Τρίτη, Φεβρουαρίου 04, 2014

Άλλη μια μεγάλη επένδυση ματαιώνεται (;)

Την απόφασή της να ματαιώσει τελικά τα σχέδιά της για κατασκευή πυρηνικού εργοστάσιου στην Κεφαλονιά ανακοίνωσε η κυβέρνηση μετά την σειρά σεισμικών δονήσεων που σημειώθηκαν τις τελευταίες ημέρες στο νησί. Πίσω από τη συγκεκριμένη κίνηση βρίσκεται ο αρμόδιος για το έργο, υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης.
(...)
Οι συγκεκριμένες εξελίξεις πάνε αρκετά πίσω το πολυαναμενόμενο ελληνικό πυρηνικό πρόγραμμα, το οποίο πλέον αναμένεται να αργήσει να πάρει σάρκα και οστά. Θυμίζουμε πως το πυρηνικό εργοστάσιο που θα κατασκευαζόταν στην Κεφαλονιά και πιο συγκεκριμένα κοντά στο Ληξούρι, θα εκμεταλλευόταν τα τεράστια κοιτάσματα ουρανίου που ανακαλύφθηκαν στα ανοιχτά της Χαλκιδικής από βουλευτές του κόμματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Ο «Πυρηνικός Σταθμός Κεφαληνίας» -όπως θα ονομαζόταν- θα κατασκευαζόταν σε δύο φάσεις, η πρώτη εκ των οποίων θα τον καθιστούσε ικανό να τροφοδοτεί επαρκώς ολόκληρη την επικράτεια για τα επόμενα 273 χρόνια, ενώ η δεύτερη φάση θα παρήγαγε ενέργεια για εξαγωγή που θα επαρκούσε ώστε η χώρα να εξοφλήσει μεγάλο μέρος των δανείων της.

Το πλήρες κείμενο της είδησης για την ατυχή, ομολογουμένως, επένδυση, εδώ

Είναι φοβερό αυτό που συμβαίνει με τις πάσης φύσεως καθυστερήσεις των μεγάλων επενδύσεων που τόσο αναγκαίες είναι σε αυτή τη δύσκολη περίοδο για την οικονομία της χώρας...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Mi-la-re,
mi-la-re-si