Πέμπτη, Ιουνίου 10, 2010

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΣΚΛΗΡΑ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ!!!
Οι εξοντωτικές ποινές δεν θα περάσουν!!!


Με ανάμικτα αισθήματα φρίκης και αποτροπιασμού, πληροφορήθηκε το πανελλήνιο τις νέες, εξοντωτικές ποινές που επιβλήθηκαν από το πρωτοβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Οι βαριές και εξοντωτικές ποινές, επιβλήθηκαν σε 5 αστυνομικούς προστάτες του πολίτη, οι οποίοι ενώ είναι ευγενέστατοι άνθρωποι και αγαπούν απεριόριστα την κοινωνία, αποδείχτηκε ότι προσπάθησαν να ενοχοποιήσουν 23χρονο φοιτητή στη Θεσσαλονίκη τον περασμένο Δεκέμβρη (τον φοιτητή με την πιτζάμα), προσπαθώντας να του φορτώσουν την κατοχή ενός σακιδίου με μολότοφ, και να τον μπουζουριάσουν στα καλά καθούμενα.

Ευνόητο είναι, ότι δεν το έπραξαν συνειδητά.
Ευνόητο είναι ότι "άνθρωποι είναι κι αυτοί βρε αδερφέ, έκαναν ένα ψιλο-λαθάκι εκεί πέρα... Σιγά μην τους αποτάξουμε κιόλας για το ψιλο-λαθακι τους".

Ως εδώ καλά, κι όλα είναι αναμενόμενα.
Όμως, το μη-αναμενόμενο είναι οι εξοντωτικές ποινές που τους επεβλήθησαν:

Ποινή αργίας τριών μηνών σε έναν ανθυπαστυνόμο και δύο μηνών σε 4 αστυνομικούς επέβαλε το Πρωτοβάθμιο Συμβούλιο της ΕΛ.ΑΣ., που συνεδρίασε στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης για τη σκευωρία που στήθηκε τον περασμένο Δεκέμβρη εις βάρος 23χρονου φοιτητή, γνωστού ως φοιτητή με την «πιτζάμα».
Το Δεκέμβρη του 2009 κατά τη διάρκεια εκδηλώσεων με τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τη δολοφονία του Αλ. Γρηγορόπουλου, οι 5 αστυνομικοί επιχείρησαν να ενοχοποιήσουν το φοιτητή, «φορτώνοντάς» τον σακίδιο με μολότοφ.
Στη δικογραφία συμπεριλαμβάνονται ερασιτεχνικά βίντεο και φωτογραφίες που τράβηξαν διαδηλωτές, τα οποία αποδείκνυαν τη μη εμπλοκή του φοιτητή. Για το γεγονός αυτό αναγκάστηκε να ζητήσει «συγγνώμη» η ΕΛ.ΑΣ. με επίσημη ανακοίνωσή της.
Πρόστιμο 300 ευρώ επέβαλε το Πειθαρχικό Συμβούλιο και σε έναν έκτο αστυνομικό, ο οποίος έριξε στο έδαφος συσκευή κινητού τηλεφώνου, με την οποία κατέγραφε το συμβάν μια αυτόπτης μάρτυρας.
Οι καταδικασθέντες, που έχουν τη δυνατότητα να προσφύγουν στο Δευτεροβάθμιο Συμβούλιο της ΕΛ.ΑΣ., απέφυγαν την απόταξη, αφού τιμωρήθηκαν για λάθος και όχι για συνειδητή ενέργεια.
Αυτά διαβάζω εις το ευλόγιον των Πειρατών του Ονείρου, και αναρωτιέμαι:
Μα καλά, αυτό το πρωτοβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο, ήταν ανάγκη να εξαντλήσει όλη του την αυστηρότητα επί αυτών των αδαμάντων της Ελληνικής Αστυνομίας?

Ω, καιροί... Που βαδίζομεν...
Όταν επιβάλλονται τόσον εξοντωτικές ποινές για μια οφθαλμοφανή περίπτωση ενός απλού λάθους, σκέψου, καλέ μου αναγνώστη, τι ποινές πρόκειται να επιβληθούν σε περίπτωση σκευωρίας...
(Εξοντωτικά χάδια, ενδεχομένως)

Τι να είπω δεν ξεύρω...

Πάντως, καλού-κακού, υιοθετώ και επαναλαμβάνω τη συμβουλή των Πειρατών του Ονείρου:
Μην αφήνετε τα παιδιά σας να κατεβάζουν τα σκουπίδια! Ο Χρυσαυγίδης και η ΜΠΑΤΣΟΚΙΚΗ δημοκρατία, ενδεχομένως, να τον συλλάβουν για βομβιστικές επιθέσεις...

Αντιθέτως, γραφτείτε στο ΠΑΣΟΚ μήπως και μπλέξετε σε καμιά κομπινούλα. Δεν υπάρχει περίπτωση να διωχθείς για οτιδήποτε, ανεξαρτήτως στοιχείων.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Mi-la-re,
mi-la-re-si