Σάββατο, Μαρτίου 26, 2016

Αβρασάξ, Μαγικοί Πάπυροι και πως να έχεις απόλυτη επιτυχία με τις γυναίκες

Αγωγή επί ζμύρνης επιθυομένης
Επιθύων επί ανθράκων διωκε τον λόγον. 
Λόγος:
Συ εί η Ζμύρνα. Η πικρά, η χαλεπή, η καταλλάσσουσα τους μαχομένους, η φρύγουσα και αναγκάζουσα φιλείν τους μη προσποιουμένους τον έρωτα. Πάντες σε λέγουσιν Ζμύρναν, εγώ δε λέγω σε σαρκοφάγον και φλογικήν της καρδίας. Ού πέμπω σε μακράν εις την Αραβίαν, ού πέμπω σε εις Βαβυλώνα, αλλά πέμπω σε προς την δείνα της δείνα, ίνα μοι διακονήσης προς αυτήν, ίνα μοι άξης αυτήν. Ει κάθηται, μη καθήσθω· ει λαλεί προς τινα, μη λαλείτω· ει εμβλέπει τινί, μη εμβλεπέτω· ει προσέρχεται τινί, μη προσεχέσθω· ει περιπατει, μη περιπατείτω· ει πίνει, μη πινέτω· ει εσθίει, μη εσθιέτω· ει καταφιλεί τινα, μη καταφιλείτω· ει τέρπεται τινι ηδονή, μη τερπέσθω· ει κοιμάται, μη κοιμάσθω· αλλ' εμέ μόνον, τον δείνα, κατά νουν εχέτω, εμέ μόνου επιθυμείτω, εμέ μόνον στεργέτω, τα εμά θελήματα πάντα ποιείτω. Μη εισέλθης αυτής διά των ομμάτων, μη διά των πλευρών, μη διά των ονύχων μηδέ διά του ομφαλού μηδέ διά των μελών αλλά διά της ψυχής και έμμεινον αυτής εν τη καρδία και καύσον αυτής τα σπλάγχνα, το στήθος, το ήπαρ, το πνεύμα, τα οστά, τους μυελούς, έως έλθη προς εμέ, τον δείνα, φιλούσα με και ποιήση πάντα τα θελήματά μου, ότι εξορκίζω σε, Ζμύρνα, κατά των τριών ονομάτων: Άνοχω, Αβρασάξ, Τρω και των επακολουθοτέρων και των ισχυροτέρων Κορμειωθ, Ιάω, Σαβαώθ, Αδωνάι, ίνα μοι τας εντολάς επιτελέσης, Ζμύρνα· ως εγω σε κατακαίω δυνατή εί, ούτω ής φιλώ, της δείνα, κατάκαυσον τον εγκέφαλον, έκκαυσον και έκστρεψον αυτής τα σπλάγχνα, έκσταξον αυτής το αίμα, έως έλθη προς εμέ, τον δείνα της δείνα. 

Αχ, φίλε αναγνώστη, αχ... 

Είσαι καληνυχτάκιας;
Βαρέθηκες να πίνεις μπακούρης ποτά μέχρι να ξεράσεις ενώ απλά κοιτάς σαν το λιγούρη όλες τις γκόμενες που κυκλοφορούν σε ένα μαγαζί ή είσαι πέφτουλας αλλά τελικά δεν σου κάθεται καμία;
Συμπληρώνεις την φόρμα, έρχεσαι σε επαφή με τους ειδικούς, σε παίρνουν από το χεράκι μπαρότσαρκα και σε μαθαίνουν πώς να επιτυγχάνεις στο "κυνήγι" ή αλλιώς στο "game", ώστε να γυρίσει ο τροχός να γαμήσει και ο κλαρινογαμπρός... 

