Σάββατο, Μαΐου 05, 2012

ΕΛΛΗΝΑ ΕΘΝΙΚΕ, ΤΙ ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΙΣ?

Σε προηγούμενο δημοσίευμα είδαμε τα διλήμματα που κρύβουν οι εκλογές της Κυριακής για κάποιον που είναι τροτσκιστής ή ρέπει προς τον τροτσκισμό.

Σε αυτό εδώ το δημοσίευμα, λέω να δούμε τα διλήμματα που κρύβουν οι εκλογές της Κυριακής για κάποιον που είναι Έλληνας Εθνικός. 

Ως γνωστόν, εγώ προσωπικά τυγχάνω φιλο-τροτσκιστής αφενός, αλλά και φίλος των Ελλήνων Εθνικών αφετέρου. 
(Δεν είναι τόσο παράξενο όσο ακούγεται). 
Ωστόσο, για τις τροτσκιστικές διασπάσεις γνωρίζω κάποια πρόσωπα και κάποια πράγματα -επομένως μπορώ άνετα να κάνω τη σχετική πλακίτσα- ενώ αντιθέτως ελάχιστα γνωρίζω (και ακόμα πιο ελάχιστα έχω επιθυμήσει να γνωρίσω) για τα εσωτερικά του χώρου των Ελλήνων Εθνικών -επομένως δεν είμαι σε θέση να κάνω τη σχετική πλακίτσα.  

Αρκούμαι λοιπόν να παραθέσω σχετική ανακοίνωση του Υπάτου Συμβουλίου των Ελλήνων Εθνικών, και θα αρκεστώ να κάνω την εξής μοναδική προκαταρκτική παρατήρηση: 

Με χαροποιεί το γεγονός ότι το ΥΣΕΕ δεν μπήκε καν στον κόπο να στείλει ερωτηματολόγιο στη Χρυσή Αυγή (και δε νομίζω πως υπήρχε περίπτωση, βέβαια, να συμβεί κάτι τέτοιο εκ μέρους του ΥΣΕΕ), αλλά από την άλλη διαπιστώνω πως το ΥΣΕΕ δεν μπήκε επίσης στον κόπο να στείλει το ίδιο ερωτηματολόγιο σε κόμματα τύπου ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ας πούμε, σε κόμματα της άκρας αριστεράς, δηλαδή. 
Αυτό εκ πρώτης όψεως μοιάζει με μια νηφάλια λογική "δε συνομιλούμε με τα άκρα", ωστόσο θα είχε ενδιαφέρον μια υποθετική προσέγγιση του τι στο καλό θα απαντούσε η Χρυσή Αυγή στα ερωτήματα του ΥΣΕΕ (προφανώς θα έδινε απαντήσεις μη-αρεστές στη μεγάλη μάζα των Ελλήνων Εθνικών) και τι θα απαντούσαν κόμματα της άκρας αριστεράς στα ίδια ερωτήματα (υποθετικά πάντοτε μιλώντας, φρονώ πως οι απαντήσεις της άκρας αριστεράς θα ήταν σαφέστατα πιο κοντά στις εκ μέρους της μεγάλης μάζας των Ελλήνων Εθνικών προσδοκώμενες απαντήσεις). 
Όπως και να 'χει, όλα αυτά είναι απλές εικασίες μου. 

Ας σταθούμε λοιπόν στα γεγονότα και όχι στις εικασίες, και ας αναδημοσιεύσω εδώ την ανακοίνωση του ΥΣΕΕ, έτσι όπως τη βρήκα δημοσιευμένη στο pansyrinx.org

