Πέμπτη, Ιανουαρίου 09, 2014

Βατά τα θέματα στο επαναληπτικό διαγώνισμα

Αρκετά βατά και μέτριας δυσκολίας ήταν τα θέματα στην επαναληπτική εξέταση της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης με αφορμή την απόδραση του Χριστόδουλου Ξηρού.

Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές, οι δημοσιογράφοι του συλλόγου εξετάστηκαν σε θέματα σχετικά με την 17Ν και ανταποκρίθηκαν με επιτυχία σε ένα μεγάλο ποσοστό, δείχνοντας να «κατέχουν» την πλειονότητα των ερωτημάτων που σχετίζονται με το ιστορικό της πρώην τρομοκρατικής οργάνωσης. Το διαγώνισμα αποτελείτο από τέσσερα βασικά θέματα κλιμακούμενης δυσκολίας, χωρίς να υπάρχουν παγίδες και ασάφειες στις υποερωτήσεις.

Πιο συγκεκριμένα, το πρώτο θέμα ήταν σε μορφή «πολλαπλής επιλογής» και απαιτούσε από τους διαγωνιζόμενους να αναγνωρίσουν τα ψευδώνυμα, καθώς και άλλες λεπτομέρειες σχετικά με το παρελθόν και την προσωπική ζωή των μελών της οργάνωσης. Εύκολο θέμα, στο οποίο υπήρξε σχετικά μικρό ποσοστό λαθών, προερχόμενα κυρίως από νεότερα μέλη του συλλόγου.

Στο δεύτερο μέρος, οι εξεταζόμενοι καλούνταν να δείξουν τις γνώσεις τους σε θέματα της οργανωτικής δομής, αλλά και της δράσης των συλληφθέντων τρομοκρατών τόσο σε τρομοκρατικές ενέργειες, όσο και σε ληστείες. Οι απαντήσεις ήταν σύντομες και περιεκτικές, δείχνοντας βαθιά γνώση των γεγονότων.

Το τρίτο ερώτημα αφορούσε στον φυγά Χριστόδουλο Ξηρό και την δράση του ως μέλος της οργάνωσης. Τα υποερωτήματα αναφέρονταν στις επιχειρήσεις που είχε λάβει μέρος και στην σύλληψή του από την ΕΛ.ΑΣ. το καλοκαίρι του 2002. Πληθώρα σωστών απαντήσεων, αν και ορισμένοι έδειξαν ελλιπείς γνώσεις σε ό,τι αφορούσε την συμμετοχή του στην κλοπή πυρομαχικών από το στρατόπεδο του Συκουρίου.

Θέμα «για δυνατούς λύτες» το τελευταίο, αφορούσε την σχέση της Αγγελικής Σωτηροπούλου με τους Δημήτρη Κουφοντίνα και Σάββα Ξηρό. Οι υποψήφιοι κλήθηκαν να αναλύσουν ιστορικά την πορεία των τριών και να δώσουν μια συγκριτική ανάλυση σχετικά με τις ισορροπίες που οι ανταγωνισμοί των δύο διαμόρφωναν στο εσωτερικό της 17Ν.

Η πρόεδρος του ΔΣ του συνδικαλιστικού οργάνου, Μαρία Αντωνιάδου εξέφρασε την ικανοποίησή της για τα αποτελέσματα των εξετάσεων, κάνοντας λόγο για «δημοσιογραφική κοινότητα που έχει καλές γνώσεις σε φλέγοντα ζητήματα και είναι πάντα έτοιμη να προσφέρει έγκυρη ενημέρωση, όποτε αυτό χρειαστεί».

Από την μεριά του ο Χρήστος Κάτσικας, ειδικός σε θέματα εξετάσεων, επιβεβαίωσε  την «αναμενόμενη δυσκολία» στα θέματα, συμπληρώνοντας πως «κάθε καλά διαβασμένος δημοσιογράφος είχε ελάχιστες πιθανότητες αποτυχίας».

Από το Κουλούρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Mi-la-re,
mi-la-re-si