Αυτές τις φράσεις  χρησιμοποίησε ο Πανδίων για να περιγράψει (ομολογουμένως με ακρίβεια) το περιεχόμενο ενός διαδικτυακού διαμαντιού που ανακάλυψε προ ημερών. Ενός διαδικτυακού διαμαντιού που ήρθε υποσχόμενο να δώσει λύση στις ορδές των απελπισμένων οι οποίοι κάθε βράδυ τραγουδούν: 

Όμως, ας όψονται τα μνημόνια, ζούμε καιρούς φτώχειας, αναγνωσταρά μου. Φόροι, ΕΝΦΙΑ, εισφορές αλληλεγγύης, που να βρει ο δυστυχής απελπισμένος τα χρήματα που απαιτούνται για να απευθυνθεί σε έναν ειδικό των pick up... Ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος, που λένε... Το φιλόδοξο διαδικτυακό διαμαντάκι έχει ελάχιστες πιθανότητες οικονομικής επιτυχίας -και η στρατιά των απελπισμένων μπάκουρων πλησιάζει τα έσχατα όρια της απελπισίας. "Με δίχως φράγκο μες την τσέπη, τι όνειρο, τι όνειρο άραγε να βλέπει?"

Με πλήρη συναίσθηση της βαριάς κοινωνικής του ευθύνης, λοιπόν, το prkls.blogspot.com προσφέρει στο αναγνωστικό του κοινό μια πανάρχαιη συνταγή για την αντιμετώπιση αυτού του μείζονος κοινωνικού προβλήματος! 
Και κυρίως: 
Μια συνταγή οικονομικότατη (μόλις ελάχιστα έξοδα απαιτούνται), και λες για πάντα αντίο στη μπακούρικη ζωή!

Τη συνταγή τη βρήκα στον Μεγάλο Μαγικό Πάπυρο του Παρισιού (PGM 1:121-124). 
Πρόκειται για τη συνταγή που υπάρχει στο ξεκίνημα του παρόντος κειμένου. 

Δεν είναι η πρώτη φορά που το παρόν ευλόγιον (μπλογκ) προσφέρει στο αναγνωστικό του κοινό λύσεις βγαλμένες από τους μαγικούς παπύρους. Υπενθυμίζω αυτό εδώ το ποστ που έκανε πραγματικό πάταγο όταν δημοσιεύτηκε, συμβάλλοντας σημαντικά στην αντιμετώπιση ενός άλλου, εξίσου σημαντικού κοινωνικού προβλήματος της εποχής μας. 

Ας επανέλθουμε όμως στο σημερινό μας θέμα και στο φρέσκο απόσπασμα από τον Μεγάλο Μαγικό Πάπυρο του Παρισιού. 

Τι λέει -σε απλά ελληνικά? 
Ας δούμε -και ας την αναλύσουμε: 

