Τετάρτη, Μαΐου 25, 2016

Μία πλαστή φωτογραφία

Από τότε που πρωτοκυκλοφόρησε το photoshop και τα συναφή προγράμματα, ο κόσμος πλημμυρίστηκε από φωτογραφίες είτε εξ ολοκλήρου πλαστές είτε παραποιημένες εν μέρει.

Ιδίως από τότε που άρχισε η μαζική χρήση του διαδικτύου, η διάδοση τέτοιων επεξεργασμένων φωτογραφιών απλώθηκε τόσο πολύ που είναι πλέον δύσκολο να πει κάποιος αν μια φωτογραφία που βλέπει στο διαδίκτυο είναι γνήσια ή πλαστή.

Χρειάζεται αρκετή μελέτη και αρκετή γνώση για να ξεχωρίσεις την πλαστή από τη γνήσια φωτογραφία. Όμως οι καρποί της μελέτης και της γνώσεως είναι πάντοτε γλυκείς και ο ειδήμων αισθάνεται απερίγραπτη χαρά κάθε φορά που μπορεί μετά βεβαιότητος να αποφανθεί περί της ολικής πλαστότητος ή περί της μερικής επεξεργασίας μιας φωτογραφίας.

Εγώ, ας πούμε, μετά από δεκάδες ώρες εντατικής μελέτης και έρευνας, είμαι πλέον σε θέση να πω με σιγουριά πως η παρακάτω φωτογραφία είναι επεξεργασμένη!
Ως εκ τούτου καλώ το χριστεπώνυμο πλήρωμα των αναγνωστών μου, κάθε φορά που πέφτει πάνω στην επεξεργασμένη αυτή φωτογραφία, να την καταγγέλλει! Παρ' όλο το ομολογουμένως αξιοπρεπές στιχουργικό και ποιητικό της επίπεδο.

Ευχαριστώ.

Τραγούδι. 
Τσιτσάνης. 
Σα χριστιανός κι ορθόδοξος σ' αυτή την κοινωνία
ξεκίνησα ρε μάγκες μου να κάνω λιτανεία κλπ κλπ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Mi-la-re,
mi-la-re-si