Παρασκευή, Ιουλίου 11, 2014

Σχετικά με τις δυναμικές προοπτικές της χριστιανορθόδοξης βιολογικής γεωργίας

Τις τελευταίες δεκαετίες η βιολογική γεωργία στην πατρίδα μας γνωρίζει σημαντική ανάπτυξη. 
Δεκάδες αγρότες και καλλιεργητές εγκαταλείπουν τη συμβατική γεωργία και στρέφονται στις βιολογικές καλλιέργειες. Όμως σύντομα διαπιστώνουν πως έχουν να αντιμετωπίσουν σημαντικά προβλήματα, κυρίως στον τομέα της τεχνογνωσίας. 

 Γιατί συμβαίνει αυτό? 

Μα, επειδή δεν έχουν απευθυνθεί στους αρμόδιους. Στους γνώστες. Στους ειδικούς. 

Αντιγράφω από εδώ

«ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΨΟΦΗΣΟΥΝ ΟΙ ΚΑΜΠΙΕΣ ΜΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ;»

Διηγούνται για κάποιον ιερέα τα εξής: 
«Όταν ήρθαμε εδώ, στο χωριό δεν είχαμε δικό μας ιερέα. Έτσι, μας εξυπηρετούσε ο παπά - Γιάννης Βασιλειάδης, εφημέριος Αρχαγγέλου. 
Γύρω στο 1937 - 38, ήμουν νεαρός τότε 17 χρονών, λέει η μάννα μου: 
- Πήγαινε παιδί μου να φέρεις τον παπά να κάνει αγιασμό στο περιβόλι μας και να διαβάσει ευχή, γιατί όπως βλέπω, η κάμπια που έπεσε στα λαχανικά, θα μας τα αφανίσει όλα, θα πεινάσουμε. 
Επήγα λοιπόν στον Αρχάγγελο, μίλησα με τον παπά - Γιάννη και την άλλη ημέρα το πρωί τον έφερα στον κήπο. Έκανε τον αγιασμό, διάβασε τη σχετική ευχή και ράντισε τον κήπο μας. Ήταν ολοφάνερο ότι ο ιερέας προσευχόταν με όλη του την καρδιά. σε όλο το διάστημα, αλλά και μετά, έβλεπα τη μάννα μου ήσυχη και ήρεμη. Ήταν βέβαιη πως θα γλυτώναμε τα λαχανικά μας. Εγώ, σαν άμυαλος νεαρός, έλεγα με κάποια αμφιβολία, μέσα μου: 
- Είναι δυνατόν να ψοφήσουν οι κάμπιες με το διάβασμα του παπά; 
Παρά ταύτα, δεν είπα τίποτε. Όταν τελείωσε ο ιερέας, έβγαλα χρήματα να τον πληρώσω. Είχαμε στο σπίτι ένα πενηντάρικο και ένα εκατοστάρικο. Του δίνω το πενηντάρικο. 
- Τι είναι αυτό; κάνει κάπως αγριεμένος ο παπά -Γιάννης. 
Νόμισα, πώς του φάνηκαν λίγα. Του δίνω, λοιπόν και το εκατοστάρικο. 
- Παιδί μου, λέει στεναχωρημένος, τι πράγματα είναι αυτά; εδώ ήρθα να διαβάσω τις κάμπιες, για να σταματήσουν να τρώνε το φαγητό σας και σεις, φτωχοί άνθρωποι, μου δίνετε χρήματα; Δε θέλω τίποτε! και δεν επήρε τίποτε απολύτως. 
Την άλλη μέρα, πρωί πρωί, έτρεξα στον κήπο. Οι κάμπιες είχαν εξαφανισθεί εντελώς όχι μόνο από το περιβόλι μας , αλλά και από όλα τα γύρω κτήματα, σε ικανή απόσταση. Δεν είναι αυτό χειροπιαστό θαύμα; Μεγάλη η πίστη μας στ' αλήθεια!».

ΠΗΓΗ : ΠΡΩΤΟΠΡ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ Κ. ΑΚΡΙΒΟΠΟΥΛΟΥ, ΑΣΚΗΤΙΚΗ ΛΑΪΚΩΝ, εκδ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟΥ Ι.Ν.ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΒΟΛΟΥ, 2002, σ. 21.

Κατόπιν των ανωτέρω, δεν θα ήταν και τόσο δύσκολο να οραματιστούμε έναν νέο, δυναμικό κλάδο βιολογικής γεωργίας να αναπτύσσεται στην φιλτάτη ημών πατρίδα! Την "Ορθόδοξη Χριστιανική βιολογική γεωργία", τα προϊόντα της οποίας θα είναι παγκοσμίως περιζήτητα καθιστώντας την Ελλάδα τον κύριο παγκόσμιο προμηθευτή βιολογικών λαχανικών!

2 σχόλια :

  1. Να κι άλλες προοπτικές· η μείωση των τροχαίων διά της χριστιανορθόδοξης οδικής αγωγής:

    (προσοχή: ΣΥΡΙΖΑίικο σάιτ! :D )
    http://www.agioritikovima.gr/proeuchi/item/36768-%CE%B7-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CE%B5%CF%85%CF%87%CE%AE-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BF%CE%B4%CE%B7%CE%B3%CE%BF%CF%8D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πότμε, εντυπωσιάστηκα και κατέβασα ιδέα:

      ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΟΔΗΓΩΝ!!!

      :-)

      Διαγραφή

Mi-la-re,
mi-la-re-si