Τρίτη, Σεπτεμβρίου 25, 2012

ΜΙΑ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΞΕΚΙΝΑ

Επιτέλους.
Καιρός ήταν να λάβει χώραν αυτή η κοσμοϊστορική αλλαγή! 
Ναι καλέ μου αναγνώστη! Το Πανεπιστήμιο Πατρών ΕΠΡΕΠΕ να εκσυγχρονίσει το λογότυπό του -όπου, ως γνωστόν, πρωταγωνιστούσε ο Άγιος Ανδρέας.
Διότι δες εδώ την παλιά εκδοχή του λογοτύπου, και πες μου αν θα μπορούσε να συμβαδίζει με το πνεύμα της εποχής μας: 
Είναι προφανές πως πρόκειται περί λογοτύπου ξεπερασμένου από το πνεύμα της εποχής μας, περί λογοτύπου που ήταν επιβεβλημένο να εκσυγχρονιστεί. 
Και, πράγματι, σε μια εμπνευσμένη κίνηση, εκσυγχρονίστηκε! 
Ιδού η νέα, εκσυγχρονισμένη εκδοχή του πράγματος:
Όπως ήταν αναμενόμενο, το σχετικό ενημερωτικό δελτίο έγινε αντικείμενο ενθουσιώδους υποδοχής εκ μέρους της ακαδημαϊκής κοινότητας. 

Εκσυγχρονίζεται το upatras. Από εκεί που είχαμε τον Αγιαντρέα στο logo, τώρα πλέον έχουμε τον Αγιαντρέα στο logo.

Καλά το σημαινόμενο της μουτζουρίτσας από πίσω: "Οι γραμμές του φόντου διασταυρώνονται για να εκφράσουν τη συνάντηση της ιστορίας του Ιδρύματος με το μέλλον και τις προοπτικές του σε ένα παρόν με συνέχεια και εξωστρέφεια" πολλή πλάκα!! 

Ο St.Andrew ή φοράει RayBan ή θέλουν κόψιμο τα φρύδια του...Ένα από τα 2.


Είναι προφανές, καλέ μου αναγνώστη: Μια νέα εποχή ξεκινά για το Πανεπιστήμιο Πατρών!!! Ο άγιος Ανδρέας με τη χάρη του και την επιστημονική κατάρτιση που του χάρισε απλόχερα η επιφοίτηση του αγίου πνεύματος κατά την ημέρα της Παντηκοστής, αναμένεται να συνεχίσει -με τη βοήθεια του νέου ριζοσπαστικά ανανεωμένου λογοτύπου- να καθοδηγεί το Πανεπιστήμιο Πατρών στις πολυδαίδαλες ατραπούς της επιστημονικής μεθοδολογίας και γνώσης. 
Αμήν. 

Να 'μαστε πάλι εδώ Ανδρέα, οι δρόμοι τρέχουν χιαστί, σημείο χι κι εμείς παρέα κλπ κλπ κλπ



3 σχόλια :

  1. Είναι όντως στο πνεύμα της εποχής! Με τις περικοπές στην Παιδεία ακόμη και ο προστάτης του πανεπιστημίου Πατρών κείτεται σε... ψάθα. (Την κατάσταση σώζει, συνειρμικά, μόνον ο Ψαθόπυργος)...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Άγιος Αντρέας, που είναι σήμερα στο logo, σκέφτηκα πως κατά τον Logo, θα έκανε αναλογικώς και πολύ περισσότερη παρέα με κατόχους αρχαίων ονομάτων απ' όσο έχουμε συνηθίσει εμείς, μέχρι σήμερα.

    Βλέπω στο http://www.matia.gr/7/72/7203/7203_3_1.html
    ότι ευνόησε τον Στρατοκλή και αυτός αργότερα έγινε και Παλαιών Πατρών Στρατοκλής, που όπως και να το κάνουμε, δεν είναι νεο-ελληνικότερο όπως ο Πα.Πα.Γερμανός τού '21.

    Δεν ξέρω κιόλας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @Ιθάκη, ο ψαθόπυργος είναι η σουρεαλιστικότερη μορφή πύργου, ως εκ τούτου πράγματι και προς τιμήν του σώζει την κατάσταση!!! :-)

    @Ζαζαβάκιε, μπροστά στην ονοματάρα "Αγαπακλής", το Στρατοκλής δε μου λέει τίποτα ιδιαίτερο -δεν πα να συχνάζει και στην Κατεχάκη!
    :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Mi-la-re,
mi-la-re-si