Πέμπτη, Ιανουαρίου 07, 2010

Ο ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑΝ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ

Να ρε μάγκα μου, τέτοια δουλειά θα ήθελα να κάνω: Να με πληρώνουν μεγάλες εταιρείες για να υπερασπίζω τα συμφέροντά τους.

Δες παράδειγμα, καλέ μου αναγνώστη -φρέσκο-ολόφρεσκο από την ηλεκτρονική έκδοση της Ελευθεροτυπίας.

Η ακτινοβολία των κινητών τηλεφώνων φαίνεται ότι μπορεί να αποδειχθεί ευεργετική στην αντιμετώπιση της νόσου Αλτσχάιμερ, σύμφωνα με νέα έρευνα Αμερικανών επιστημόνων.
(...)
Στο πείραμα χρησιμοποιήθηκαν 96 ποντίκια, τα οποία είχαν προγραμματισθεί γενετικά να εμφανίσουν βήτα αμυλοειδείς πλάκες στον εγκέφαλο, πρόδρομο της νόσου.
Όλα τα ποντίκια ετίθεντο υπό την επήρεια ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας ενός απλού κινητού τηλεφώνου,από μια ώρα, δύο φορές την ημέρα για επτά με εννέα μήνες.
(...)
Οι ερευνητές, υπό την καθοδήγηση του επικεφαλής του Κέντρου για την Έρευνα της νόσου Αλτσαχάιμερ, Γκάρι Άρεντας, δήλωσαν ότι όσα νέα ενήλικα ποντίκια, τα οποία δεν είχαν ακόμη εμφανίσει προβλήματα μνήμης, εκτέθηκαν στην ακτινοβολία αποδείχθηκε ότι η γνωστική τους ικανότητα προστατεύθηκε.

Συγκεκριμένα τα ποντίκια που νοσούσαν από τη νόσο Αλτσχάιμερ, στα πειράματα μέτρησης μνήμης και ικανοτήτων τα πήγαν τόσο καλά όσο και τα πειραματόζωα που δεν νοσούσαν.
Επίσης, σύμφωνα με τους επιστήμονες, ακόμη και τα μεγαλύτερα σε ηλικία ποντίκια που είχαν αρχίσει να εμφανίζουν προβλήματα μνήμης, έπειτα από την έκθεσή τους στην ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία των κινητών τηλεφώνων, φάνηκε ότι το πρόβλημά τους ήταν αντιστρέψιμο και η βλάβη στο εγκέφαλο εξαφανίσθηκε.
Σύμφωνα με τον Γκάρι Άρεντας, τα αποτελέσματα αυτά χρειάστηκε μήνες για να αποδειχθούν, κάτι που σημαίνει ότι για τον άνθρωπο θα απαιτηθούν αρκετά χρόνια.


Έτσι είναι σύντροφε αναγνώστα. Και οι εταιρείες κινητής πρέπει να ζήσουν -κλέφτες θα γίνουν? Καλά κάνουν και φροντίζουν την επιβίωσή τους.

Αλλά εγώ το φελέκι μου μέσα, τόση φαντασία έχω, τόσες παπαριές κάθομαι και γράφω εδώ, χάθηκε να με προσλάβει κάνα κύκλωμα εταιρειών, να δω μια άσπρη μέρα?

Εγώ ας πούμε, θα ήμουν πιο απόλυτος: Η ακτινοβολία των κινητών θεραπεύει και τον καρκίνο, θα τους έλεγα, άσε που αποτρέπει να εμφανίζονται μαγουλάδες στα πιτσιρίκια.

Αλλά δε με θένε γκαμότο... Δεν καταλαβαίνω γιατί...

5 σχόλια :

  1. Σκέψου θεραπεία σε 80χρονο παππού που πάσχει από Αλτσχάιμερ.
    Να μιλάει 2 φορές την ημέρα από μία ώρα στο κινητό.
    Ποιός θα του μιλάει;
    Μόνο ροζ γραμμές.
    Μιλάμε για οικονομική καταστροφή:)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. εχμμμ αναρωτιέμαι... έχει ένας φίλος αιμορροΐδες, να του βάλω ένα κινητό; θα κάνει τίποτα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. *tiktos, μη ξεχνάς ότι 2 ώρες είναι η συνταγή για τα ποντίκια... Ο παπούς θα πρέπει (πιθανόν) να παρλάρει όλο το 24ωρο...
    :-)

    *Κλείτωρ, δεν ξέρω αν θα έχει σήμα το κινητό...
    :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν είχε ο διάβολος δουλειά…
    Τι τα θέλουν τα πειράματα αφού όλοι έχουμε κινητά και δεν υπάρχει περίπτωση να σταματήσουμε να τα χρησιμοποιούμε είτε εκπέμπουν ακτινοβολία είτε όχι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Nαι offshore, αλλά εδώ το προχωράνε ένα βήμα πιο πέρα: Να μας βάλουν να μιλάμε ακόμα παραπάνω στο κινητό, για να μην πάθει η υγεία μας!!!
    Σε λίγο, θα μας προτείνουν να τρώμε 3 μπαταρίες κινητού ημερησίως (προ του φαγητού) για να έχουμε αιώνια ζωή!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Mi-la-re,
mi-la-re-si