Παρασκευή, Ιανουαρίου 08, 2010

ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Μείωση 6,1% παρουσίασε ο Γενικός Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής σε ετήσια βάση το Νοέμβριο, έναντι μείωσης 8,6% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2008 προς το 2007, όπως ανακοινώθηκε από την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της Ελλάδος ΕΣΥΕ.
Ο μέσος Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής της περιόδου Ιανουαρίου – Νοεμβρίου 2009, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο Δείκτη της περιόδου Ιανουαρίου – Νοεμβρίου 2008, παρουσίασε μείωση 9,4%, έναντι μείωσης 3,6% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2008 προς το 2007.

(Εκ της Ναυτεμπορικής)

Κοίτα τώρα καλέ μου αναγνώστη: Μπορεί να σου φαίνεται ανησυχητικό ότι πέφτει ραγδαία η (ήδη πεσμένη) βιομηχανική παραγωγή, αλλά να έχεις υπόψη σου τα εξής:
Η βιομηχανική παραγωγή είναι ρυ-πο-γό-να και καθόλου οικολογική. Καταστρέφει το περιβάλλον, άσε που -αν ασχολούμαστε με δαύτη- μας κάνει να ιδρώνουμε και να χρειαζόμαστε ντουζάκιον και να καταναλώνουμε πολύτιμους υδάτινους πόρους!
Ναι σου λέω καλέ μου αναγνώστη!

Ε, δεν είμαστε για τέτοια -διάολε, πράσινη ανάπτυξη είπαμε ότι θα προωθήσει η κυβερνησάρα, δεν είπαμε? Ενθυμού τον Παπανδρέου τον Τρίτο (τον μακρύτερο) να έχει σηκωμένα μανίκια και να λέει "Πράσινη ανάπτυξη - Yes we can"?
Ενθυμού, έτσι?

Οπότε μη μου ανησυχείς -ποιός τη χέζει τη βιομηχανική παραγωγή...
Άσ' τη να πέφτει.
Εδώ μιλάμε για πράσινη ανάπτυξη - οι άνθρωποι έχουσι όραμα:

«Οι κοινοτικοί έρχονται πάντα και ζητάνε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη μείωση δαπανών», δήλωσε ο κ. Παπακωνσταντίνου, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση δεν εξετάζει αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67 από τα 65 έτη, αλλά εξετάζει το ζήτημα του επαναπατρισμού κεφαλαίων, καθώς και της νομιμοποίησης των τεχνικών παιγνίων.

Αναφορικά με τα τεχνικά παίγνια, τόνισε ότι το πρώτο ζητούμενο είναι να υπάρξει νομοσχέδιο για την νομιμοποίησή τους. Πρόσθεσε όμως ότι είναι ένα ευαίσθητο ζήτημα και ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να προχωρήσει σε οποιαδήποτε ρύθμιση πριν υπάρξει εκτενής συζήτηση.

(Και αυτό εκ της Ναυτεμπορικής)

Οπότε, έτσι σου φεύγει και η απορία, καλέ μου αναγνώστη, τι διάολο εννοούσαν ως πράσινη ανάπτυξη:
Θα κάθεσαι αραχτός και θα παίζεις τα όμορφα, οικολογικά, πράσινα τεχνικά παίγνια, και θα αναπτυσσόμεθα όλοι μαζί. Θα αναπτυσσόμεθα πράσινα.

Βρε σου λέω, το μέλλον μας ανήκει και μη σε ανησυχεί τίποτα! Έχουμε κυβερνησάρα με όραμα. Όχι, πες μου σε παρακαλώ: Υπάρχει ωραιότερο όραμα από τα πλάσματα δίπλα, που τα βλέπουμε να ασχολούνται με τα τεχνικά παίγνια? Υπάρχει πιο πράσινη ανάπτυξη από αυτήν? ΄Τι να λέμε...
Κι εσύ κάθεσαι κι ασχολείσαι με βιομηχανικές παραγωγές και τρίχες κατσαρές...

2 σχόλια :

Mi-la-re,
mi-la-re-si