Σάββατο, Νοεμβρίου 03, 2012

ENA KEIMENO

Κάνα-δυό μέρες τώρα, κυκλοφορεί στο φέϊσμπουκ ένα κείμενο γραμμένο από έναν παντελώς άγνωστο σ' εμένα σύντροφο. Πρόκειται για ένα από αυτά τα κείμενα που τα διαβάζω και λέω "ολόσωστα είναι, ν' αγιάσει το χέρι αυτού που τα 'γραψε":


ΜΑΛΑΚΑ ΕΛΛΗΝΑ!
Πόσες φορές θα χρειαστεί να πας στο Σύνταγμα για να πέσει η κυβέρνηση;
Ίσως πολλές χιλιάδες!
Πόσες φορές θα επαναλάβεις την ίδια μπαρούφα;
Και θα σου περιγράψω έναν καλό μαλάκα και να ψαχτείς μήπως του μοιάζεις:
Είναι σε κόμμα, σε σωματείο, σε οργάνωση, αγανακτισμένος ή ακόμα και ιδεολόγος. Θα πάει στην πορεία στο Σύνταγμα και θα κάνει το επαναστατικό του χρέος. Απεχθάνεται τους "αναρχικούς" και τους κράζει προβοκάτορες, απεχθάνεται και καλά και τη βία αλλά θέλει να σπάσει και τη γυναίκα του στο ξύλο γιατί τον έχει φτάσει το αμήν καθώς λέει. Μόλις αρχίσουν τα "επεισόδια" θα τρέξει να πάει σπίτι του, γιατί στην πραγματικότητα είναι κότα και ο ραγιαδισμός είναι χωμένος βαθιά μέσα του και δε μπορεί να τον αποβάλει με τίποτα. Θα ανοίξει την τηλεόραση να δει τις ειδήσεις και να κράζει που δεν τον άφησαν οι "προβοκάτορες" να κάνει τι... τι; Δεν ξέρει ακριβώς τι, αλλά μάλλον τη βόλτα του την "επαναστατική".
Στη φάκα μαλάκα και η εξουσία τρίβει τα χέρια της, που σε έχει πρόβατο στη σφαγή.
Για ψάξου λίγο ρε μάστορα με την πασιφιστική μαγκούρα και την επανάληψη του αυτιστικού, γιατί προφανώς κάτι κάνεις λάθος και από την άλλη ταϊζεις αυγά εν "αγνεία" σου. Σκάβεις το λάκκο σου μόνος σου με λίγα λόγια.
Και για να τελειώνουμε γιατί σε βαρέθηκα και πάμε ξανά το μπούσουλα:
Γενική Απεργία Διαρκείας και ταυτόχρονα αυτοοργάνωση, δομές, αντίσταση, κατάληψη και άγιος ο θεός.
Το μετά μη το ρωτάς να σου το πω. Το μετά δημιουργείται από τη ζύμωση στις γειτονιές, στους δρόμους, στα πάρκα και στις πλατείες, μαλάκα.
Αλλαγή δεν θέλεις; Δικαιοσύνη, ισότητα, ανθρωπιά, αξιοπρέπεια, άμεση δημοκρατία και όλα αυτά τα άλλα που φωνάζεις;
Δηλαδή στην πραγματικότητα θέλεις ΑΝΑΡΧΙΑ και δεν το ξέρεις.
ΜΑΛΑΚΑ.
Σε βαρέθηκα.
Κι εκεί που λέω "ν' αγιάσει το χέρι αυτού που το'γραψε", αρχίζω να αισθάνομαι ανώτερος άνθρωπος, εκ γενετής σκεπτόμενος σωστά, σε αντίθεση με τους μαλάκες τριγύρω οι οποίοι δεν έχουν καταφέρει ακόμα να σκεφτούν όπως εγώ.
Ουπς!
"Δεν έχουν καταφέρει ακόμα", έγραψα?

Ε, τότε ίσως να μην είναι και τόσο μαλάκες οι άνθρωποι...


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Mi-la-re,
mi-la-re-si