Τετάρτη, Μαΐου 19, 2010

ΠΡΟΦΗΤΕΣ

Απ' ό.τι διαβάζω στο in.gr,
Δικαστήριο του Πακιστάν διέταξε τους παρόχους διαδικτυακής πρόσβασης να μπλοκάρουν προσωρινά το Facebook επειδή φιλοξενεί ένα «βλάσφημο» διαγωνισμό για γελοιογραφίες του Μωάμεθ.

Το Ανώτατο Διαστήριο του Πακιστάν στη Λαχώρη έκανε δεκτή την καταγγελία του Ισλαμικού Δικηγορικού Φόρουμ, αναφέρει την Τετάρτη το πρακτορείο Reuters.

Αντιδρώντας στο διαγωνισμό γελοιογραφίας χιλιάδες, Πακιστανοί πραγματοποίησαν την Τετάρτη πορεία διαμαρτυρίας στο Ισλαμαμπάντ.

Οποιαδήποτε απεικόνιση του προφήτη Μωάμεθ θεωρείται βλάσφημη από τους μουσουλμάνους. Η δημοσίευση τέτοιων γελοιογραφιών σε εφημερίδες της Δανίας το 2005 οδήγησε σε βίαιες διαμαρτυρίες σε πολλές μουσουλμανικές χώρες. Από τα 50 άτομα που σκοτώθηκαν στις ταραχές, τα πέντε έχασαν τη ζωή τους στο Πακιστάν.

«Το δικαστήριο διέταξε την κυβέρνηση να μπλοκάρει άμεσα το Facebook μέχρι τις 31 Μαΐου λόγω αυτού του βλάσφημου διαγωνισμού. Διέταξε επίσης το υπουργείο Εξωτερικών να διερευνήσει γιατί διεξάγεται ένας τέτοιος διαγωνισμός» δήλωσε στο Reuters εκπρόσωπος του Φόρουμ.

Η σελίδα του διαγωνισμού παραμένει προσβάσιμη την Τετάρτη για τους χρήστες άλλων χωρών.

Οι διοργανωτές υποστηρίζουν ότι ο διαγωνισμός αποτελεί απάντηση στους μουσουλμάνους bloggers που «προειδοποίησαν» τους δημιουργούς της αμερικανικής σειράς κινουμένων σχεδίων South Park, επειδή σε πρόσφατο επεισόδιο έδειχναν τον προφήτη Μωάμεθ ντυμένο ως αρκούδα.

Και ενώ συμβαίνουν αυτά τα ωραία, πληροφορούμαι ότι -επιτέλους- σχηματίστηκε στο facebook μια αξιόλογη ελληνόφωνη ομάδα, η οποία βλέποντας όσα γίνονται στην Ελλάδα (αλλά και στο Πακιστάν όπως και αλλού) λανσάρει την εύλογη και εξαιρετική ιδέα:
"ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΗ ΜΑΛΑΚΙΑ ΝΑ ΧΕΣΤΟΥΜΕ ΣΤΟ ΧΡΗΜΑ".
Ήδη έχουν γίνει μέλη της ομάδας 50.097 άτομα -αριθμός από κάθε άποψη ελπιδοφόρος.
Ένα μάλιστα από τα βασικά μοτο της ομάδας, είναι αυτό:

6 σχόλια :

  1. παλιά μου τέχνη κόσκινο σαν να λέμε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ατσα τις!!..δεν μπορώ να μην το σχολιάσω θετικά απλουστοποήθηκε η εισαγωγή σχολίων ,εύγε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. *Bougas, ποιού θεού απ' όλους?

    *Loupasg, ναι, αλλά αυτό έχει την παράπλευρη συνέπεια μερικά σχόλια να μου έρχονται καμιά ώρα αργότερα από την ώρα αποστολής τους... Οπότε, λύθηκε το ένα αλλά προέκυψε άλλο...
    :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σιγά μην έμεναν στο facebook...

    http://www.enet.gr/?i=news.el.episthmh-texnologia&id=164846

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και τη wikipedia!!!! Άπαιχτοι!!!
    Ίσως όμως επιτρέπουν την πασιέντζα!!!!
    :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Mi-la-re,
mi-la-re-si