Κυριακή, Μαΐου 06, 2012

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΚΑΛΠΗΣ

Το μήνυμα της κάλπης ήταν σαφέστατο και ηχηρότατο, ιδίως αν συμπληρωθεί με το μήνυμα της αποχής από την κάλπη. Όποιος βολτάρει στις γειτονιές πέριξ του κέντρου της Αθήνας, ξέρει πως όσοι απείχαν από τις εκλογές ήταν σοβαρά απασχολημένοι, ξέρει και με τι ήταν απασχολημένοι οι απέχοντες:
Κατά τα άλλα, σε προσωπικό επίπεδο, αισθάνομαι μια κάποια ικανοποίηση που επιτέλους για πρώτη φορά στη ζωή μου (τι στον πούτσο, κάποτε θα γινόταν κι αυτό...) ψήφισα κάτι το οποίο αν μη τι άλλο πάλεψε να έρθει πρώτο κόμμα, άσχετα αν τελικά ήρθε δεύτερο... 
Συνήθως ψήφιζα άκυρο ή κάτι που ερχόταν τριακοστό πρώτο. 
Ε, είναι μια πρόοδος, ε? 



2 σχόλια :

  1. Οικοδεσπότα!

    Συμμερίζομαι τη χαρά σας, διότι επληροφορήθην ότι στον νομό Μαγνησίας (της απο 'δώ, ένθα και η έδρα των Αούστριαν Μπόϋζ, όχι της από 'κεί, ένθα και η έδρα της Μανίσασπορ Φουτέμπωλλ Κλούμπ) τους Πειρατάς τους εψήφισαν 801 ψηφοφόροι!
    Δεδομένου ότι εγώ είμαι ο ένας, αναλύων το νούμερο σε 800+1, αισθάνομαι κάπως σαν -ξέρω 'γώ- ο Λεωνίδας με τους 300, ή ο Δημόφιλος Διαδρόμου με τους 700. Κάπως έτσι, βραδερφέ!

    Οπότε, είναι κι αυτό μία επιτυχία μέσα στη γκρίζα ζωή μας, δεν νομίζετε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εντάξει, το καταλαβαίνω να ενθουσιάζεσαι αγαπητέ Εργοδότα, αλλά απ' ό,τι βλέπω, έχασες τη μεγάλη ευκαιρία να νιώσεις τη μοναδικότητά σου:
    Σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα, το μεγαλειώδες και μεγιστοτεράστιο "Κόμμα Φιλελευθέρων" (με τη μουτράκλα του Ελευθερίου Βενιζέλου στο ψηφοδέλτιο) έλαβε στο νομό Μαγνησίας τον εξωπραγματικό αριθμό της μιάς -και μοναδικής- ψήφου!!!
    Ήτοι, θα μπορούσες να διατυπώσεις το σλόγκαν: "Ψήφισε Κόμμα Φιλελευθέρων και βίωσε τη μοναδικότητά σου"!!!
    :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Mi-la-re,
mi-la-re-si