Τρίτη, Δεκεμβρίου 22, 2015

Στο Ημεροβίγλι

Ουφ, πέρασε κι αυτό το άγχος.
Τη σκαπούλαρε η Σαντορίνη. Οι δε βρωμο-κρόνιοι, οι Άτλαντες, οι οξαποδώ και οι αλουμινάτοι δεν τόλμησαν να την αγγίξουν.
Κανονισμένο ήταν, αλλά δεν το τόλμησαν.
Μαλακία τους πάντως.
Είχα εφοδιαστεί με ποπ-κορν άφθονο και κοκα-κόλες κι είχα στηθεί να περιμένω το υπερθέαμα με τους Τουρκαλάδες να αποβιβάζονται στον Αθηνιό, ας πούμε, ή στην Οία.
(κλικ)
Σπάστηκα λίγο, μπορώ να σου πω, που (κυριολεκτικά) δεν έλαβε χώραν το υπερθέαμα. Αλλά δε βαριέσαι, εμείς να 'μαστε καλά.
Κι άσε τους Κρόνιους και τους Άτλαντες και τον Κθούλου τον ίδιο αυτοπροσώπως μη σου πω, να τραβάνε τις κωλότριχές τους.
Όσο παραμένει ελληνική η Σαντορίνη, όσο στο dress code του κυρα-Θήρα δεν περιλαμβάνεται φέσι ή μαντήλα, θα μπορούμε να απολαμβάνουμε τετραήμερα στο Ημεροβίγλι.


Αμφιλεγόμενο πανηγυρικό άσμα 
που μυητικώς προέβλεψε 
την κατάληψη της Σαντορινης από τους Κρόνιους.
Ο προσεκτικός ακροατής θα εντοπίσει τον στίχο
"Τι κι αν πέρασε καιρός, Κρόνος είναι ο θεός".
Τελικά, όμως, οι Κρόνιοι δεν τόλμησαν.


Εν  τω μεταξύ μια μασονική σέχτα (η γνωστή μασονική σέχτα των μασονικών σεχτών, δηλαδή η μασονική σέχτα που κρύβεται πίσω απ' όλες τις μασονικές σέχτες και της οποίας μερικοί λένε πως είμαι απλό μέλος ενώ οι υπόλοιποι λένε πως είμαι ο μέγας της διδάσκαλος), μου έστειλε το εξής μήνυμα:

"Ρε μαλάκα, θυμάσαι που εσύ τα είχες γράψει στο μανιφέστο του εκτρελανσισμού? Γιατί δε σε διαβάζουν ρε μαλάκα? Μιλάμε είχες δώσει αναλυτικές οδηγίες προς εκκολαπτόμενους φιδέμπορες! Μιλάμε, κοίτα τι είχες γράψει -κι αυτοί... ντιπ!
Άκου τι έγραφες:

 Ας δούμε μερικά παραδείγματα εφηρμοσμένων μελλοντολυτικών ιδεών:

Ιδιαίτερης μνείας χρήζουν οι οπαδοί της εκτρελανσιστικής αιρέσεως των Μαρξιστών - Λενινιστών, οίτινες συνεχίζουν να προσδοκούν μετά πίστεως και πεποιθήσεως την νομοτελειακά επερχόμενη μελλοντόλυση - προλεταριακή επανάσταση, η οποία, αφού πρώτα περάσει μερικά αναγκαία στάδια παρολιγονικίας, στο τέλος θα καταστρέψει τους αποδιοπομποιημένους καπιταλιστές και θα γεμίσει ευωχία τους εξουτοπικευμένους προλετάριους στα πλαίσια μιας εξουτοπικοποιημένης κοινωνίας. Προσωπικά θαυμάζω τους Μαρξιστές-Λενινιστές για το κουράγιο και την επιμονή τους. Εις την θέσιν των θα είχα πάει για ψάρεμα.

Μια άλλη αίρεσις εκτρελανσιστών, οι «Μάρτυρες του Ιεχωβά», αποτελούν παράδειγμα προς αποφυγήν, εφόσον έκαναν λάθος χρήση της μελλοντολύσεως: Τοποθέτησαν χρονικά την μελλοντόλυση, αρχικά στο 1914 και στη συνέχεια σε άλλα έτη του 20ου αιώνα, με αποτέλεσμα να διαψευστούν οικτρά, εφόσον υποτίμησαν το γεγονός ότι η μελλοντόλυσις ονομάζεται και «θεωρία του ορίζοντος»: Κύριον συστατικόν της οφείλει να είναι το ότι “όσο την πλησιάζουμε, τόσο αυτή απομακρύνεται προκειμένου να μας εξάπτει”. 
Λογικά σκεπτόμενοι, υποθέτουμε πως την ίδια κακή χρήση της μελλοντολύσεως κάνουν σήμερα και μερικοί προσφάτως εμφανισθέντες εκτρελανσιστές της εκτρελανσιστικής αιρέσεως των Έψιλον, οίτινες προσδιορίζουν την μελλοντόλυση ως λαμβάνουσα χώραν το 2012 μ.Χ. Συνοδοιπόροι τους εις τον ολισθηρόν δρόμον της διαψεύσεως, είναι και οι διάφοροι μυστήριοι άλλων εκτρελανσιστικών αιρέσεων, που επίσης -αν και για άλλους λόγους- προβλέπουν ότι η μελλοντόλυσις θα λάβει χώραν το 2012. 
Στατιστικά, είναι βέβαιο πως θα διαψευστούν οικτρά, διότι χαρακτηριστικόν της μελλοντολύσεως είναι το ότι ανταμείβει πλουσιοπάροχα με κουράγιο όσους την χρησιμοποιούν σωστά (τους Μαρξιστές-Λενινιστές, ας πούμε) ενώ τιμωρεί με οικτρή διάψευση όσους την χρησιμοποιούν με λανθασμένο τρόπο.





2 σχόλια :

  1. Α,τι μας θύμησες τώρα;τα χρόνια εκείνα που ακόμη υπήρχε ελπίδα.Και τώρα τι;Απέναντι γίνεται ο κακός χαμός,και οι περισσότεροι ζούμε σαν όλα να είναι κανονικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα... δεν είναι κανονικό να ζούμε μέσα στο χάος?
      :-)

      Διαγραφή

Mi-la-re,
mi-la-re-si