Παρασκευή, Απριλίου 24, 2009

ΜΕΓΑΛΗ Η ΧΑΡΗ ΤΟΥ!
-και βοήθειά μας!


Το θέμα, πρώτη φορά το είδα στο freeinquiry.gr. Αν δεν το είχα δει εκεί αλλά το είχα δει απευθείας στην ιστοσελίδα του Γενικού Επιτελείου Στρατού, μάλλον θα υπέθετα ότι τίποτα ζηλωτές χάκερς είχαν χακέψει τη σελίδα.

Εκείνους τους χρόνους ο σατανόπληκτος βασιλιάς Διοκλητιανός γεμάτος από θαυμασμό προς τους θεούς των ειδώλων είχε βγάλει αυστηρές διαταγές προς τους υπηκόους του όσοι Χριστιανοί αφήσουν την θρησκεία τους, αρνηθούν τον Χριστό και προσκυνήσουν τα είδωλα, αυτοί ν' απολαμβάνουν βασιλικές τιμές και πολλά άλλα' όσοι χριστιανοί δεν αρνηθούν τον Χριστό και τη θρησκεία του, να θανατώνονται.

Νεότατος τότε ο 'Αγιος Γεώργιος μόλις είχε περάσει τα είκοσι χρόνια του φανερώνεται μοναχός του πως είναι χριστιανός. Κι όχι μονάχα αυτό, μπροστά στον αυτοκράτορα και τους αξιωματούχους του, γκρεμίζει τα πλανεμένα κι αδύναμα είδωλα των θεών, περιγελώντας όλους τους ειδωλολάτρες, που πιστεύουν στα άψυχα αγάλματα των ψεύτικων αυτών θεών.

Ο τύραννος Αυτοκράτωρ, εκτιμώντας την ένδοξη γενιά και την ανδρειωσύνη του Αγίου Γεωργίου στους πολέμους, άρχισε τα παρακάλια και τις υποσχέσεις να τον μεταπείσει. Μα ο 'Αγιος στέκεται σταθερός κι απαρασάλευτος, δυνατός σα διαμάντι, στη θρησκεία του Χριστού. Αρχίζουν οι απειλές, οι φοβέρες. Ο 'Αγιος τα καταφρονεί όλα. Χτυπούν τον 'Αγιο μ' ένα κοντάρι στην κοιλιά. Μα κατά θαυματουργικό τρόπο, ενώ έτρεξε αίμα πολύ από τη σάρκα του Αγίου, αυτός έμεινε ζωντανός και το κοντάρι λύγισε προς τα πίσω, για να μη διαπεράσει την αγιασμένη σάρκα του.

Από εκεί τον φέρνουν στα μεγαλύτερα μαρτύρια: τον δένουν γυμνό σε ένα τροχό, ο οποίος είχε γύρω του μπηγμένα μαχαίρια κοφτερά και τον κατρακυλούν σ' έναν κατήφορο. Κι ενώ το σώμα του Αγίου καταματώθηκε και κατατεμαχίστηκε, άγγελος Κυρίου στη στιγμή συναρμολόγησε τα κομμάτια του..........


Η συναρπαστική συνέχεια (που περιλαμβάνει και την ανάσταση ενός βοδιού!!!) στην επίσημη ιστοσελίδα του Γενικού Επιτελείου Στρατού!
http://www.army.gr/istoria/afierwmata/agiosGewrgios/1a-martyrio.php

Βοήθειά μας!

2 σχόλια :

  1. Δεν θα ήταν πιο εύκολο να τον αποκεφαλίσουν από την αρχή; τι μανία αυτοί οι συγγραφείς πια!
    Μου κάνει εντύπωση η ιστοσελίδα στην οποία βρήκες τη συγκεκριμένη ανάρτηση, δεδομένου πως έχει αποδειχτεί πως ο άγιος Γεώργιος δεν ήταν υπαρκτό πρόσωπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τιιιιιιιιιιιιιιι???????
    Ανύπαρκτο πρόσωπο ο Άγιος Γεώργιος?
    :-(
    Δηλαδή ο Στρατός μας δεν έχει προστάτη - άγιο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Mi-la-re,
mi-la-re-si