Τετάρτη, Αυγούστου 28, 2013

ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΦΑΝΟΥΡΟΠΙΤΤΑ

Η χτεσινή μέρα ήταν μια σημαντική μέρα.

Η σημαντικότητα της χτεσινής μέρας, έχει να κάνει με το εξής μείζον πολιτικό γεγονός:
Την ίδρυση τάσης με το όνομα «Σοσιαλιστική Τάση» του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσαν σε Συνέντευξη Τύπου σε κεντρικό ξενοδοχείο οι τέσσερις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Κουρουμπλής, Αλέξης Μητρόπουλος, Γιάννης Μιχελογιαννάκης, Δημήτρης Τσουκαλάς και οι Τάσος Βούτσας, Χρήστος Κλαδευτήρας, Αντώνης Κοτσακάς, Έφη Κωτσάκη, Στάθης Πανταζής, Αδάμ Στάμος, Ράνια Σταυροπούλου, Κώστας Τσουκαλάς και Κώστας Χρυσόγονος
(βλέπε περισσότερα στο left.gr)
Στη διάρκεια λοιπό αυτής της συνέντευξης τύπου, πήρε το λόγο και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μιχελογιαννάκης. 
Συμπαθέστατος πασοκογενής Κρης βουλευτής.

Η ομιλία του, λοιπόν, ήτο αναμφιβόλως αποκαλυπτική του τι μας περιμένει, τι άλλα σκληρά χτυπήματα μας επιφυλάσσει η μοίρα. 

Ας παραθέσω ένα εκτεταμένο απόσπασμα από τη χτεσινή ομιλία του βουλευτού Γιάννη Μιχελογιαννάκη -ένα απόσπασμα-ύμνο προς τη σημαντικότητα της χτεσινής μέρας: 

Κυρίες και κύριοι, 

Δεν είναι τυχαία η ημέρα γέννησης της Σοσιαλιστικής Τάσης. Γεννιέται μια ημέρα που : 

• Είμαστε υπερήφανοι για την ιστορία της Ελλάδας. Σαν σήμερα κερδίσαμε την Μάχη των Πλαταιών υπό των Παυσανία, το 497 πχ.

• Διεκδικούμε τον Διεθνισμό με ταυτότητα τον εξελληνισμό του. Σαν σήμερα γεννήθηκε ο Κομφούκιος, το 551 πχ, εξελληνισμένη προσωπικότητα.

• Αντιλαμβανόμαστε ότι δεν πέρασε από εμάς ο διαφωτισμός και η αναγέννηση αλλά παλεύουμε για αυτά σε θέματα παιδείας. Σαν σήμερα το 1577 πεθαίνει ο Ιταλός ζωγράφος Τιτσιάνο (Βετσέλι), πατέρας της αναγέννησης.

• Διεκδικούμε τα δικαιώματα μας. Σαν σήμερα το 1789 η Γαλλική Εθνοσυνέλευσή υιοθετεί την Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του ανθρώπου. Όπως επίσης σαν σήμερα το 1660, λόγω σύγκρουσης με τον βασιλιά, καίγονται στο Λονδίνο τα βιβλία του φιλοσόφου John Milton. 

• Είμαστε υπέρ του φιλελληνισμού. Σαν σήμερα το 1813 χάνει ο Αλέξανδρος Υψηλάντης το δεξί του χέρι.

• Είμαστε φιλειρηνικοί. Σαν σήμερα το 1949 πέφτει ο Γράμμος και έχουμε το τέλος του εμφυλίου πολέμου στην Ελλάδα.

• Είμαστε πραγματικοί αναλυτές της Ιστορίας. Δεν υπήρξε συνωστισμός, σαν σήμερα το 1922 τα τελευταία ελληνικά τμήματα εγκαταλείπουν την Σμύρνη. 

• Είμαστε διεκδικητικοί. Σαν σήμερα το 1952 η Γερμανία πληρώνει 3 δις γερμανικά μάρκα, πολεμικές αποζημιώσεις στο Ισραήλ. Όπως επίσης σαν σήμερα το 1994, το καθεστώς Ντεκτάς ανακαλεί την ομοσπονδιακή λύση του Κυπριακού. 

• Είμαστε υπέρ της πατριωτικής αριστεράς και θεωρούμε κορύφωση ιστορική το ΕΛΑΣ. Σαν σήμερα το 1905, γεννιέται ο Άρης Βελουχιώτης. 

• Σεβόμαστε την Ορθοδοξία. Σήμερα ανήμερα του Αγίου Φανουρίου, παραδοσιακά, φτιάχνουμε Φανουρόπιτα ως ευχαριστήριά προσφορά προς τον Άγιο και ως ένα είδος προληπτικής αίτησης βοήθειας για μελλοντικές απώλειες. 

Εμείς κυρίες και κύριοι θα προσπαθήσουμε να προφυλάξουμε το ΣΥΡΙΖΑ από μελλοντικές απώλειες, γιατί πάθαμε και μάθαμε.


2 σχόλια :

  1. Ανώνυμος1:58 μ.μ.

    ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΕΩΣ ΤΗΣ Ο.Ε.Α. ΣΤΟ ΒΟΛΟ ΣΤΙΣ 27 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2013 :

    100 + ΕΥΡΩ . -----

    ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΟΥΤΟΥ , Η Ο.Ε.Α. ΔΙΑΚΟΠΤΕΙ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΟ ΒΟΛΟ , ΚΑΙ ΠΑΥΕΙ ΝΑ ΕΚΠΕΜΠΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΠ' ΑΟΡΙΣΤΟΝ , ΚΑΙ ΕΩΣ ΟΤΟΥ ΕΥΡΕΘΟΥΝ ΣΤΑΘΕΡΟΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΣ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΗΣ Ο.Ε.Α. ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ ΤΗΣ Ο.Ε.Α. -------

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το μεγαλογράμματον της γραφής έχει άραγε να κάνει με τη φράση "Γάματα με μεγάλα γράμματα"?
    Πάντως σίουρα ταιριάζει το "γάμα τα με μεγάλα γράμματα" όταν κοτζάμ οεα ξέμεινε με ένα εκατοστάρικον εν τω ταμείω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Mi-la-re,
mi-la-re-si