Σάββατο, Μαΐου 30, 2009

ΩΡΑΙΟΣ ΚΑΙΡΟΣ, Ε?

Στα Ελληνικά κρατητήρια με μετέφεραν μαζί με τους υπόλοιπους κρατούμενους (ένας από αυτούς ήταν ένα παιδί 13 ετών). Με γροθιές μας χτυπούσαν ενώ ανεβαίναμε στον 6ο όροφο. Οι αστυνομικοί κράτησαν τη κάμερα μου και τις κάρτες μνήμης και με έψαξαν 8 φορές. Πέταξαν κάτω όλο το περιεχόμενο της τσάντας μου και με ανάγκασαν να γδυθώ. Αφού ντύθηκα με ανέβασαν στον 12ο όροφο.

Στο ασανσέρ οι αστυνομικοί με έβριζαν στα Αγγλικά (δεν ήταν μεγαλύτεροι από 25 χρονών) “fuck you, mother fuckers, I will fuck your mother, and so on.” Καθώς με έβριζαν με χτυπούσαν στο κεφάλι και στο στομάχι. Το ασανσέρ σταμάτησε και μπήκε μέσα ένας πενηντάρης αστυνομικός, υποθέτω ότι του είπαν ότι είμαι φωτογράφος (κατάλαβα την λέξη φωτογράφος στα Ελληνικά). Ο αστυνομικός με κοίταξε, έβγαλε ένα μαχαίρι από τη ζώνη του και απειλώντας με είπε: “I will cut your balls and fuck you in the ass”. Οι άλλοι γέλασαν και τον ευχαρίστησαν για την "παράσταση".

Όταν φτάσαμε στο 12ο όροφο καθώς πηγαίναμε στο διάδρομο με κλότσησαν στους αστραγάλους, και με τους αγκώνες τους με χτύπησαν στο στήθος, το κεφάλι και το λαιμό. Με ξαναέψαξαν, πετώντας τα πράγματα από την τσάντα μου. Ζήτησα πολλές φορές να μιλήσω με κάποιο ανώτερο αξιωματικό αλλά κάθε φορά με χτυπούσαν περισσότερο. Τους έδειξα το διαβατήριο μου και ζήτησα να αναγνωρίσουν ότι είμαι φωτορεπόρτερ από το εξωτερικό αλλά μου πέταξαν το διαβατήριο και μου είπαν να μην μιλάω.

[Πρόκειται για απόσπασμα από την προσωπική μαρτυρία (ή ενδεχομένως το προσωπικό μαρτύριο) του Daniel Patino Flor, φωτορεπόρτερ από το μακρινό Εκουαδόρ. Για όποιον ενδιαφέρεται να διαβάσει ολόκληρη την ανατριχιαστική μαρτυρία, υπάρχει ολόκληρη στο "κουτί της Πανδώρας"].

6 σχόλια :

  1. Ανώνυμος2:35 μ.μ.

    Ωχ, τί τράβηξε ο άνθρωπος... Ό,τι και να πει κανείς είναι λίγο μπροστά στην ανθρώπινη ηλιθιότητα και κακία..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγώ βασικά σκέφτομαι ότι τώρα με την κρίση και την μείωση της τουριστικής κινήσεως, μπορούμε να πιθανολογήσουμε βάσιμα ότι μόνο βαλτοί και ύποπτοι τύποι -που ένας θεός ξέρει τι συμφέροντα εξυπηρετούν- είναι δυνατόν να φέρονται με τέτοιο τρόπο στους τουρίστες που επισκέπτονται την ηλιόλουστη χώρα μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. τράβα να πάρεις κάναν κοινωνικό τουρισμό τώρα που τους δίνουν έτσι...κι άσε πως φερόμαστε στους άλλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπα.....
    Δεν έχω ένσημα...
    (Ερώτηση: "Εσείς" ποιοί είστε?
    Μπασκίνας είστε pater?)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κλήρος και στρατός μικρέ...κλήρος και στρατός οι στυλοβάται του Έθνους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο κλήρος έχει να κάνει με Λόττο?
    :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Mi-la-re,
mi-la-re-si