Τετάρτη, Ιουλίου 08, 2009

Κ.Ο.Τ.Ε.Σ.

Χωρίς αμφιβολία, ζούμε σε μια εποχή έντονων ιδεολογικών ζυμώσεων, σε μια εποχή έντονης πολιτικοποίησης. Τα οξυμένα κοινωνικο-πολιτικο-οικονομικά προβλήματα ζητούν επειγόντως λύσεις, και μάλιστα λύσεις ριζικές!
Όσοι παρακολουθούν αυτό εδώ το μπλογκ, γνωρίζουν πως, από κομματικής απόψεως, διάκειμαι φιλικά προς τους "Φίλους Του Ανθρώπου".
Να με συγχωρούν όμως οι Φίλοι Του Ανθρώπου, αλλά είναι πλέον καιρός να αναθεωρήσουν ένα από τα βασικά τους ιδεολογικοπολιτικά συνθήματα. Και εννοώ αυτό:

Κι αν ρωτάτε τον λόγο, είναι ο εξής:
Σκέφτομαι σοβαρά να ενταχτώ στις "Κ.Ο.Τ.Ε.Σ", ήτοι τις "ΚΑΠΝΙΣΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ για την ΤΕΧΝΗ και την ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ".

Η δογματική πολιτική ορθότητα οδηγεί αργά ή γρήγορα σε κυνήγι μαγισσών. Στόχος της πάντα ο ίδιος: «η διαφορετικότητα».
Μέχρι τώρα υπήρχαν καπνιστές και μη καπνιστές. Η πολιτική ορθότητα δεν ανέχεται το ενδεχόμενο ειρηνικής συνύπαρξης των μεν με τους δε. Δεν αφήνει την ελευθερία αυτορρύθμισης των σχέσεων ώριμων ελλόγων ατόμων που μπορούν ελεύθερα να επιλέξουν κατά περίπτωση μεταξύ (χώρων) καπνιστών και (χώρων) μη καπνιστών.
Η πολιτική ορθότητα είναι στον πυρήνα της πολεμική. Θέλει να μεταμορφώσει τους μη καπνιστές σε αντι-καπνιστές: σε μισαλλάδοξους φορείς αστυνόμευσης και καταστολής της διαφορετικότητας, σωφρονισμού όσων αποκλίνουν από τον «ίσιο δρόμο» της πολιτικής ορθότητας. Εφευρίσκει, θεσμοθετεί και επιβάλλει την μετατροπή των καπνιστών σε ανεπιθύμητη μειονότητα. Καταπολεμώντας το κάπνισμα, διώκει τους καπνιστές. Ο καπνιστής είναι το νέο θύμα της επιλεκτικής εφαρμογής των δικαιωμάτων του ανθρώπου.
Τριάντα χρόνια μετά την πτώση της δικτατορίας στην Ελλάδα, επανακάμπτει δριμύτερη η κοινωνική νομιμοφροσύνη, που στην εποχή της παγκοσμιοποίησης αποτελεί τη μετεξέλιξη της εθνικοφοσύνης. Το κάπνισμα είναι ένα μόνο παράδειγμα της απόφασής μας να αντισταθούμε στην πατερναλιστική εκδοχή του αυταρχικού κράτους και των πειθαρχημένων κοινωνικών σχέσεων.
[Από την ιδρυτική διακήρυξη των Κ.Ο.Τ.Ε.Σ]

Να τις παρακολουθείτε τις Κ.Ο.Τ.Ε.Σ, τόσο μέσα από το μπλογκ τους, όσο και μέσα από το σάϊτ του Booze. Διότι πρέπει να οργανωθούμε, να αντισταθούμε και να νικήσουμε!
Διότι οι Κ.Ο.Τ.Ε.Σ. τολμούν, μάχονται και απαιτούν!!!

8 σχόλια :

  1. Ανώνυμος6:38 μ.μ.

    Μπράβο!! Έχω βαρεθεί να σχολιάζω από δω κι από κεί για την απαξίωση των καπνιστών, λες κι οι μη καπνιστές είναι κάποια ανώτερη κοινωνικά ομάδα!! Μα τίποτα να μην γίνεται σωστά σ'αυτόν τον κόσμο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ήρθε η ώρα για την καπνιστική αντεπίθεση!!!
    Οι νόμοι καταργούνται στα καπνιστήρια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτά αδερφέ μου Περίκαλλε είναι ψευδοδιλλήματα! Το λέω με πόνο καρδιάς και με ανατρίχιασμα στην πλάτη γιατί αναγκάζομαι να χρησιμοποιήσω το τσιτάτο του ΚΚΕ, αλλά είναι ψευδοδιλλήματα! Διότι κόκορας χωρίς κότες δεν υπάρχει και άρα αν θες να γίνεις κόκορας επιζητείς απαραιτήτως την ύπαρξη της κότας. Γουστάρεις να είναι ο άλλος κότα!

    Ούτε κόκορας ούτε κότα! Απλά όχι μαλάκας, για να εναρμονιστώ λίγο με την ανάρτηση. Δυστυχώς όμως, σε αυτό το τελευταίο, δεν μπορώ να υπερηφανευτώ ότι τα καταφέρνω πάντα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σχολιαστά, κατά τη γνώμη μου το παράδοξο είναι το εξής:
    Στη φυσιολογική ζωή ενός κοτετσιού, σημαντικό ρόλο παίζουν και τα σκουλήκια: Αποτελούν τροφή είτε για τον κόκκορα είτε για τις κότες. Σχηματικά, κότες και κόκκορες κυβερνούν και τα σκουλήκια υποτάσσονται.
    Ενώ εδώ έχουμε έναν αντεστραμμένο κόσμο, όπου τα σκουλήκια κυβερνούν, ενώ κότες και κόκκορες υποτάσσονται...

    Κάτι πρέπει να γίνει, για να επανέλθει το κοτέτσι στη φυσιολογική του κατάσταση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ορθόν, ορθότατον. Μόλις τελείωσα με τη συναρμολόγηση του νέου κρεβατιού το μεγάλου μου (21 μηνών) γιού. Κάθιδρος πάω για μπάνιο, φευ, στη μπανιέρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. εγώ πάντως έβαλα όρο. "ή θα με αφήσετε να ανάψω τσιγάρο ή θα κλάσω το στιφάδο" Όλοι προτιμούν ν' ανάψω ένα τσιγάρο και στο λογιστήριο που είχαν την γνώμη την άλλαξαν και μου έφεραν και σταχτοδοχείο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. :-)
    Κλείτωρ, το βρίσκω εξαιρετικά ευφυές, και με σοβαρές πιθανότητες επιτυχίας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Υποθέτω ότι ο Κλείτωρ, εργάζεται ως μάγειρας σε λογιστήριο :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Mi-la-re,
mi-la-re-si