Σάββατο, Μαΐου 14, 2016

Μια αξιόλογη έκθεση αυτό το Σ/K

Μια εξαιρετικά αξιόλογη έκθεση βρίσκεται σε εξέλιξη στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στον Βύρωνα. Ο επισκέπτης της εκθέσεως θα μπορέσει να θαυμάσει από κοντά:

1. τμήμα Τιμίου Ξύλου,
2. τα Ιερά Λείψανα των Αγίων Σεραφείμ του Σάρωφ,
3. του Αγίου Νικολάου, του Αγίου Παντελεήμονος,
4. του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου,
5. της Αγίας Βαρβάρας,
6. του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου,
7. του Αγίου Χαραλάμπους, των Αγίων Δέκα Μαρτύρων της Κρήτης,
8. του Αποστόλου Θωμά,
9. τεμάχιο Ιερού Λειψάνου εκ της δεξιάς χειρός του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου,
10. τεμάχιο Κάρας του Αγίου Στεφάνου του Πρωτομάρτυρος,
11. και την Κάρα του Αγίου Στεφάνου Μάρτυρος Μονής Αγίου Θεοδοσίου του ΚοινοβιάρχουΤα Άγια Λείψανα και το Τίμιο Ξύλο υποδέχθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ, πλαισιούμενος από των Πρωτοσύγκελλο Αρχιμ. Αναστάσιο Τασόπουλο, τον Ιεροκήρυκα Αρχιμ. Καλλίνικο Νικολάου και πλειάδα κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως.

Το Ιερό Λείψανο παρέδωσε ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Σεραφείμ του Σάρωφ Τρικόρφου Φωκίδος και Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Φωκίδος Αρχιμ. Νεκτάριος Μουλατσιώτης μετά της συνοδείας αυτού στον Σεβ. Μητροπολίτη Καισαριανής κ. Δανιήλ.

Τα Ιερά Λείψανα καθώς και το Τίμιο Ξύλο θα παραμείνουν στον Ιερό Ναό προς προσκύνηση και ευλογία μέχρι 25 Μαΐου.........

Η είδηση είναι από το vironas.gr και νομίζω πως αποτελεί την δεσπόζουσα πρόταση εξόδου για το Σαββατοκύριακο. Δεν είναι να χάνει κανείς τόση πνευματικότητα.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Mi-la-re,
mi-la-re-si