Σάββατο, Μαΐου 29, 2010

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΙ ΑΔΙΚΟ Ο ΑΝΘΡΩΠΑΣ...

Το έργο της εξεταστικής επιτροπής δεν επιτρέπεται να διολισθήσει σε εντυπωσιασμούς και σε παραπλανήσεις. Όταν προτείνεται να κληθεί ένας πρώην πρωθυπουργός σε συζήτηση χωρίς στοιχεία και μαρτυρίες που τον αφορούν προσωπικά, θα κυριαρχήσουν εικασίες, ατεκμηρίωτες υποθέσεις, φραστικές προσβολές και καταγγελίες.

Το ζητούμενο είναι όμως η αλήθεια και όχι η προσωπική ή η κομματική αντιπαράθεση. Η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας απλώς και μόνο σκοπεύει να ενισχύσει την ηγετική εικόνα του κ. Σαμαρά.

Η εξεταστική επιτροπή έχει να ασχοληθεί με σοβαρότερα θέματα.

Αυτή την απολύτως κατανοητή δήλωση έκανε ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Σημίτης, σχολιάζοντας την πρόταση των άλλων άσπιλων (της ΝΔ) να κληθεί να καταθέσει στην εξεταστική επιτροπή που έχει συσταθεί στη βουλή προκειμένου να καλύψει το σκάνδαλο Μίζενς.

Αναμφίβολα τάσσομαι στο πλευρό του τέως πρωθυπουργού και δηλώνω την ηθική αλληλεγγύη μου προς το πρόσωπό του.
Και μόνο το γεγονός ότι έχει την τόλμη και τολμά και βγαίνει και μιλά, δείχνει ότι αισθάνεται υπερήφανος για το έργο του. Ότι στην καλύτερη περίπτωση, δεν είχε πάρει χαμπάρι τι γινόταν γύρω του. Ότι ακόμα και σήμερα δεν έχει κατανοήσει το μέγεθος της προσφοράς του στον τόπο.

Όπως και ο διάδοχός του: ούτε αυτός είχε πάρει χαμπάρι για οτο όργιο που γινόταν γύρω του, με αποτέλεσμα να συνεχίζει να προσφέρει στον τόπο τις υπηρεσίες του.

Ε, εφόσον τα πράγματα είναι έτσι, με τι ψυχή να τολμήσω έστω και να τους σατιρίσω?
Θα ήταν ιεροσυλία. Σα να κλέβω εκκλησία θα ήταν. Δικαίως θα μου έλεγε κάποιος: "Τι τους κοροϊδεύεις βρε? Θα ήθελες να γίνεις σαν κι αυτούς?"

Αυτή είναι η βασική αιτια που τους συμπονώ. Που τους εκφράζω την αλληλεγγύη μου.
Δεν ήξεραν. Δεν ήταν σε θέση να ξέρουν... Είναι καλοί άνθρωποι. Αδυνατουν να συλλάβουν το μέγεθος της κακίας που υφίσταται γύρω μας...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Mi-la-re,
mi-la-re-si