Σάββατο, Ιουλίου 04, 2009

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ!

Καλά ρε μάγκα, που πήγανε και κάνανε φέτος το αντιρατσιστικό φεστιβάλ? Απαπαπαπα! Μιλάμε για ένα μεγάλο παρκάκι ανάμεσα σε κάτι φάμπρικες, κάτι μαρμαράδικα και τέτοια, χάλια σου λέω!
Και κάτω χώμα μιλάμε... Να περπατάς και να σηκώνεται σύγνεφο η σκόνη!
Απαπαπαπαπα... Μιλάμε πήγα με μπλουτζήν και γύρισα με τζην ακαθόριστου χρώματος...

Το θετικό βέβαια είναι ότι μπήκα τζάμπα -τιμής ένεκεν, ίσως- αλλά αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην ξέρω πόσο κάνει το εισιτήριο. Υποθέτω πως η τιμή του θα είναι τόση, όση θα είναι αρκετή ώστε στο άκουσμά της οι μετανάστες να ρίχνουν μπινελίκια.

Τεσπα, άματις είναι να πάει κάποιος αύριο, ας μη φορέσει τα καλά του παπούτσια και το καλό του παντελόνι, γιατί θα γίνουν χάλια.

Κατά τα άλλα, τα γνωστά: Τα ίδια με πέρσι και πρόπερσι και αντιπρόπερσι, αν εξαιρέσει κανείς ότι φέτος πλανάται το μετεκλογικόν αγιο-παντελεημονικόν ερώτημα: καλά ρε μάγκα, που στα κομμάτια τα κονόμησε η Ελλάδα τόσα φασιστο-ρατσιστο-ναζισταριά?

Εμ... Έτσι είναι μάγκες μου! Άμα αφήνεις τον κόσμο να έχει νιονιό φιδιού, κάποια στιγμή θα τον δεις να σου γεννάει και να σου επωάζει και το αυγό του φιδιού...
Και δε θα φταίει κιόλας...

Ας πούμε, καληώρα, άμα του λες απλώς: "Ντάξει μωρέ, η μετανάστευση είναι κάτι φυσιολογικό: Πάντοτε οι άνεργοι ακολουθούσαν τη ροή του κεφαλαίου: Όπου πήγαινε το κεφάλαιο και δημιουργούσε θέσεις εργασίας, εκεί πήγαιναν και μετανάστες",
θα γυρίσει και θα σου πει ο άλλος:
"Επομένως, εγώ που αντιδρώ σε όλο αυτό, είμαι αντικαπιταλιστής που αντιδρά στη ροή του κεφαλαίου, ή είμαι ρατσιστόμουτρο"?
Και δε θα μπορείς να του απαντήσεις τίποτα, γιατί η ανάλυσή σου θα είναι για τα μπάζα, όσο κι αν δηλώνεις αντικαπιταλιστής και αντιρατσιστής. Θεωρητικά και πρακτικά, μόνο σουβλάκια και συναυλίες θα μπορείς να του προσφέρεις.

Αλλά, κι αυτά κάτι είναι, στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε...

4 σχόλια :

  1. Τα Προμήθεια χάλια, το Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ χάλια. Τελικά δεν είσαι από τα άτομα που ικανοποιούνται και πολύ εύκολα. sε περίπτωση που νομίζεις ότι σε λέω γκρινιάρη σε πληροφορώ πως κάνεις λάθος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. :-)
    Μπα, δεν είμαι γκρινιάρης!!! Απλά είμαι απαιτητικός!!! :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος1:15 μ.μ.

    Το θετικό βέβαια είναι ότι μπήκα τζάμπα -τιμής ένεκεν, ίσως- αλλά αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην ξέρω πόσο κάνει το εισιτήριο. Υποθέτω πως η τιμή του θα είναι τόση, όση θα είναι αρκετή ώστε στο άκουσμά της οι μετανάστες να ρίχνουν μπινελίκια.

    Στα ξαναγράφω, γιατί παρ' ότι τα έχω γράψει εδώ, δεν τα βλέπω :
    1. Εγώ πλήρωσα σαν μαθητής 2 ευρώ (παρ' ότι θα μπορούσα να μπω δωρεάν, τιμής ένεκεν).
    2. Οι μετανάστες ΠΟΤΕ ΔΕΝ πλήρωναν εισιτήριο (και στα 14 αντιρατσιστικά που έχουν γίνει). Η είσοδός τους ΠΑΝΤΑ ήταν δωρεάν.

    Επίσης να συμπληρώσω ότι ήταν πολύ καλά οργανωμένο φεστιβάλ με πάρα πολλούς πρόσφυγες, περισσότερους από ποτέ.

    Στο ιστολόγιό μου έχω φωτογραφίες και βίντεο.

    Έφηβος


    http://efhbos.wordpress.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κοίτα efhbos:
    Για να ακριβολογήσω, είναι η πολλοστή χρονιά που πηγαίνω, αλλά φέτος ήταν η δεύτερη χρονιά που πηγαίνω για να βοηθήσω στα στησίματα κλπ. κουβαλήματα του περιπτέρου ενός συλλόγου μεταναστών. Δε μιλάμε καν για επισκέπτες μετανάστες, δηλαδή, μιλάμε για συμμετέχοντες.
    Και, μυστηριωδώς, αν και κάπου είχαμε ακούσει ότι οι μετανάστες μπαίνουν ελεύθερα, τους ζητήθηκε εισιτήριο -άσχετα αν δεν πλήρωσαν, σχεδόν "με τον τσαμπουκά- και μαζί τους δεν πλήρωσα κι εγώ.
    Άμα θες το πιστεύεις.

    Αυτό που λες ότι ήταν φέτος περισσότεροι πρόσφυγες από άλλες χρονιές, πρέπει να είναι σωστό. Κι εγώ έτσι νομίζω. Και είναι ωραίο πράμα, από αυτή την άποψη η επιλογή της περιοχής μάλλον ήταν σωστή.

    Αλλά κάτι μου λέει πως φέτος είχε λιγότερους Έλληνες, συγκριτικά με πέρσι, τουλάχιστον. Μπορεί και να κάνω λάθος, βέβαια.
    (Πάντως αυτό είχε και τα καλά του: Δεν έφαγαν το φαγητό μου -πράγμα θετικό, γιατί έφαγα καλά!!!)
    :-)

    Καλά, το μπλογκ σου είναι απλώς γα-μά-το, όπως σου έγραψα κιόλας.
    Να βλέπουμε να μαθαίνουμε εμείς οι κάάάπως μεγαλύτεροι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Mi-la-re,
mi-la-re-si