Παρασκευή, Ιουλίου 01, 2011

ΓΕΝΙΚΕΥΕΤΑΙ Η ΗΘΙΚΗ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΤΙΚΗΣ ΚΛΙΚΑΣ

Σύμφωνα με το in.gr:

Ένα ακόμη τραγούδι που συνδέθηκε με την ιστορική του πορεία δεν θα μπορεί πλέον να χρησιμοποιεί το ΠΑΣΟΚ στις κομματικές του εκδηλώσεις. Ο συνθέτης Ηλίας Ανδριόπουλος με δήλωσή του απαγορεύει στο ΠΑΣΟΚ τη χρήση του τραγουδιού του «Θα σε ξανάβρω στους μπαξέδες».

Όπως τονίζει ο κ. Ανδριόπουλος, «ποτέ ένα καλό τραγούδι , αλλά και κάθε αληθινή τέχνη, δεν εξύμνησε στην ιστορία της ανθρωπότητας, τον τύραννο, τον δήμιο ή τον προδότη».

Αναλυτικά η δήλωση του συνθέτη έχει ως εξής:

«Υπάρχουν τραγούδια που καθαγιάζει με τον χρόνο η αγάπη του λαού μας, και τα φυλάσσει σαν ακριβό φυλαχτό μες στην ψυχή του.

»Ποτέ ένα καλό τραγούδι, αλλά και κάθε αληθινή τέχνη, δεν εξύμνησε στην ιστορία της ανθρωπότητας, τον τύραννο, τον δήμιο ή τον προδότη. Αντίθετα στάθηκε πάντα δίπλα στους αδύναμους και ταπεινούς , στους μάρτυρες των στρατοπέδων και στους ευγενικούς αγώνες των νέων ανθρώπων.

»Έχοντας υπ' όψιν μου αυτά, και ιδιαίτερα μετά τα πρόσφατα θλιβερά γεγονότα, δεν επιτρέπω από εδώ και στο εξής στο σημερινό ΠΑΣΟΚ, να χρησιμοποιεί το τραγούδι μου 'Θα σε ξανάβρω στους μπαξέδες', στίχοι Μ.Ελευθερίου, που γράφτηκε για άλλους λόγους και συγκεκριμένα, για να εξυμνήσει την πιο ανιδιοτελή, την πιο τίμια και αγωνιστική μορφή του Ελληνισμού και του '21, τον Μακρυγιάννη».

κι εδώ που τα λέμε, έτσι είναι.
Τι σχέση μπορεί να έχει με τον Μακρυγιάννη η κλίκα των προδοτών?

(Μιας και αναφέρθηκα στον Μακρυγιάννη και στις τρεις του Σεπτέμβρη:
Να μελετηθεί αυτό το βιντεάκιον εδώ,
και αυτό το κειμενάκιον εδώ,
και να ακολουθήσει δεκάλεπτο διαλογισμού επί της φράσεως:

Το συγκεκριμένο μνημόνιο του 1843, θεωρείται από πολλούς ιστορικούς μία από τις σοβαρότερες αφορμές για το ξέσπασμα της επανάστασης της 3ης Σεπτέμβρη 1843, που έφερε Σύνταγμα στη χώρα.
προκειμένου να διαπιστωθεί εάν και κατά πόσον το Σύνταγμα που κέρδισαν οι περι τον Μακρυγιάννη το 1843, έκανε τη χώρα καλύτερη, χειρότερη, ή την άφησε μια από τα ίδια. Έτσι, προκειμένου να διδαχθώσι οι νεώτεροι.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Mi-la-re,
mi-la-re-si