Τετάρτη, Ιανουαρίου 09, 2013

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΤΟΑ?

Ένας άνθρωπος περιορισμένης ευφυίας, παραδείγματος χάριν ένας ψηφοφόρος της ΝΔ, πιθανότατα είναι πεπεισμένος ότι ο υπουργός Προ-Πο Νικος Δένδιας είναι ένας καλοπροαίρετος δημοκράτης που έχει θέσει ως προσωπικό του πολιτικό στοίχημα την πάταξη της ανομίας.
Άλλωστε, ποιος θα περίμενε κάτι περισσότερο από έναν άνθρωπο περιορισμένης ευφυίας...

Όμως οποιοσδήποτε ευφυής άνθρωπος (δηλαδή οποιοσδήποτε άνθρωπος πιστεύει ότι ο υπουργός Προ-Πο Νίκος Δένδιας δεν είναι τίποτα παραπάνω από αυτό που συμβαίνει να είναι), αναρωτιέται:
"Μα καλά: Ποιοί βρίσκονται πίσω από τις επιλογές που ακολουθεί ο υπουργός Προ-Πο Νίκος Δένδιας"?

Δηλαδή, από που, από ποιους κύκλους εκπορεύεται το μεγαλειώδες όραμα της "πάταξης της ανομίας" που συμπτωματικά εμπνέει και τον Δένδια?

Για έναν άνθρωπο περιορισμένης ευφυίας, 
η απάντηση είναι απλή: 

Το κεφάλι του Δένδια -ίσως λόγω σχήματος και σχεδίου- είναι αυτόφωτο και γεννά λαμπρές ιδέες που αντικατοπτρίζουν το θεληματικό πηγούνι του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά.

Όμως ένας άνθρωπος υψηλής ευφυίας θυμάται -οφείλει να θυμάται- ότι ουδέποτε σχολιάστηκε επαρκώς κάτι που είπε προ εννέα μηνών ο Πάνος Καμμένος σχετικά με τον Δένδια:

"Ο δικηγόρος των Ρότσιλντ που σαν δικηγόρος δεν έκοψε ποτέ γραμμάτιο, ο κολλητός του Βορίδη στην ΕΝΕΚ, τολμά να μιλά για άκρα λες και αναφέρεται στην στοά του...."

Αυτή η φράση, που ευτυχώς υπάρχει ακόμα σε πάνω από 1770 σημεία του ελληνόφωνου ίντερνετ (ενδεικτικά εδώ, εδώ, εδώ, εδώ και εδώ), θέτει ένα εξαιρετικής σημασίας ερώτημα σχετικό με τις επιλογές του Δένδια κατά τις μέρες που διανύουμε:

Ήτοι, "ποιά είναι η στοά για την οποία μιλάει ο Καμμένος"?

Αν αυτό το ερώτημα απαντηθεί, ίσως μάθουμε -επιτέλους- ποιοι έχουν επιλέξει ως στρατηγική τους την όξυνση και σκλήρυνση της καταστολής, ποιοι έχουν επιλέξει ως συμφέρουσα γι' αυτούς την πριμοδότηση του χρυσαυγιτισμού και -πιθανώς- ποιοι νιώθουν απειλούμενοι από τις διαφαινόμενες εξελίξεις και γι' αυτό ανέθεσαν  στον αδελφό τους  ν' αμολήσει τα σκυλιά του προκειμένου να γίνει η βρώμικη δουλειά.

Εάν λοιπόν απαντηθεί το ερώτημα "ποιά στοά εννοούσε ο Καμμένος", θα απαντηθεί ικανοποιητικά το ερώτημα "ποιο ακριβώς είναι το σχεδιαστήριο των αφεντικών τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο".

Απάντηση πολύ χρήσιμη, όχι τόσο για την αποκάλυψη των σχεδίων που σχεδιάζονται στο συγκεκριμένο σχεδιαστήριο (αυτά τα σχέδια ούτως ή άλλως είναι διαχρονικά), όσο για την προσπάθεια των ευφυών ανθρώπων στην κατεύθυνση της ματαίωσης αυτών των σχεδίων.

Διότι οι ευφυείς άνθρωποι δεν έχουν αυτή την εποχή όρεξη για χορό -τουλάχιστον όχι για τον συγκεκριμένο χορό...

Και διότι, ως γνωστόν it takes two to tango -άσε τους σχεδιαστές του εργαστηρίου να ψάχνουν παρτενέρ.

Μικρούτσικος, Γ. Μιχαηλίδης,  Δημητριάδη, 
Φουέντε Οβεχούνα, Η Μπαλάντα του Ξεσηκωμού


2 σχόλια :

Mi-la-re,
mi-la-re-si