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ (ή ΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ) ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΟΙ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝΤΕΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΘΝΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ
Σε αυτές τις ιδιόμορφες εκλογές, όπου οι επικεφαλής των περισσότερων κομμάτων είτε σπεύδουν απροκάλυπτα να πάρουν την ευλογία των ρασοφόρων, είτε επικαλούνται ευθέως την Παναγία, είτε φωτογραφίζονται κάτω από τεράστιες φωτογραφίες του Χριστού την ώρα ακριβώς που ένα από τα σοβαρότερα αίτια της οικονομικής και ηθικής χρεοκοπίας της πατρίδας μας είναι η παρασιτική πανίσχυρη θεοκρατία, δικαιολογημένα εμείς οι Εθνικοί, όπως προφανώς και όλοι οι άλλοι μη χριστιανοί συμπολίτες μας, αναρωτιόμασταν σε ποιο κόμμα αξίζει να δώσουμε την ψήφο μας.
Μετά από σειρά ερωτημάτων που υποβλήθηκαν στο Ύπατο Συμβούλιο των Ελλήνων Εθνικών για το ποια κόμματα είναι διατεθειμένα να εξυπηρετήσουν και τα δικά μας δικαιώματα ώστε να τα τιμήσουμε με την ψήφο μας, απευθύναμε τα παρακάτω ερωτήματα στα υποψήφια κόμματα Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα, Νέα Δημοκρατία, Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, ΣΥΡΙΖΑ Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο, Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός, Δημοκρατική Συμμαχία, Κοινωνική Συμφωνία, Ανεξάρτητοι Έλληνες, Δημοκρατική Αριστερά, Οικολόγοι Πράσινοι, Δράση – Φιλελεύθερη Συμμαχία, Δημιουργία Ξανά, ΟΧΙ, Δεν Πληρώνω.
Τα ερωτήματα:
1. Πρέπει να σταματήσει η φορολογική ασυδοσία των χιλιάδων Ν.Π.Δ.Δ. της ορθόδοξης Εκκλησίας;
2. Πρέπει να υπάρξει στην ελληνική νομολογία νομικό πρόσωπο κατάλληλο για θρησκείες για όλες τις πλην Ορθοδόξων – Μουφτείας – Ισραηλιτών θρησκείες;
3. Πρέπει πάραυτα να σταματήσει η παράλογη νεοφανής φορολόγηση με… «φόρο επιτηδεύματος» των θρησκειών που, εξαιτίας της προαναφερθείσας ανυπαρξίας νομικού προσώπου κατάλληλου για θρησκείες, λειτουργούν αναγκαστικά ως Αστικές Μη Κερδοσκοπικές Εταιρείες;
4. Πρέπει να υπάρξει θεσμική αναγνώριση της Ελληνικής Εθνικής Θρησκείας στον τόπο αυτοχθονίας της και να της απονέμεται τιμή από την Ελληνική Πολιτεία;
5. Πρέπει να αποδεσμευθεί η Εκπαίδευση από την οποιαδήποτε προπαγάνδα υπέρ της Ορθόδοξης Εκκλησίας;
Από τα πιο πάνω κόμματα ανταποκρίθηκαν μόνον τα Οικολόγοι Πράσινοι, Δράση – Φιλελεύθερη Συμμαχία, Δημιουργία Ξανά, με τις απαντήσεις που δημοσιεύονται παρακάτω.
ΤΟ ΥΠΑΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΠΡΟΤΡΕΠΕΙ ΤΟΥΣ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝΤΕΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΘΝΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΝΑ ΤΙΜΗΣΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥΣ (ΑΝΑΛΟΓΩΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ) ΕΝΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ 3 ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΓΝΟΗΣΑΝ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΑΝ ΣΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
ΤΙΜΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΟΠΟΙΟΥΣ ΜΑΣ ΣΕΒΟΝΤΑΙ. ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΜΟΝΟΝ ΣΕ ΟΠΟΙΟΥΣ ΜΑΣ ΔΙΝΟΥΝ ΤΟ ΧΕΡΙ. 

