Τρίτη, Δεκεμβρίου 31, 2013

Έρχεται η εορτή!

Αδελφοί και αδελφές αναγνώστες και αναγνώστριες!!!

Έστω και την ύστατη τούτη ώρα, θεωρώ χρέος μου να σας υπενθυμίσω ότι καλό θα ήτο να μην σας παρασύρει το υλιστικό ρεύμα των εορτασμών της Πρωτοχρονιάς!

Ναι, θα αλλάξει το έτος, δε λέω όχι, όμως το σημαντικό είναι, μέσα στην παραζάλη του πανηγυριού,  να μην λησμονήσουμε το ορθόδοξο χριστιανικό πνευματικό περιεχόμενο της 1ης Ιανουαρίου.

Διότι, υπό μία έννοια, η 1η Ιανουαρίου είναι του Αγίου Πούτσου ανήμερα, εφόσον η εκκλησία κάθε 1η Ιανουαρίου τιμά και εορτάζει την περιτομή του κυρίου τινων!

(Βλέπε σχετικά εδώ και εδώ)

Θεώρησα απαραίτητο να κάνω αυτή τη υπενθύμιση, διότι τα τελευταία χρόνια στο ελληνόφωνο ίντερνετ έχει αρχίσει να αναπτύσσεται η (δογματικώς λανθασμένη) άποψη που λέει ότι "του Αγίου Πούτσου ανήμερα" είναι μια εορτή που εορτάζεται κάθε 1η Ιουνίου... Και αυτό, επειδή την 1η Ιουνίου τιμάται ο άγιος Πέων, "ο γενναίος αθλητής" (βλέπε σχετικά εδώ)...

Ευνόητο είναι πως δεν στρέφομαι ενάντια στην εορτή του αγίου Πέοντος ανήμερα, ωστόσο καλό θα ήτο να μην σταθεί η εορτή του αφορμή για να υποτιμηθεί η περιτομή του κυρίου τινων! Η πρωτοχρονιά πρέπει να κρατήσει το πνευματικό περιεχόμενό της!!!

Αυτά, και είθε ο νέος χρόνος να δώσει χαρά, ειρήνη και υγεία σε όλους!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Mi-la-re,
mi-la-re-si