Αγωγή που γίνεται πάνω σε προσφερόμενη σμύρνα. 
Βάλε μια ποσότητα σμύρνας πάνω σε αναμμένα κάρβουνα και (απευθυνόμενος στη σμύρνα) μιλώντας με βροντερή φωνή πες της αυτά τα λόγια: 
"Εσύ είσαι η σμύρνα η πικρή. Η φοβερή. Αυτή που συμφιλιώνει τους εμπόλεμους. Εσύ που καις όσους δεν αναγνωρίζουν τη δύναμη του έρωτα και τους αναγκάζεις να ερωτευτούν. Όλοι σε λένε σμύρνα, μα εγώ σε λέω σαρκοφάγο και πυρπολήτρια της καρδιάς! Δεν σε στέλνω μακρυά στην Αραβία, ούτε σε στέλνω στη Βαβυλώνα. Σε στέλνω στην τάδε που είναι κόρη της τάδε [σσ: το νού σου αναγνωσταρά μου, μην πεις "τάδε" αλλά να πεις το όνομα και το όνομα μητρός (ή ακόμα καλύτερα το ονοματεπώνυμο και το ονοματεπώνυμο μητρός) εκείνης που σε ενδιαφέρει... γιατί αν πεις "σε στέλνω στην δείνα ή στην τάδε" θα γελάνε ακόμα και τα κάρβουνα)] και σε στέλνω για να με υπηρετήσεις σε σχέση με αυτήν. Σε στέλνω για να μου τη φέρεις εδώ! Αν κάθεται, να μη μπορεί να καθήσει· αν μιλάει σε κάποιον, να μην μπορεί να μιλήσει· αν βλέπει κάποιον, να μην μπορεί να τον δει· αν πλησιάζει κάποιον, να μην μπορεί να τον πλησιάσει· αν περπατάει, να μην μπορεί να περπατήσει· αν πίνει, να μην μπορεί να πιεί· αν τρώει, να μην μπορεί να φάει· αν φιλάει κάποιον, να μη μπορεί να τον φιλήσει· αν απολαμβάνει μια ηδονή, να μη μπορεί να την απολαύσει· αν κοιμάται, να μην μπορεί να κοιμηθεί. Να σκέφτεται μόνο εμένα, τον δείνα (σσ: εδω, πάλι, μην ξεχάσεις ότι αντι για "δείνα" πρέπει να πεις τ' όνομά σου -ή καλύτερα το ονοματεπώνυμο, μη γίνει κανένα μπέρδεμα κι αρχισει να σκέφτεται κανέναν άλλονα) και να κάνει όλα μου τα θελήματα. Μη μπεις μεσα της από τα μάτια της ούτε από τα πλευρά της ούτε από τα νύχια της ούτε από τον αφαλό της, αλλά να μπεις μέσα της από την ψυχή της και μείνε μέσα στην καρδιά της και κάψε της τα σπλάχνα, το στήθος, το συκώτι, το πνεύμα, τα οστά, ακόμα και το μεδούλι της, ώσπου να έρθει σε μένα, τον δείνα (ξανά πες ονοματεπώνυμο) και να με αγαπήσει και να κάνει όλα μου τα θελήματα. Γιατί σε ξορκίζω, σμύρνα, με τα τρία ονόματα: Άνοχω, Αβρασάξ, Τρω και με τα ονοματα που θα πω τώρα που ειναι ακόμα πιο ισχυρά: Κορμειωθ, Ιάω, Σαβαώθ, Αδωνάι, για να εκτελέσεις τις διαταγές μου, σμύρνα! Όπως εγώ σε καιω και είσαι δυνατή, έτσι κι εσύ της γυναίκας που αγαπώ, της δείνα (σσ: ξανα ονοματεπώνυμο) τον εγκέφαλο να κάψεις, να κατακάψεις και να ξεριζώσεις τα σπλάχνα της, να χύσεις το αίμα της σταγόνα-σταγόνα μέχρι να 'ρθει σε μένα τον δείνα (σσ: είπαμε, λες όνομα) τον γιό της δείνα (σσ: να μην επαναλαμβανόμαστε)

Προσέχεις? 
Μολις με λιγοστά έξοδα (μερικούς ψύλλους σμύρνα και λίγα κάρβουνα), αναγνωσταρά μου
* αφ' ενός φτύνεις τη νεωτερικότητα και τη μετανεωτερικότητα και τα pick-up της εποχής μας δείχνοντας σεβασμό προς τις πιο παραδοσιακές τεχνικές και
* αφ' ετέρου δε σου χρειάζεται να τραβιέσαι και να γίνεσαι λιάδα σε μπαρ και κλαμπ και αηδίες: από την άνεση του σπιτιού σου καις τους ψύλλους της σμύρνας (θα σε καμαρώνουν και οι χριστιανορθόδοξες γειτόνισσες πιστεύοντας πως λιβανίζεις, οπότε νέοι δρόμοι και νέα ενδεχόμενα ανοίγουν).

Και αν ξαφνικά, μετά το κάψιμο της σμύρνας χτυπήσει η πόρτα, θα ξέρεις πως δεν είναι ο γαλατάς, ο γιος του δείνα και της δείνα. 

Ε, τώρα άματις δεν πιάσει κι αυτό, τότε τι να σου πω...

Αν μη τι άλλο. θα έχεις πλέον την επίγνωση πως είσαι μέρος ενός παλιού, πανάρχαιου προβλήματος -κι αυτή η επίγνωση, αν μη τι άλλο θα πρέπει να απαλύνει τον καημό σου.



2 σχόλια :

  1. Αμα δεν βρώ σμύρνα να ρίξω στα κάρβουνα μια σμέρνα??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχαχαχαχα...
      Ξέρω και γω? Τρώγεται?
      Πάντως κοίτα μην κάνεις κανένα λάθος και ακολουθήσεις τη συνταγή και σε κυνηγάει παθιασμένο το γυναικομάνι...
      :-)

      Διαγραφή

Mi-la-re,
mi-la-re-si