Οι απαντήσεις:

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ

1. Για το θέμα των φορολογικών και δημοσιονομικών προνομίων της ορθόδοξης Εκκλησίας, έχουμε τοποθετηθεί αναλυτικά http://www.ecogreens-gr.org/cms/index.php?option=com_content&view=article&id=3168:2012-04-02-07-42-41&catid=20:councildec&Itemid=37
2. Δεν έχουμε διατυπώσει επίσημη συγκεκριμένη θέση, θεωρούμε όμως το αίτημα λογικό.
3. Θεωρούμε ότι πρέπει σύντομα να βρεθεί λύση και στο θέμα αυτό, πιθανότατα στα πλαίσια του νέου φορολογικού που θα έρθει για συζήτηση αμέσως μετά τις εκλογές. Θεωρούμε σημαντικό να μην υπάρχουν ευνοϊκές ή δυσμενείς διακρίσεις μεταξύ διαφορετικών θρησκειών.
4. Οι Οικολόγοι Πράσινοι υποστηρίζουμε τη θρησκευτική ουδετερότητα του κράτους, ώστε να ανήκει εξίσου σε όλους τους πολίτες του, ανεξάρτητα από θρησκευτικές πεποιθήσεις. Αυτό σημαίνει θεσμική αναγνώριση για όλες τις θρησκείες (με ενδεχόμενες εξαιρέσεις μόνο για ακραίες παραβιάσεις αξιών που συνδέονται με ανθρώπινα δικαιώματα), όχι όμως και ιδιαίτερη κρατική τιμή σε κάποιες από αυτές.
5. Για το θέμα αυτό έχουμε ήδη τοποθετηθεί θετικά και δημόσια http://www.ecogreens-gr.org/cms/index.php?option=com_content&view=article&id=2566:2011-09-26-12-41-27&catid=11:rights&Itemid=27.

ΔΡΑΣΗ – ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

1. Η Φιλελεύθερη Συμμαχία υποστηρίζει πως όλοι οι θρησκευτικοί οργανισμοί συμπεριλαμβανομένης και της Ορθόδοξης Χριστιανικής εκκλησίας θα πρέπει να μετατραπούν σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου και να φορολογούνται όπως όλοι οι άλλοι οργανισμοί και επιχειρήσεις.
2. Η Φιλελεύθερη Συμμαχία θεωρεί ότι η θρησκευτική πίστη και έκφραση είναι προσωπικά θέματα και ότι δε θα πρέπει να υπάρχει νομολογία σχετικά με τις θρησκείες πέρα από τη προστασία των βασικών ατομικών δικαιωμάτων που είναι πάνω από κάθε θρησκευτική έκφραση και έθιμο.
3. Όπως αναφέρθηκε όλοι οι θρησκευτικοί οργανισμοί θα πρέπει να φορολογούνται όπως κάθε άλλος οργανισμός και ΝΠΙΔ.
4. Με το πλήρη διαχωρισμό Κράτους-Εκκλησίας και τη κατάργηση της σαρίας στη Θράκη δε θα υφίσταται καμία θεσμική αναγνώριση σε καμία θρησκεία.
5. Η Φιλελεύθερη Συμμαχία υποστηρίζει την απελευθέρωση του εκπαιδευτικού συστήματος που θα δώσει τη δυνατότητα σε οργανισμούς συμπεριλαμβανομένης και της Ορθόδοξης Εκκλησίας αλλά και του ΥΣΕΕ να ιδρύσουν τα δικά τους σχολεία στα οποία θα μπορούν να στέλνουν τα παιδιά τους οι πολίτες.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ

Οι θέσεις της ΔΞ για τη σχέση Κράτους – Θρησκειών έχουν διατυπωθεί αναλυτικά στοwww.dimiourgiaxana.gr
Πέραν του ότι θεωρούμε πως απαντούν ευθέως στα ερωτήματά σας, είμαστε στην διάθεσή σας για μελλοντική περαιτέρω συζήτηση επί των συγκεκριμένων ή όποιων άλλων ζητημάτων.



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Mi-la-re,
mi-la-re-si