Κυριακή, Μαρτίου 07, 2010

LOVE WILL TEAR US APART AGAIN

Και ενώ τις προάλλες έγραφα εδώ μέσα -εντυπωσιασμένος- πως βρήκα επιτέλους μια άκρη σχετικά με την καταγωγή και το νοηματικό φορτίο της παροιμιώδους φράσης: “Βλέπεις παπά? Πιάσε τ' αρχίδια σου”, ενώ λοιπόν είχα αρχίσει να πείθομαι ότι θα μ' άρεσε η φράση να έλκει την καταγωγή της από την αρχαία και αρχέγονη συνήθεια των παπάδων να ακρωτηριάζουν με καλέμι τα πανέμορφα γεννητικά όργανα των πανέμορφων αρχαίων αγαλμάτων που απεικόνιζαν άρρενες...

Μου είχε μείνει η απορία τι γίνεται με τα πανέμορφα αγάλματα που απεικόνιζαν θήλεα. Υπάρχει ειδική παροιμιώδης φράση για τους χριστιανικούς βανδαλισμούς και χουλιγκανισμούς επί αγαλμάτων που απεικόνιζαν θήλεα?

Ιδέα δεν έχω.
Πάντως πριν ελάχιστες μέρες, το ευλόγιον “Το πορτατίφ” (+ευλόγησον) δημοσίεψε μια -όπως πάντοτε και εξαπανέκαθεν- εξαιρετική άποψη επί του θέματος. Ήτοι, ότι για όλα φταίει η αγάπη κι ένας σκύλος.

Επειδή βρήκα τη γραφή εξαιρετική και το περιεχόμενο σφόδρα ενδιαφέρον -για ανθρώπους με τα μυαλά μου, προτείνω το συγκεκριμένο ανάγνωσμα να πας κι εσύ να το αναγνώσεις ως κυριακάτικον ανάγνωσμα, ω καλλιεργημένε μου αναγνώστη, κάνοντας κλικ εδώ.
Τυχόν παράλληλη ανάγνωση του βιβλίου "Μια ιστορία αγάπης", θα βοηθήσει εις την πιο πλήρη κατανόηση του θέματος.
Ενώ παράλληλα το άνοιγμα των ηχείων ίνα πλημμυρίσει ο τόπος με το "Love will tear us apart", θα βοηθήσει εις την μετάβασιν στη χώρα του ονειρικού ρεαλισμού.

Συννεφιασμένη Κυριακή βλέπω όπως πίνω τον καφέ μου, κι είναι καλή ευκαιρία για στοχασμούς πάνω στη φάση όπου η φράση "η εθνική απόγνωση γεννάει στα κλεφτά αγάλματα" παίζει τάβλι με τον ανάποδο εαυτό της: "τα αγάλματα γεννάνε στα κλεφτά εθνική απόγνωση".

2 σχόλια :

  1. Αυτή η Κυριακή θα κρατήσει για πολύ. Ήρθε η ώρα να προγραμματίσουμε στοχασμούς για να μην βαριόμαστε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. και για να μην κρυωνουμε, θα πρόσθετα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Mi-la-re,
mi-la-re-si