Παρασκευή, Μαΐου 06, 2016

Μετονομάζοντας το Αριστεροχώρι


«Το κόμμα πλέον απευθύνεται σε ευρύτερα ακροατήρια και όχι σε ένα αριστεροχώρι» είπε ο κ. Τσίπρας σαν απάντηση σε ενοχλητική ερώτηση κάποιου συντρόφου του στην τελευταία πολιτική γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτό λέει η είδηση και για κάποιο παράξενο λόγο η φράση του πολυχρονεμένου ηγέτη μας μου θύμισε το παλιό, καλό ανέκδοτο με το Πουστοχώρι:

Ήτανε, λέει, δυο τύποι που κάνανε με το αυτοκίνητό τους εσωτερικό τουρισμό. Σταμάτησαν για καφέ στην Κρουσταλοπηγή, περάσανε από την Πάνω Παναγιά, ρίξανε μια βουτιά στην παραλία Κάτω Παναγιά, σταμάτησαν για φαγητό στην Πέρα Παναγιά, είπανε να κατευθυνθούν προς την Δώθε Παναγιά, κι έτσι όπως πήγαιναν, σε μια διασταύρωση είδαν μια ταμπέλα που έδειχνε: δεξιά προς Κερατοχώρι, αριστερά προς Πουστοχώρι. 

Παραξενεμένοι από το όνομα του χωριού, άνοιξαν το χάρτη. Περίεργο, το Πουστοχώρι δεν υπήρχε στο χάρτη. 

Αποφάσισαν να πάνε να δούνε τι παίζει. Στα όρια ενός γραφικού χωριουδακίου είδαν μια ταμπέλα: "Καλώς ορίσατε στο Πουστοχώρι". Έβαλαν τα γέλια, κατέβηκαν απ' το αμάξι και κατευθύνθηκαν στο χωριό. Λίγα μέτρα πιο κάτω συνάντησαν έναν αγρότη που κλάδευε κάτι δέντρα. 
"Γειά χαρά ρε πατριώτη" του είπαν, "πως λέγεται το γραφικό και όμορφο χωριό?" 
Ο αγρότης αδιάφορος τους κοίταξε λίγο και συνεχίζοντας να κλαδεύει τους λέει αδιάφορα: "Α! Πουστοχώρι λέγεται το χωριό μας". 
Κρατώντας τα γέλια τους τον ρωτάνε: "Μα καλά, συγγνώμη δηλαδή... δεν είναι λίγο παράξενο όνομα για χωριό?"
"Τι να σας πω ρε παιδιά... πάππου προς πάππου Πουστοχώρι λέγεται το χωριό!" τους λέει ο τύπος και συνεχίζει το κλάδεμα. 
Οι άλλοι επιμένουν: "Μα γιατί να λέτε Πουστοχώρι ένα τόσο όμορφο και γραφικό χωριό?" 
Ο άλλος σταματά το κλάδεμα, ξύνει λίγο το κεφάλι του και τους λέει: "Τι να σας πω ρε παιδιά... δεν το'χω σκεφτεί ποτέ...  πάππου προς πάππου έτσι το λέμε... δεν ξέρω από τέτοια... αλλά μιας και θέλετε να μάθετε την ιστορία του χωριού, μισό λεπτό να φωνάξω τη γυναίκα μου που είναι και δασκάλα και ξέρει κάτι παραπάνω..." 
Στρέφεται προς ένα σπιτάκι στο βάθος και φωνάζει: 
-Αλέξηηηη!!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Mi-la-re,
mi-la-re-si