Τρίτη, Δεκεμβρίου 17, 2013

Από τα παιδιά ξεκινάει η νέα αντίληψη της οδικής ασφάλειας!

Η ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση των νέων στα θέματα οδικής ασφάλειας αποτελεί προτεραιότητα της Πολιτείας, όπως επισημάνθηκε κατά τη χθεσινή επίσκεψη του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, που συνοδευόταν από τον υπουργό Μεταφορών Μιχ. Λιάπη, στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής Ηλιούπολης. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με αφορμή τη λήξη της Παγκόσμιας Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας, η οποία φέτος είναι αφιερωμένη στους νέους.

«Ο αγώνας για την εμπέδωση της οδικής ασφάλειας είναι συνεχής. Είναι υποχρέωση της πολιτείας να λάβει τις αναγκαίες πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της μάστιγας των τροχαίων δυστυχημάτων», δήλωσε ο πρωθυπουργός συμπληρώνοντας ότι «ξεκινάμε από τα παιδιά». Ο κ. Καραμανλής υπογράμμισε επίσης την ανάγκη να υπάρξει νέα αντίληψη οδικής ασφάλειας, που θα επιτευχθεί με συστηματική και οργανωμένη ενημέρωση των παιδιών, τα οποία «θα επισκέπτονται πλέον ανά τακτά χρονικά διαστήματα τα Πάρκα Κυκλοφοριακής Αγωγής». «Οι μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων από την άλλη θα έχουν στη διάθεσή τους ειδικά σύγχρονα βιβλία κυκλοφοριακής αγωγής», επεσήμανε ο πρωθυπουργός.

Από την πλευρά του, ο κ. Λιάπης έδωσε στον πρωθυπουργό το πρώτο δοκίμιο από ένα παραμύθι το οποίο επιμελείται το υπουργείου Μεταφορών και απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 5 έως 7 ετών περιγράφοντας τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και τις βασικές έννοιες οδικής συμπεριφοράς. «Πρέπει να καταβάλλουμε συλλογική προσπάθεια για τον περιορισμό των ατυχημάτων στους δρόμους»,  υπογράμμισε ο κ. Λιάπης τονίζοντας ότι το υπουργείο Μεταφορών έχει εκδώσει σειρά εντύπων σε μια προσπάθεια «δημιουργίας μιας ασφαλούς οδικής συμπεριφοράς που θα στηρίζεται κυρίως στους νέους ανθρώπους».


Τραγούδι
Ο Θέμης Ανδρεάδης σε ένα ιστορικό σουξέ του Τούντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Mi-la-re,
mi-la-re-si