Παρασκευή, Φεβρουαρίου 14, 2014

Ορθόδοξοι, προσοχή! Η σωστή εορτή ήτο προχτές!

Ναι ορθόδοξε αδελφέ μου:

Μόνο οι τρισκατάρατοι παπικοί εορτάζουν την ημέρα των ερωτευμένων στις 14 Φεβρουαρίου, τιμώντας τον -ανύπαρκτο- άγιο Βαλεντίνο!

Όμως εσύ ας μην παρασυρθείς από τους αιρετικούς-σχισματικούς του παπισμού!

Εσύ, ο ορθόδοξος, οφείλεις να απαιτήσεις να εορτάζεις την ημέρα των ερωτευμένων δύο εικοσιτετράωρα πριν από τους τρισκατάρατους σχισματικούς!

Πράγματι. Δεν μπορεί να είναι τυχαίο ότι η ορθόδοξη εκκλησία εις τας 12 Φεβρουαρίου τιμά την μνήμη ενός ερωτικού πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως:

Του πατριάρχου Αντωνίου Καυλέα -αν το ντούρο και επιβλητικόν "Καυλέας" δεν είναι ερωτικότερον του "Βαλεντίνος", τότε τι να είπω...

Τίθεται λοιπόν το ερώτημα: Αφού και οι δυσσεβείς και πεπλανημένοι παπικοί τιμούν επίσης -όπως και ημείς οι ορθόδοξοι- εις τας 12 Φεβρουαρίου τη μνήμη του Αντωνίου Καυλέα, πως έγινε και εδιάλεξαν να εορτάσουν την εορτή των ερωτευμένων δύο ημέρας μετά?
Δεν γνωρίζω.
Άβυσσος η ψυχή των αιρετικών...

(Από διαφορετική αφορμή ορμώμενοι, μνεία του Αντωνίου Καυλέα είχαμε κάνει και εις αυτό το πανάρχαιον ποστ. Τέλος, φρονώ πως αυτό εδώ το σχετικά πρόσφατο ποστ δεν μπορεί να θεωρηθεί ως έχον σχέσιν με το θέμα μας).

Τραγούδι.

Τ' αγίου Βαλεντίνου, αχ πίκρα και καημέ,
καθόμουνα στου Λέντζου και έπινα καφέ.


3 σχόλια :

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγω προτείνω και τη 12η Ιανουαρίου, γνωστή και ως "του αγίου Πούτσου ανήμερα", όπου οι δυσσεβείς αιρετικοί τιμούν τον Santo Antonio Maria Pucci.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απίστευτο!!!
    Ακριβώς ένα μήνα πριν την εορτή του αγίου Καυλέα εορτάζουν τον άγιο Pucci?
    Πρέπει να μάθουμε τι εορτάζουν στις 12 Μαρτίου... Τον άγιο Malaperda ίσως???

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Mi-la-re,
mi-la-re-si