Σάββατο, Δεκεμβρίου 14, 2013

Πράκτορες του αρχιεπισκόπου

"Έχουμε Μητροπολίτες που αξίζουν. Ο Πειραιώς Σεραφείμ που δεν καταλαβαίνει τίποτε… Ο Άνθιμος: Μεγάλος πολιτικάντης. Το έπαιξε δίπορτο ο Άνθιμος… Ο Σπάρτης είναι πολύ καλός, δέχτηκε τα παιδιά από την τοπική οργάνωση, έβαλε ένα ολόκληρο γηροκομείο και μας ψήφισε στις εκλογές ο Σπάρτης. Καλός αλλά επίσης πολιτικάντης, παρά τα πύρινα λόγια του είναι ο Καλαβρύτων. Αυτοί που είναι διαμάντια στην εκκλησία, τους έχω μετρήσει και ζυγίσει, να ξέρεις είναι: Ο Ανδρέας ο Κονίτσης, ο λεβέντης. Πλήρωνε και το γραφείο μας όποτε είμαστε… Ο Πειραιώς Σεραφείμ και ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, ο οποίος βοήθησε τώρα στις εκλογές με όλες του τις δυνάμεις και παρά λίγες χιλιάδες ψήφους θα έβγαινε για πρώτη φορά στην ιστορία της Κύπρου εθνικιστής βουλευτής".

Ουφ, επιτέλους μου λύθηκε η απορία σχετικά με το αν η μαζικότερη εν Ελλάδι ναζιστική οργάνωση εμφορείται από παγανισμό ή αν απλώς είναι -ξερωγώ- άλλη μία χριστιανοτροφοδοτούμενη ναζιστική οργάνωση.
Όμως μια άλλη απορία μου δημιουργήθηκε: Οι μερικοί (κάποιοι ολίγοι μεταξύ των ούτως ή άλλως ολίγων) ομόθρησκοί μου που καθιέρωσαν τη φράση "πράκτορας του αρχιεπισκόπου", άραγε εννοούν τον αρχιεπίσκοπο γενικώς, συμπεριλαμβανομένου του αρχιεπισκόπου Κύπρου ή εννοούν μόνο τον εν Αθήναις αρχιεπίσκοπο? 




1 σχόλιο :

Mi-la-re,
mi-la-re-si