Σάββατο, Μαρτίου 14, 2009

"ΔΕΙΧΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ"

Μάλιστα...
Μετά την περίπτωση της δολοφονίας του Σακελλίων, και μετά την περίπτωση της κοπέλας που σκότωσαν στο Γερμανό του Βύρωνα, και μετά τις 6 Δεκέμβρη και τη δολοφονία του Γκρέγκορι, και μετά τις δολοφονίες μεταναστών στου Ρέντη, (προφανώς μου διαφεύγουν κάποιες ακόμα περιπτώσεις του τελευταίου δωδεκαμήνου), άξαφνα χτες, άλλος ένας προστάτης μας (διοικητής του Α.Τ. Κυψέλης, παρακαλώ), πετάχτηκε μέχρι την Αδριανού στην Πλάκα και πυροβόλησε στον θώρακα έναν καταστηματάρχη.

Την ίδια στιγμή, διάφοροι που δεν ξέρουν που πατούν και που πηγαίνουν, τυφλοί και κωφοί ως προς τα τεκταινόμενα, ζητάνε λέει πιο έντονη αστυνόμευση, με την ελπίδα ότι η περισσότερη αστυνόμευση θα τους σώσει τις ζωές...

Να θυμίσω μόνο, ότι οι Έλληνες σμηνίτες της Ελληνικής Αεροπορικής Μοίρας που πολέμησαν στον πόλεμο της Κορέας, τραγουδούσαν ένα γαμάουα εμβατήριον, όπου μεταξύ άλλων έλεγε και το εξής τρομερόν και ηρωικόν:

Το σμήνος που επήγε στην Κορέα
πολεμάει για τα ιδανικά!
Κι έχει βάψει τους κίτρινους με αίμα
δείχνοντάς τους τι θα πει ελευθεριά!


Φαίνεται πως υπάρχουν πολλοί και διάφοροι τρόποι για να δείξεις στον άλλον "τι θα πει ελευθεριά". Φαίνεται όμως επίσης, ότι η εξουσία, διαχρονικώς, γνωρίζει μόνο έναν τρόπο για να μας δείχνει τι, κατά τη γνώμη της, "θα πει ελευθεριά".

Φαίνεται, επίσης, ότι υπάρχουν συμπολίτες μας που ενθουσιάζονται με αυτόν τον τύπο ελευθεριάς... Μέχρι ο -με τη χατζάρα στο χέρι- εκπρόσωπος της εν λόγω ελευθεριάς, να χτυπήσει την πόρτα τους, προφανώς...

2 σχόλια :

  1. "Κι έχει βάψει τους κίτρινους με αίμα /
    δείχνοντάς τους τι θα πει ελευθεριά!"


    Τέτοια «ευφυή» οι Αμερικανοί μόνο προσφάτως έχουν τολμήσει να εκστομίσουν!

    Πάλι εμείς πρωτοπόροι ναούμε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μας μιμούνται τα αμερικανά, Πόλσε!
    Μας μιμούνται!
    :-)
    Κλέβουν από το κλέος μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Mi-la-re,
mi-la-re-si