Παρασκευή, Μαΐου 04, 2012

Η ΡΟΧΑΛΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Απίστευτο το μέγεθος της ροχάλας που ο αθηναϊκός λαός επιφύλαξε για τους πράσινους δοσίλογους.
Έφυγα από το Σύνταγμα στις 8 παρά 20.
Απίστευτες εικόνες, με καμιά εκατοστή αντιπροσωπευτικά δείγματα της νεοελληνικής κοινωνικής γλίτσας, καμιά εκατοστή δείγματα τυπικών ΠΑΣΟΚων δηλαδή, να περιφέρονται σα χαμένοι, με μια έκφραση του στυλ "θα 'ρθουν κι άλλοι, δε θα 'ρθουν κι άλλοι?"

Βέβαια, οι διοργανωτές το είχαν προβλέψει, δοκιμάζοντας τα ηχητικά με τη χρησιμοποίηση ασμάτων όπως το "message in a bottle" και το "So Lonely" των Police, ή το "Don't worry, be happy" του πως τον λένε.

Κάποια στιγμή κάτι παληκάρια που φωτογράφιζαν και βιντεοσκοπούσαν τις απίστευτης ερημιάς εικόνες -και τις ανέβαζαν γελαστοί στο facebook, γυρνάνε και με ρωτάνε: "μα καλά, 7-7.30 δεν ήταν ν' αρχίσει η ομιλία?"
Τους απάντησα κάτι σε στυλ "μάλλον περιμένει να γίνουν τουλάχιστον 200 οι οπαδοί του, αλλά δεν το βλέπω".

Γελάσαμε ενθουσιασμένοι για το φτύσιμο που τους έριχνε ενώπιόν μας ο αθηναϊκός λαός, έφυγαν αυτοί, έφυγα κι εγώ προς το Μοναστηράκι.

Στο Μοναστηράκι, κόσμος πολύς. Απελπιστικά πολύ περισσότερος από τον κόσμο που πήγε στη συγκέντρωση των πράσινων δοσίλογων.

Ω, ναι, ζούμε σε ενδιαφέρουσες εποχές.

Και ενώ κάθε άνθρωπος που έχει μάτια θα έβλεπε τις εικόνες που είδα κι εγώ και όλοι όσοι έπιναν καφέ στο Σύνταγμα και γέλαγαν με τους μετρημένους στα δάχτυλα ΠΑΣΟΚους, (για παράδειγμα δες το tsantiri.gr), κάποιοι -όπως για παράδειγμα το fimotro του γνωστού Παπαγιάννη- είδαν πως "πρόκειται για την καλύτερη συγκέντρωση του Βενιζέλου μέχρι τώρα" και προβλέπουν πως "αυξάνεται η συσπείρωση στο ΠΑΣΟΚ".

Πλάκα έχει...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Mi-la-re,
mi-la-re-si