Τρίτη, Φεβρουαρίου 08, 2011

ΒΟΗΘΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

Είναι γνωστή η θετική διάθεση με την οποία προσεγγίζω το έργο και το όραμα του εκλαμπρότατου πρωθυπουργού μας Παπανδρέου του τρίτου (του μακρύτερου) καθώς και την προσπάθεια που καταβάλλει για την αύξηση των δημοσίων εσόδων.
Θέλω να τον βοηθήσω τον άνθρωπο.
Μοχθώ για να τον βοηθήσω τον οραματιστή.

Σε αυτό τον αγώνα, φαίνεται πως δεν είμαι μόνος μου.

Αλληλέγγυο προς εμένα στέκεται το κυριότερο έντυπο μέσο προπαγάνδας του ΠΑΣΟΚικού συστήματος διαπλοκής, δηλαδή η εφημερίδα "Τα Νέα".

Σε πρόσφατο δημοσίευμά του, το συγκεκριμένο μέσο ΠΑΣΟΚικής προπαγάνδας συνεισέφερε στον κοινό μας προβληματισμό την εξής μεγαλοφυή είδηση από το μακρινό και εξωτικό Μαλάουι:

Νόμος κατά του πέρδεσθαι διχάζει το Μαλάουι
Καβγάς έχει ξεσπάσει μεταξύ δύο ανώτατων αξιωματούχων του Μαλάουι, οι οποίοι διαφωνούν για το κατά πόσο ένας νέος νόμος που απαγορεύει τη ρύπανση του αέρα καλύπτει και τα ανθρώπινα αέρια.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Τζορτζ Τσαπόντα επιμένει ότι ο νόμος απαγορεύει και το πέρδεσθαι σε δημόσιους χώρους.

«Πηγαίνετε στην τουαλέτα αν θέλετε να την αμολήσετε» είπε στο ραδιοσταθμό Capital Radio.

Διαφορετική γνώμη έχει ο γενικός εισαγγελέας Άντονι Καμάρα, ο οποίος δεν δίνει τόσο ευρεία ερμηνεία στη νομοθεσία: «Δεν καταλαβαίνω πώς ένας λογικός άνθρωπος μπορεί να ερμηνεύει τη διάταξη έτσι ώστε να ποινικοποιεί το πέρδεσθαι σε δημόσιους χώρους» δήλωσε.

Σύμφωνα με το BBC, ο επίμαχος νόμος, που πρόκειται να ενεργοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα, αναφέρει: «Οποιοσδήποτε επιβαρύνει την ατμόσφαιρα σε οποιοδήποτε μέρος, έτσι ώστε να την καθιστά επιβλαβή για την υγεία ανθρώπων που βρίσκονται σε κατοικίες, σε επιχειρήσεις, σε γειτονιές, και κατά τη διάβαση από δημόσιους χώρους, είναι ένοχος πταίσματος».

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, απόφοιτος της Νομικής, επιμένει ότι το πέρδεσθαι συνιστά επιβλαβή ρύπανση. Όταν ρωτήθηκε για το πώς θα εφαρμόζεται ο νόμος, απάντησε ότι αυτό θα γίνεται όπως και στη περίπτωση της ούρησης σε δημόσιους χώρους.

«Είσαστε ευτυχείς να βλέπετε ανθρώπους να πέρδονται;» διερωτήθηκε.

Η είδηση είναι έγκυρη όχι τόσο επειδή δημοσιεύτηκε στα Νέα (τα Νέα είναι έγκυρα μόνο όσον αφορά την προπαγάνδα, είπαμε -άλλωστε ο Ιάκωβος Καμπανέλλης ζει προς το παρόν), αλλά επειδή τη βρήκα δημοσιευμένη και εις το έγκριτο BBC.

Δε θα ήτο κακή ιδέα λοιπόν, εάν τυχόν ο εκλαμπρότατος πρωθυπουργός μας (μαζί με το επιτελείο του) προχωρήσουν ένα βήμα πιο πέρα από τη μέχρι τούδε πολιτική προστίμων:
Ήρθε πλέον ο καιρός το κυβερνητικό επιτελείο φορομπηχτικής πολιτικής και προστίμων να ξεπεράσει την αναχρονιστική λογική επιβολής προστίμων σε όποιον καπνίζει.
(Εντάξει, και τα πρόστιμα στους καπνιστές είναι σε θετική κατεύθυνση, άλλωστε αυτό εδώ το ευλόγιον τα έχει ήδη επαινέσει στο πρόσφατο παρελθόν).

Οι συνθήκες είναι πλέον ώριμες να μπαίνουν πρόστιμα σε όποιον κλάνει!
Τι διάολο, καλύτερο από την Ελλάδα είναι το πρωτοπόρο Μαλάουι?
Όχι και πάλι όχι!
Η Ελλάς του Παπανδρέου του τρίτου (του μακρύτερου) οφείλει να είναι και αυτή στην πρωτοπορία, χέρι-χέρι με το εξίσου εξωτικό Μαλάουι!

Έτσι νομίζω.
Τιμή και δόξα λοιπόν εις την ιδέα του Τζόρτζ Τσαπόντα, και είθε να βρει μιμητές εις την κυβέρνηση των πασόκων!

Κλείνω αυτό το σύντομο σημείωμα με ένα παλιό τραγούδι του Νικόλα του Άσιμου:
"Μου λες πως σε παραμελώ".
Αν θυμάμαι καλά, το τραγούδι υπήρχε μέσα στην Παράνομη Κασέτα που είχε τον τίτλο "Κλάστε Ελευθέρως" (Klaste Eleytheros) -τίτλος που αν μη τι άλλο αποδεικνύεται προφητικός.

2 σχόλια :

  1. Αγαπητέ φιλε , σου ξέφυγε τo γεγονός ότι παρόμοιο νομο διαθέτουμε και στην ελλάδα εδώ και αρκετό καιρό και ως πρωτοπόροι αναζητητές του βέλτιστου, τo πέρδεσθαι ποινικοποιείται επισύροντας ποινές όπως ισόβια . Ορα, υπουργείο προστασίας πολίτη , Τροποποιήσεις στον νόμο περί όπλων..
    ...
    δες κι εδώ:http://uhuru66.blogspot.com/2010/10/blog-post_13.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλε Uhuru, είχα ξεχάσει την ύπαρξη αυτής της λαμπρής ιδέας των εγκεφάλων του καθεστώτος!
    Σκέφτομαι όμως μην τυχόν όλα αυτά τα νομοθετούν επειδή τα έχουν κάνει πάνω τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Mi-la-re,
mi-la-re-si