Σάββατο, Απριλίου 18, 2009

ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΣ ΑΝΑΜΜΕΝΟΙ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΚΡΑΤΟΥΣ

Και μην ξεχνιόμαστε, ε? Προλαβαίνουμε-δεν προλαβαίνουμε να υποδεχτούμε το Άγιον Φως, με τιμές αρχηγού κράτους, όπως πάντα!
Διότι αν δεν το υποδεχτούμε με τιμές αρχηγού κράτους τώρα, εν μέσω οικονομικής κρίσης, πότε θα μπούμε στα έξοδα για να το υποδεχτούμε?
(Πλήρωνε μαλάκα φορολογούμενε!)

Το ζήτημα όπως το θέτει το σάϊτ της εφημερίδος express:
Με τιμές αρχηγού κράτους θα γίνει η υποδοχή του Αγίου Φωτός
OΠΩΣ κάθε χρόνο, το Aγιο Φως θα μεταφερθεί από τον Πανάγιο Τάφο των Ιεροσολύμων στην Ελλάδα, με ειδική πτήση η οποία θα αναχωρήσει το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου και θα επιστρέψει στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» την ίδια ημέρα στις 18:30.
Κατά την άφιξή του θα λάβει χώρα τελετή υποδοχής και θα αποδοθούν τιμές αρχηγού κράτους.

Η τελετή Αφής θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι του Μ. Σαββάτου στον Ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα από τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλο, παρουσία εκπροσώπων όλων των ορθόδοξων εκκλησιών.

Το Aγιο Φως θα μεταφερθεί στην Αθήνα με κυβερνητικό αεροσκάφος στο οποίο θα επιβαίνουν ο υφυπουργός Εξωτερικών Θεόδωρος Κασσίμης, ο έξαρχος του Παναγίου Τάφου Αρχιμανδρίτης κ. Δαμιανός, ο εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, μητροπολίτης Μαντινείας κ. Αλέξανδρος και εκπρόσωποι των κοινοβουλευτικών κομμάτων.

Στη συνέχεια, το Aγιο Φως θα μεταφερθεί στις Ιερές Μητροπόλεις όλης της χώρας με 17 προγραμματισμένες πτήσεις των Ολυμπιακών Αερογραμμών.

Επιπλέον, το Aγιο Φως θα μεταφερθεί στη Λάρισα με στρατιωτικό μεταγωγικό αεροσκάφος και στα νησιά Κέα, Σύρο, Πάτμο, Λειψούς και Λέρο με στρατιωτικό ελικόπτερο. Επίσης με την πτήση για την Αίγυπτο το Aγιο Φως θα μεταφερθεί στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας.

Βέβαια, αυτό με τις "προγραμματισμένες πτήσεις" καθόλου δεν μου αρέσει. Το βρίσκω ολίγον φτωχομπινέδικον.
Σιγά μην τον υποχρεώσουμε -κοτζάμ αρχηγό κράτους- να πληρώσει και εισιτήριο...
Έλεος, δηλαδή!
Ή τιμάται ως αρχηγός κράτους ή δεν τιμάται!

Το άλλο βέβαια που σκέφτομαι, είναι ότι θα σύμφερε το Άγιο Φως να πάει με τα πόδια στο πατριαρχείο Αλεξάνδρειας... Πιο γρήγορα θα έφτανε!

Τέλος πάντων, οριακά έμειναν 6 ώρες για να πάω να το υποδεχτώ (αν προλάβω)...
Όχι τίποτ' άλλο, αλλά θέλω να δω αν όντως θα συνοδεύεται από εκπροσώπους όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων
(ε, ρε καζούρα που θα ρίξω μετά, έτσι και...)

1 σχόλιο :

  1. Ας διαβάσουν το Ποντίκι να γλυτώσουν και χρήματα (εισιτήρια) αλλά και μα προστατέψουν το περιβάλλον (καύσιμα) .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Mi-la-re,
mi-la-re-si