Σάββατο, Μαρτίου 14, 2009

ΚΡΑΜΕΡ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΚΡΑΜΕΡ?
(οριτζινάλ-οριτζινάλ-οριτζινάλ εικοσιένα!)


Αναφερόμενο στην ταινία που πήρε το Όσκαρ καλύτερης ταινίας του 1979, το in.gr θέτει το ζήτημα ως εξής:
Αφού κατανάλωσαν τόνους χαρτομάντηλα, τα μέλη της Ακαδημίας συνήλθαν από τη συγκίνηση που τους είχε προκαλέσει το κοινωνικό δράμα του Ρόμπερτ Μπέντον «Κράμερ εναντίον Κράμερ», με ήρωες ένα ζευγάρι που έρχεται αντιμέτωπο στα δικαστήρια για την κηδεμονία του γιου του, και απονέμουν στο δακρύβρεχτο μελόδραμα το Όσκαρ καλύτερης ταινίας. Η επιλογή ήταν μάλλον αναμενόμενη, καθώς ο σημαντικότερος ανταγωνισμός που αντιμετώπιζε το φιλμ του Μπέντον ήταν το έπος του Φράνσις Φορντ Κόπολα «Αποκάλυψη Τώρα», μια μάλλον σκοτεινή για τα γούστα της Ακαδημίας περιπλάνηση στη ζούγκλα της Καμπότζης, βασισμένη στο κλασικό μυθιστόρημα του Τζόζεφ Κόνραντ «Καρδιά του Σκοταδιού», με πρωταγωνιστή τον Μάρλον Μπράντο.

Από την άλλη πλευρά, το φοβερό και τρομερό ντοματόμετρο τουrottentomatoes (που υποθέτω πως πάει να πει κάτι σε στυλ "σάπιες ντομάτες"), βαθμολογεί την ταινία «Κράμερ εναντίον Κράμερ» με 88%, και δικαίως, γιατί η ταινία «Κράμερ εναντίον Κράμερ» δεν ήταν και ό,τι χειρότερο έχουν δει τα μάτια μας.

Εν πάση περιπτώσει, 30 χρόνια μετά το «Κράμερ εναντίον Κράμερ», μια νέα υπερπαραγωγή έρχεται να ταράξει τα τελματωμένα νερά του παγκόσμιου κινηματογραφικού χώρου!
Πρόκειται για την υπερπαραγωγή με τίτλο «Έψιλον εναντίον Έψιλον».

Υπόθεση της ταινίας:
Οι Έψιλον (που κακώς λέγονται Έψιλον, όπως έχουμε ξαναπεί -θα έπρεπε να λέγονται απλώς "Ε"), έρχονται αντιμέτωποι με τους Έψιλον (που εναλλακτικώς αντί για "Ε" χρησιμοποιούν στο ναό τους και το "ΕΙ", έχοντας διαβάσει κάποιον τίτλο "Περί του εν Δελφοίς ΕΙ"). Μάζες ελληνοκεντρικών, αναρωτιούνται ποιοί από τους δύο είναι οι ορίτζιναλ Έψιλον. Εν τω μεταξύ, σφήνα μπαίνουν και οι "Έψιλον-ΕΥ", διεκδικώντας την πατρότητα του Έψιλον...
(η συνέχεια επί της οθόνης)

Σκηνές από την ταινία:
Σκηνή Α: Οι Έψιλον καλούνται να πιούν φραπόγαλο.

Σκηνή Β: Άλλοι Έψιλον, δηλώνουν πως αυτοί είναι οι οριτζινάλ-οριτζινάλ-οριτζινάλ 21 Έψιλον.

Σκηνή Γ: Η ισοπεδωτική επέλαση των Έψιλον-ΕΥ.


Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, το φινάλε της ταινίας θα θυμίζει μια σκηνή από το φινάλε της ταινίας "Ένας προφήτης μα τι προφήτης" (Life of Brian) των Μόντυ Πάϊθονς (κατά σύμπτωση και η εν λόγω ταινία είναι του 1979).

Πρόκειται για τη σκηνή όπου ο Ρωμαίος εκατόνταρχος ρωτάει: "Ποιός από εσάς είναι ο Μπράϊαν"? και από παντού ακούγονται φωνές που λένε "Εγώ είμαι ο Μπράϊαν"... Ώσπου κάποιος φωνάζει: "Εγώ και η γυναίκα μου είμαστε ο Μπράϊαν".

Μετά από όλα αυτά, οι σινεφίλ αναμένουν αναμμένοι την ώρα και τη στιγμή που θα αρχίσει η προβολή της ταινίας στις αίθουσες!

8 σχόλια :

  1. ***οι σινεφίλ αναμένουν αναμμένοι***

    Με δεδομένα ότι:
    (α) στο "Κράμερ κατα Κράμερ" φάνηκε (σε μια ιστορικη στιγμη του παγκόσμιου σινεμα) φάτσα-κάρτα και η ...γουνάρα της ΤζόΜπέθ Γουίλλιαμς, καθως επέστρεφε ολόγυμνη απ' το πρωινο χέσιμο στον γκαμπινε, και
    (β) ότι κατα Πανούση (τον κανονικο, όχι τον πρύτανη) "...Πάλκο χωρις γουνί είναι σκορδαλια χωρις σκόρδο", δικαίως περιμένουν αναμμένοι οι σινεφίλ!

    (Μην κάνουν -φαντασιωνόμενοι- τίποτε ασκήσεις με τα χέρια στο μεταξυ, φοβάμαι!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ουδείς λόγος φόβου, ω Εργοδότα!
    Ως γνωστόν:
    Οι Έλληνες όταν είναι ενωμένοι δημιουργούν μεγαλειώδεις φαντασιώσεις, ενώ όταν οι Έλληνες είναι διχασμένοι, ΔΕΝ δημιουργούν μεγαλειώδεις φαντασιώσεις!
    :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Νά την, εδω, η -τότε- γουνάρα Τζομπέθ:

    http://video.google.com/videoplay?docid=-4001267185448492469

    Δυστυχως, όμως, η σκηνη είναι αμέσως μετα τα αποκαλυπτήρια της Αλήθειας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μα, αυτή ομιλεί ρωσιστί ή κάτι τέτοιο!
    :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ξέρω και 'γω...

    Πάντως, με τόση γουνολογία που κάναμε εδω πέρα, είναι ν' αναρωτιέται κανεις:

    Και καλα οι Έψιλον. Οι Εψιλονίδες, όμως, πού είναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μην το γρουσουζεύεις το πράγμα, ω, Εργοδότα, μην το γρουσουζεύεις και εμφανιστούν... Διότι κάτι wannabe Εψιλονίδες που έχω κατά νου, είναι (εμφανισιακώς, πάντοτε) τρία κλικ χειρότερες από τους άρρενες ομολόγους των... Πράγμα που θέτει εις κίνδυνον την αισθητικήν του ημετέρου μέλλοντος, νομίζω!
    :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κάποιος εδώ μέσα είναι σοβινιστής ή είναι η γνωστή καχυποψία μου;;;!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μα, ουδείς σοβινισμός αγαπητή offshore! Μόνον σοβινισταί δεν είμεθα!
    :-)
    (έτσι δεν λένε όλοι οι σοβινισταί?)
    ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Mi-la-re,
mi-la-re-si