Πέμπτη, Μαΐου 03, 2012

ΕΚΛΟΓΕΣ 6ης ΜΑΪΟΥ: ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥ ΤΡΟΤΣΚΙΣΜΟΥ

Σχετικά με τις εκλογές της Κυριακής, οι πλέον αναποφάσιστοι πολίτες-ψηφοφόροι, πιθανότατα είναι όσοι ρέπουν προς τον τροτσκισμό. 
Διότι, ναι, καλέ μου αναγνώστη: Σ' αυτή την κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση, το τροτσκιστικό κίνημα κατεβαίνει διασπασμένο!!!

(Και δεν θέλω ν' ακούσω το επιχείρημα ότι οι εν Ελλάδι τροτσκιστές είναι λίγες δεκάδες οπότε δεν έχουν την πολυτέλεια της διάσπασης! Τέτοια επιχειρήματα είναι ανεπίτρεπτο ν' ακούγονται στην εποχή της κβαντικής φυσικής, στην εποχή των υποατομικών σωματιδίων! 
Διότι, φίλε αναγνώστη, οι τροτσκιστές συμβαδίζουν με την τελευταία λέξη της επιστήμης! Στην εποχή των υποατομικών σωματιδίων, οι τροτσκιστές κατασκευάζουν υπο-ατομικά κομματίδια. Τόσο προχωρημένοι είναι). 

Έστω λοιπόν ότι είσαι τροτσκιστής, καλέ μου αναγνώστη. 
Τι επιλογές έχεις? 

α) Να ψηφίσεις ΣΥΡΙΖΑ. 
Εξ όσων γνωρίζω, στο ΣΥΡΙΖΑ συμμετέχει η οργάνωση Δ.Ε.Α. (Διεθνιστική Εργατική Αριστερά) αλλά και η οργάνωση "Κόκκινο", ενώ παλαιότερα ένα κομμάτι από την ΕΔΕ-Τροτσκιστές είχε προσχωρήσει στον ενιαίο τότε Συνασπισμό (και πιθανότατα -αν ζουν ακόμα (δεν το γνωρίζω)- είναι ακόμα μέλη του Συνασπισμού, ενώ αν δεν έχω μπερδευτεί εντελώς, στο Συνασπισμό είχαν ενταχτεί και τα τότε μέλη του ελληνικού τμήματος της ποσαδικής 4ης Διεθνούς στην Ελλάδα, τα οποία σχηματίζουν ένα σούπερ-κόμμα που έχει τον τίτλο "Επαναστατικό Κομμουνιστικό Κόμμα -τροτσκιστικό".(Στη μεγαλειώδη μορφή του Ποσάδας, είχαμε αναφερθεί παλιότερα σ' αυτό εδώ το μπλογκ).  

Ύστερα απ' όλα τα ανωτέρω, αν είσαι τροτσκιστής, λοιπόν, μια επιλογή σου είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. 

β) Να ψηφίσεις ΑΝΤΑΡΣΥΑ
Άλλοι μεγαλοφυείς τροτσκιστές, μέλη του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος (ΣΕΚ), συμμετέχουν στο σχήμα "ΑΝΤΑΡΣΥΑ". Το ΣΕΚ υπήρξε η μήτρα από την οποία διασπάστηκε το προαναφερθέν σχήμα ΔΕΑ (που συμμετέχει στο ΣΥΡΙΖΑ) και αργότερα διασπάστηκε η ΔΕΑ και προέκυψε το "Κόκκινο" (πάντως και τα δύο σχήματα, ΔΕΑ και Κόκκινο, συμμετέχουν, ως προείπαμε, στον ΣΥΡΙΖΑ. Αντίθετα, το μητρικό σκάφος του όλου πράγματος, δηλαδή το ΣΕΚ, συμμετέχει στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ). 
Βέβαια, στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ μετέχουν και τα μέλη ενός άλλου τροτσκιστικού κόμματος: Της ιστορικής Ο.Κ.Δ.Ε. (Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδας) - Σπάρτακος. 
Η ΟΚΔΕ-Σπάρτακος αποτελείται από καλά παιδιά, είναι το ελληνικό τμήμα της 4ης Διεθνούς (όχι της προαναφερθείσης "Ποσαδικής 4ης Διεθνούς: Άλλο η Ποσαδική 4η Διεθνής, άλλο η 4η Διεθνής) και λέγεται ΟΚΔΕ-Σπάρτακος επειδή υπάρχει εξαιρετικά σοβαρός λόγος να λέγεται ΟΚΔΕ-Σπάρτακος. 

