Παρασκευή, Ιουλίου 01, 2011

ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΝΕΙ

Εν τω μεταξύ, το καθεστώς που μας έχει κάτσει στο σβέρκο τον αξιόπουστα, αποφάσισε και διέταξε...

Απαγόρευση του απόπλου των πλοίων με ελληνική και ξένη σημαία από τα ελληνικά λιμάνια με προορισμό τη θαλάσσια περιοχή της Γάζας σήμερα

Με σημερινή απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστο Παπουτσή, απαγορεύθηκε ο απόπλους των πλοίων με ελληνική και ξένη σημαία από τα ελληνικά λιμάνια με προορισμό τη θαλάσσια περιοχή της Γάζας.Αλλά η ηθική απομόνωση του καθεστώτος, καλά κρατεί:

Το 1973, εμείς του Κινήματος του Πολεμικού Ναυτικού καρφώσαμε ένα «ΒΕΛΟΣ» στην καρδιά της χούντας. Στη θάλασσα διακηρύξαμε τη φωνή για ελευθερία του Ελληνικού λαού. Στη θάλασσά μας, τη Μεσόγειο, με τους ελεύθερους θαλάσσιους δρόμους χιλιάδες χρόνια τώρα.
Σήμερα, με τον ίδιο τρόπο, δεν γίνεται παρά να είμαστε αντίθετοι σε όποιον θέλει να καταργήσει αυτές τις αξίες. Ο ναυτικός αποκλεισμός της Γάζας που φυλακίζει έναν ολόκληρο λαό είναι το τελευταίο αγκάθι στην περιοχή μας.
Γι΄ αυτό στηρίζουμε την αποστολή της Διεθνούς Συμμαχίας και την ανθρωπιστική της αποστολή για την άρση αυτής της πολιορκίας. Για νά ‘ναι οι θάλασσές μας ελεύθερες και οι λαοί στα παράλια του Οδυσσέα να ζουν και να ταξιδεύουν σε ειρήνη και ελευθερία.
ΝΑΥΑΡΧΟΣ ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΣ
ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΤΟΡΠΙΛΙΚΟΥ «ΒΕΛΟΣ»

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Mi-la-re,
mi-la-re-si