Τρίτη, Ιανουαρίου 12, 2010

ΝΗΣΤΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΥΧΗ
(πνεύμα και ηθική!)


Τα μεγαλύτερα ποσοστό θρησκευτικότητας στην Ευρώπη παρουσιάζει η Ελλάδα, καθώς οι μισοί σχεδόν από τους Έλληνες δηλώνουν πολύ θρήσκοι (42,1%) και προσεύχονται πολύ (46,2%). Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε 19 ευρωπαϊκές χώρες, από το τμήμα της Πανευρωπαϊκής Κοινωνικής Έρευνας με τη συμμετοχή και του ΕΚΚΕ και η οποία δημοσιεύτηκε στον «Ελεύθερο Τύπο», ένας στους τέσσερις Έλληνες έχει συστηματική σχέση με την εκκλησία.

(Εκ του εγκρίτου tvxs.gr)

Καλέ μου αναγνώστη, έχω κι εσένα να απορείς και να αναρωτιέσαι "μα αφού το 46.2% των συμπαθών συνανθρώπων μας προσεύχονται τόσο πολύ, για ποιό στο διάολο λόγο όλα γύρω μας πάνε κατά διαόλου"?
Και όμως, η απάντησις είναι απλουστάτη, καλέ μου αναγνώστα:
Για όλο το μπάχαλο γύρω μας, φταίει το υπόλοιπο 53,8% που ΔΕΝ προσεύχεται αρκετά.
Σε καλώ, καλέ μου, να τους μπήξεις τις φωνές μπας κι αρχίσουν κι αυτοί τις προσευχές και δούμε άσπρη μέρα.
Είναι εθνική ανάγκη να πειστεί αυτό το 53,8% ώστε να αρχίσει τις μετάνοιες και τις προσευχές και τις γονυκλισίες. Να γίνουμε ένα τεράστιο μοναστήρι ρε φίλε, μπας και δούμε άσπρη μέρα -τυχαία νομίζεις ότι πήγε μπροστά το Βατοπέδι? Όχι βέβαια: Προηγήθηκε σκληρή προσευχή, και απλώς ως επακόλουθο της προσευχής επακολούθησε η γερή κονόμα.

Τέλοσπάντων, εγώ ήδη έχω μετατρέψει τον οίκο μου σε οίκο προσευχής. Βέβαια επειδή συμβαίνει να μην έχω ούτε γυναίκα ούτε παιδιά ούτε σκυλιά, αναγκάστηκα να ξεκινήσω την προσευχητική προπαγάνδα από τη γάτα μου, με πολύ ενθαρρυντικά αποτελέσματα, όπως βλέπεις και στη σχετική φωτο:

6 σχόλια :

  1. Δηλαδή ρε αδελφέ τόσο καιρό εφταιγα και εγω που το εθνος μας δεν παγαινε καλα... Λεω να αρχισω τις μετανοιες στον Δια σορυ σορυ στον Ιαχβε ηθελα να πω... αλλα εχω ενα προβλημα με την μεση... οσο για την νηστεια θα την κανω θελω δεν θελω, δεν εχει μεινει τιποτα στο ψυγειο κανα δυο μπυρες μονο, τα εχω φαει ολα οσα μου στειλαν απο το χωριο.....
    Δικαιόπολης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. βασιλεύ ουράνιε παράκλητε το πνεύμα της αληθείας ο πανταχού παρών και τα πάντα πληρών............τι λές να συνεχίσω,πώς τα πάω????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για το ελληνικό μπάχαλο φταίει ότι δεν προσευχόμαστε αρκετά. Για την καταστροφή στην Αϊτή φταίει που είχανε συνάψει συμβόλαιο με τον "έξω απ' εδώ". Τάδε έφη πολυεκατομμυριούχος τηλευαγγελιστής.

    Υ.Γ. Συμπαθέστατη η γάτα σας. Μου θυμίζει την πολυμήχανη ξαδέλφη της στο έργο του Μπουλγκάκοφ που τα έκανε σμπαράλια στη Μόσχα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. *Δικαιόπολη, είμαστε ομοιοπαθείς σχεδόν (σχετικά με το ψυγείο...)

    *loupasg, είσαι στο σωστό δρόμο!!! Σε βλέπω σύντομα οικοπεδούχο!!!

    *Ιθάκη, ίσως ένα κράμα, ένας συγκρητισμός του στυλ "ορθόδοξος βουνδουϊσμός" ή "βουνδουϊστική ορθοδοξία"... ίσως λέω, να ήταν σε θέση να μας λύσει όλα τα προβλήματα: ΘΑ ΚΑΝΑΜΕ ΒΟΥΝΤΟΥ ΣΤΟΥΣ ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλό και το γατί όλα τα λεφτά.
    όμως
    "Καλέ μου αναγνώστη, έχω κι εσένα να απορείς και να αναρωτιέσαι "μα αφού το 46.2% των συμπαθών συνανθρώπων μας προσεύχονται τόσο πολύ, για ποιό στο διάολο λόγο όλα γύρω μας πάνε κατά διαόλου"?
    το πρόβλημα είναι πως η έρευνα δεν λέει για τι προσεύχονται. Αν είναι για να κερδίσουν το τζόκερ ( που ασχολήσαι :-) η να πιάσουν γκόμενα, η να καεί το βίντεο του γείτονα λογικό δεν είναι; Απλά το υπόλοιπο 53% κάνει τα ίδια με κατάρες αντί για προσευχές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μα, Πανδίων, αυτό περίπου είναι που με προβληματίζει:
    Στην παλιοκοινωνία που ζούμε, θεωρώ απόλυτα αφύσικη/ψεύτικη την εντύπωση που έχουν ότι "προσεύχονται πολύ" -τη στιγμη που όλοι λίγο-πολύ τους ξέρουμε τους "πολύ προσευχόμενους"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Mi-la-re,
mi-la-re-si