γ) Να ψηφίσεις ΟΚΔΕ
Ο λόγος που η ΟΚΔΕ-Σπάρτακος λέγεται ΟΚΔΕ-Σπάρτακος, είναι για να ξεχωρίζει από την Ο.Κ.Δ.Ε. (Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδας) - Εργατική Πάλη. 
Όπως καταλαβαίνεις, καλέ μου αναγνώστη, κάποτε υπήρχε μια ενιαία οργάνωση που λεγόταν ΟΚΔΕ, αλλά κάποια στιγμή διασπάστηκε -ζούμε στην εποχή της διάσπασης του ατόμου, μην το ξεχνάς. 
Οι δύο ΟΚΔΕ, λοιπόν, ακολουθούν στις μέρες μας διαφορετικούς δρόμους:
Γιατί παρ' όλο που η ΟΚΔΕ-Σπάρτακος συμμετέχει στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ, υπάρχει και η ΟΚΔΕ-Εργατική Πάλη (η οποία ΔΕΝ είναι το ελληνικό τμήμα της 4ης Διεθνούς, αλλά ΕΙΝΑΙ το ελληνικό τμήμα της Ενιαίας Γραμματείας της 4ης Διεθνούς -η οποία Ενιαία Γραμματεία της 4ης Διεθνούς, είναι άλλο πράγμα από την 4η Διεθνή -ελπίζω να μη μπερδεύτηκες ακόμα, καλέ μου αναγνώστη).  Η ΟΚΔΕ - Εργατική Πάλη, λοιπόν, κατεβαίνει αυτόνομα στις εκλογές (ίσως ελπίζοντας πως θα πιάσει το όριο του 3%... δεν ξέρω αν θα τα καταφέρει, βέβαια). 

δ) Να ψηφίσεις ΕΕΚ
Το ΕΕΚ (Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα) είναι ένα συμπαθέστατο  κόμμα που αποτελεί μετεξέλιξη της ΕΔΕ (Εργατική Διεθνιστική Ένωση). Ε, στο γνωστό τροτσκιστικό μοτίβο, κάποια στιγμή η ΕΔΕ διασπάστηκε, μερικά μέλη της πήγαν στον ενιαίο τότε Συνασπισμό, μερικά πήγαν σπίτι τους και τα υπόλοιπα σχημάτισαν το ΕΕΚ. 
Παλαιότερα η ΕΔΕ ήταν το ελληνικό τμήμα της Διεθνούς Επιτροπής της Τέταρτης Διεθνούς (η οποία είναι άλλη 4η Διεθνής, ξεχωριστή τόσο από την 4η Διεθνή όσο και από την Ποσαδική 4η Διεθνή, όσο και από την Ενιαία Γραμματεία της 4ης Διεθνούς), αλλά αν καταλαβαίνω καλά, στις μέρες μας η Διεθνής Επιτροπή 4ης Διεθνούς πέρασε στα χέρια κάτι παλιοαμερικάνων, με αποτέλεσμα η χώρα μας να μην εκπροσωπείται πλέον -κρίμα.  

ε) Να ψηφίσεις γενικώς κάποιο αριστερό κόμμα
Μια άλλη, ενδιαφέρουσα πρόταση, έρχεται από τη "Σοσιαλιστική Διεθνιστική Οργάνωση Ξεκίνημα". Η εν λόγω οργάνωση, παλιότερα είχε ενταχτεί στο ΠΑΣΟΚ, αλλά μετά ξε-εντάχτηκε από το ΠΑΣΟΚ και την είδε αλλιώς. Το ξεκίνημα είναι ελληνικό τμήμα της Διεθνούς Επιτροπής για μια Εργατική Διεθνή -και σταμάτα να γελάς καλέ μου αναγνώστη. 

στ) Να κυνηγάς μετανάστες στον Άγιο Παντελεήμονα, παρέα ξέρεις με ποιούς...
Ο Μήτσος ο Τούμπανης είναι μια ενδιαφέρουσα προσωπικότητα του ελληνικού τροτσκισμού. Ο Τούμπανης υπήρξε από τα ιδρυτικά στελέχη της ΕΔΕ, αργότερα τη διέσπασε και σχημάτησε την ΚΔΕ (Κομμουνιστική Διεθνιστική Ένωση), μετά την είδε στραβά με το διεθνισμό και μετονόμασε το κόμμα σε "Κομμουνιστική Τροτσκιστική Ένωση", έγινε αρθρογράφος στο ρεσάλτο και μετά οι μετανάστες του Αγ. Παντελεήμονα κατάλαβαν πως δεν τους αγαπάει και πολύ. (Βλέπε σχετικά εδώ και εδώ).

Ουφ, εξαντλήθηκα, δε βαστάω θα πέσω κάτω. 
Έτσι έχουν τα πράγματα με τους τροτσκιστές, καλέ μου αναγνώστη, και ελπίζω να μην ξέχασα την εκλογική πρόταση κάποιου υποατομικού κομματιδίου.

Καταλαβαίνεις, λοιπόν, πόσο προβληματισμένοι είναι στις μέρες μας οι ρέποντες προς τον τροτσκισμό... 

Τελειώνοντας, ας θυμηθούμε δύο παλιά, κλασικά ανεκδοτάκια: 

-Πως ξεβιδώνουν οι τροτσκιστές μια λάμπα?
-Δεν την ξεβιδώνουν! Την διασπάνε!

-Πως πέθανε ο τελευταίος τροτσκιστής?
-Διασπάστηκε! 

2 σχόλια :

  1. Εγώ ήξερα το άλλο που λέει:

    -Ένας τροτσιστής συναντάει άλλον έναν. Τι έχουμε;
    -Ρεύμα
    -Τους βρίσκει κι ένας τρίτος. Τι έχουμε;
    -Φράξια
    -Συναντούν κι έναν τέταρτο, τι έχουμε;
    -Διάσπαση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος10:32 π.μ.

    Ευχαριστώ πολύ γι' αυτό το άρθρο! Είναι το καλύτερο προεκλογικό που έχω διαβάσει και φυσικά οι τροτσκιστές είναι το καλύτερο θέμα. ^__^

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Mi-la-re,
mi-la-re-si