Κυριακή, Μαΐου 09, 2010

ΤΟΥΜΠΕΣ

Με πήρε τηλέφωνο μια φίλη να κανονίσουμε να πάμε πουθενά για καμιά μπύρα και κουβέντα στην κουβέντα, συνειρμό στο συνειρμό, βρεθήκαμε να μιλάμε για μια πρόσφατη ρήση του Νίκου Παπανδρέου.

Ο Νίκος Παπανδρέου είναι αδερφός του εκλαμπρότατου και πολυχρονεμένου πρωθυπουργού των τραπεζών μας, κι αν πιστέψουμε ένα πρόσφατο άρθρο του Νίκου Χασαπόπουλου στο Βήμα, πρόκειται για άνθρωπο με ανεπτυγμένο πολιτικό αισθητήριο, αφού
"μόνο να τον βλέπεις με τι θρησκευτική προσοχή παρακολουθεί τις ομιλίες του αδελφού του, τότε θα καταλάβεις πόσο πιστεύει σ΄ αυτόν και στην πολιτική του» λένε οι φίλοι του.

Κατόπιν τούτου, είναι εμφανές ότι πρόκειται για άτομο με υψηλό πολιτικό αισθητήριο.

Όμως, εμένα και τη φίλη, που δεν έχουμε και τόσο ανεπτυγμένο το πολιτικό μας αισθητήριο, που απλώς ψάχναμε να βρούμε να πάμε κάπου να πιούμε καμιά μπύρα χαζεύοντας, το άρθρο του Βήματος το θυμηθήκαμε για έναν άλλο λόγο:
Επειδή είμαστε ψιλο-άνεργοι, όμως το άρθρο εμμέσως δίνει λύση και απάντηση στο ερώτημα "τι στα κομμάτια θα κάνουν τις ελεύθερες ώρες τους όλες αυτές οι στρατιές ανέργων που δημιουργεί (και ακόμα περισσότερο θα δημιουργήσει) η μεγαλοφυής πολιτική του μεγαλοφυούς και εκλαμπρότατου πρωθυπουργού των τραπεζών μας".

Λέει συγκεκριμένα το άρθρο, πως ο Νίκος Παπανδρέου εκμυστηρεύτηκε σε συνεργάτες του:
"Ακόμη και τούμπες είμαι πρόθυμος να κάνω προκειμένου να βοηθήσω την πατρίδα μου. Θέτω το επώνυμό μου στην υπηρεσία της χώρας".

Θα ήταν λοιπόν μια λύση, μια μεγαλοφυής λύση, εάν ο πρωθυπουργός και αδερφός του Νίκου Παπανδρέου, διέθετε στον Νίκο Παπανδρέου και αδερφό του, ένα από εκείνα τα στάδια της παραλίας (αυτά που φτιάχτηκαν για να φάνε οι εργολάβοι με πρόσχημα τους ολυμπιακούς αγώνες, την εποχή που μου φαίνεται πως ο εκλαμπρότατος πρωθυπουργός μας ήταν υπουργός εξωτερικών).
Σε αυτό το στάδιο, ο αδερφός του πρωθυπουργού μας, θα μπορούσε να κάνει τούμπες, κάτι σαν μια παράσταση-σόου με τίτλο "τούμπες για το καλό της πατρίδας - το όνομα Παπανδρέου στην υπηρεσία της χώρας" και να πηγαίνουν οι στρατιές των ανέργων για να θαυμάσουν έναν Παπανδρέου να κάνει τούμπες -κι έτσι αφενός να αγαπήσουν τον εκλαμπρότατο πρωθυπουργό των τραπεζών μας που θα τους παρέχει θεάματα έστω και χωρίς άρτο, ενώ αφετέρου θα έβλεπαν οι άνεργοι ότι, διάολε, τα δισεκατομμύρια που φαγώθηκαν για τα ολυμπιακά με τη σύμφωνη γνώμη του εκλαμπρότατου πρωθυπουργού μας, δεν πήγαν και εντελώς χαμένα -πιάνουν τόπο!!!

Μακροπρόθεσμα, θα μπορούσε να λειτουργήσει ως τουριστική ατραξιόν, που θα προσελκύσει πλήθη τουριστών που θα έρχονται να βλέπουν ένα ρεσιτάλ τούμπας, με αποτέλεσμα να ενισχυθεί η τουριστική κίνηση, η οποία φέτος αναμένεται να είναι τραγικά μειωμένη ύστερα από τη μεγαλοφυή απόφαση του πανσοφολογιότατου πρωθυπουργού μας να προσφέρει ένα οικογεναιακό παγωτό ως επίδομα άδειας στους δημόσιους υπαλλήλους -οπότε σιγά μην πάρουν το παγωτό τους και πάνε για τουρισμό...
Ενώ αν υλοποιηθεί η ιδέα μας, θα παίρνουν το παγωτό τους και θα πηγαίνουν σε μια άχρηστη ολυμπιακή εγκατάσταση, για να δούνε έναν Παπανδρέου να κάνει τούμπες.

Πιστεύω πως η πρότασή μας αξίζει να μελετηθεί.

7 σχόλια :

  1. A! Να και το βίδεο του Μάικλ Μουρ περί IQ της αστυνομίας στις ΗΠΑ.

    Δες το και κάνε τούμπες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χαχαχαχαχα!!!!! Τώρα εξηγούνται όλα όσα έχουν δει τα ματάκια μου τις τελευταίες μέρες!!!!

    :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Aπολαυστικο το κειμενο σου!
    Απο τη μια χαμογελουσα
    κ απο την αλλη,σιχαινομουν ακομα περισσοτερο αυτη τη χουντα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν ξέρω πως τα έχουν καταφέρει, αλλά όλος ο κόσμος με τον ίδιο τρόπο τους αντιμετωπίζει: Από τη μια γελάει με η γελοιότητα της εκλεγμένης χούντας, από την άλλη κλαίει με τα χάλια της...
    :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. κλαυσίγελως δηλαδή......το βινδεο του πολσεμανε ολα τα λεφτά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. η πρόταση σας αξίζει βεβαια να μελετηθεί , αλλα κανε έναν κόπο και μετάφρασε την και στην μητρική γλώσσα του πρωθυπουργού (των τραπεζών μας) μπας και μπορέσει να την διαβάσει...
    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. *Loupasg, πάντα τα βίντεο του Πόλσε είναι συλλεκτικά!!! :-)

    *Uhuru, τώρα που το σκέφτομαι: όταν ο τρισμέγιστος είχε πει "όλοι στις κάλτσες", λες να εννοούσε ότι θα μας αφήσει με τις κάλτσες παίρνοντάς μας και τα σώβρακα?
    Προβληματίζομαι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Mi-la-re,
mi-la-re-si