Πανεπιστημίου Πειραιά.

Το ψηφιακό υλικό που συγκεντρώθηκε και η καταγγελία του Πανεπιστημιακού Ιδρύματος τέθηκαν υπόψιν της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, η οποία παρήγγειλε στο οικείο Τμήμα Ασφαλείας - του τόπου κατοικίας του φοιτητή - τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης και των απαραίτητων ανακριτικών πράξεων.

Στο πλαίσιο αυτό διενεργήθηκε έρευνα στην οικία του φοιτητή και συλλέχθηκε προανακριτικό υλικό για την υπόθεση, το οποίο υποβλήθηκε στην παραγγέλουσα Εισαγγελική Αρχή.

Πηγή

Τραγούδι.
Γιώργος Μπάτης, Οι Φυλακές του Ωρωπού


2 σχόλια :

Mi-la-re,
mi-la-re-si