Παρασκευή, Μαΐου 14, 2010

Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΙΣ ΤΟΥ ΦΟΙΝΙΚΟΣ
(και Ελλάς και τέφρα)


Το είχα γράψει το απόγευμα ως σχόλιο σε ένα ιερόν ποστ του Καρόλου (ευλόγησον) υπό τον τίτλο "Ύδωρ, γη, πυρ, κοπανιστός αήρ", αλλά μου φαίνεται ότι το σχόλιόν μου μπορεί να σταθεί και ως αυτοτελές ποστάκιον.

Λέγει χαρακτηριστικώς ο Πόλσε:
Πάντως χωρίς φιοριτούρες και ευφυολογήματα, μάγκες και μαγκίτισες, η Ελλαδίτσα δεν πρόκειται να ξεχρεώσει ποτέ. Διότι πολύ απλά, για να ξεχρεώσεις κάτι, δεν φτάνει κόψεις τα έξοδά σου και να κάνεις το σκατό σου παξιμάδι, πρέπει να έχεις ΕΣΟΔΑ. Και παραφράζοντας την γνωστότερη φράση της Τουρκικής ναυτικής λογοτεχνίας «Μάλτα γιοκ!!!», αναφωνώ «Φράγκα γιοκ!!!»

Αυτά λέγει ο Πόλσε, και μοιάζει να έχει δίκιο.
Όμως τι είναι τα φράγκα? Όπως λέγει χαρακτηριστικά ο ποιητής: "Τα λεφτά είναι δανεικά, χέρια αλλάζουν τακτικά". Ο ποιητής είναι σοφός και προφανώς έλαβε υπόψιν του τη λογική που εμπεριέχεται σε πρόσφατο (και παραδόξως όχι αβάσιμο) δημοσίευμα γνωστού ακατανόμαστου μπλογκ, δημοσίευμα που αναδημοσίευσε εδώ ο εκλεκτός sfrang.

Καλέ μου αναγνώστη, σε καλώ πρώτα να εμβαθύνεις στο περιεχόμενο του εν λόγω δημοσιεύματος-λινκ.
Είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να εννοήσεις το σκεπτικό που θα αναπτύξω παρακάτω, ήτοι την τακτική
"στάχτη και μπούρμπερη - Ελλάς ή τέφρα".
Σπάνιον συλλεκτικόν δίευρον


Τίθεται λοιπόν, καλέ μου αναγνώστη, το ερώτημα:
Εφόσον οι απανταχού της υφηλίου παπατζήδες και τοκογλύφοι βγάζουν ένα σκασμό λεφτά χωρίς να παράγουν τίποτα, για ποιό λόγο εγώ κι εσύ ("εμείς" δηλαδή) πρέπει ντε και καλά να παράγουμε κάτι -οτιδήποτε- προκειμένου να τους ξοφλήσουμε?
Δεν είναι άδικο?

Αυτή την αδικία επιδιώκει να εξισορροπήσει η μεγαλοφυής στρατηγική μου, η οποία λέει τα εξής:

ΜΕΘΟΔΟΣ ΞΕΛΑΣΠΩΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ
ΣΕ ΠΕΝΤΑ ΑΠΛΑ ΒΗΜΑΤΑ
Εκ της τέφρας του αναγεννάται ο φοίνιξ, και παρομοίως εκ της τέφρας της θα αναγεννηθεί η Ελλάς να 'ούμ.
Χωρίς τέφρα, δε γίνεται τίποτα. Στάχτη και μπούρμπερη.

Προσέξτε σατανικόν σχέδιον, διά του οποίου η Ελλάς μπορεί όχι μόνον να ξεχρεώσει, αλλά να γίνει, συντομότατα, η μοναδική οικονομική υπερδύναμις του πλανήτου να 'ούμ:

α) Όλοι οι Έλληνες, αρχίζουν να αγοράζουν CDS, τζογάροντας στη χρεωκοπία της Ελλάδας. Αποσύρουν μέχρι και τα τελευταία ευρά τους από καταθέσεις ταμιευτηρίου κλπ, χώνουν όλα τους τα μπικικίνια, πλένουν παρμπρίζ στα φανάρια ξένων μεγαλουπόλεων και τις εισπράξεις τις χώνουν σε CDS τζογάροντας στη βέβαιη χρεωκοπία της χώρας. Με όλες τις δυνάμεις τους ποντάρουν στη χρεωκοπία του νεοελληνικού κρατιδίου.

β) Κάθε οικονομική δραστηριότητα στην Ελλάδα παραλύει λόγω ελλείψεως χρημάτων. Οι ελληνικές τράπεζες καταρρέουν και χρεωκοπούν. Τα έσοδα του κράτους από ΦΠΑ και τέτοια, μηδενίζονται εφόσον χρήμα δεν κυκλοφορεί. Σύντομα το κράτος οδηγείται στην χρεωκοπία και την πτώχευση.

γ) Και ακριβώς τότε... Γκαγκάν-γκάγκάάάν!!! Οι Έλληνες αρχίζουν να εισπράττουν τα ιλιγγιώδη κέρδη από τα CDS. Όλα τα λεφτά όλων των μεγάλων τραπεζών όλου του πλανήτη καταλήγουν στα χέρια Ελλήνων. Το κράτος, τους φορολογεί τα κέρδη με 50% ειδικό φόρο. Με αυτά τα έσοδα του ειδικού φόρου, ξοφλάει αέρα-πατέρα όλα όσα χρωστάει, σε όλους όσους χρωστάει -εντελώς όλους. Η μόλις χθες χρεωκοπήσασα Ελλάδα, γίνεται ξαφνικά το Ελντοράντο που δε χρωστάει πουθενά.

δ) Σύντομα οι τράπεζες παγκοσμίως χρεωκοπούν και πτωχεύουν (έχουν χάσει το στοίχημα το οποίο κέρδισαν οι Έλληνες) παρασύροντας σε χρεωκοπία και πτώχευση τα κράτη παγκοσμίως. Οι τράπεζες παγκοσμίως ξεμένουν από φράγκα, ενώ οι Έλληνες πανελληνίως χέζονται στο τάληρο.

ε) (όπως λέμε έψιλον). Το μόνο κράτος που πτώχευσε αλλά πλέον δε χρωστάει τίποτα πουθενά -ίσα ίσα έχει και γεμάτα ταμεία σε τέτοιο βαθμό που αρχίζει να χτίζει ένα γιγαντιαίο θησαυροφυλάκιο κορινθιακού ρυθμού, και ο μόνος λαός που είναι σε θεση να δανείσει όλους τους άλλους, είναι οι ένδοξοι τζογαδόροι απόγονοι του Βαμβακούλα και του Περικλέους, δηλαδή εμείς εδώ χάμου.
Το σχέδιο είναι γαμάτο, απλά θέλει λίγο καλό συντονισμό, μη γίνει καμιά μαλακία και μας φάνε λάχανο οι κουτόφραγκοι.
Δηλαδή μη γίνει κάνα λάθος και χρεωκοπήσουμε στα σοβαρά...
Αλλά τώρα που έχουμε τον διορατικό ηγέτη GAP, από εξυπνάδα έχομεν και περίσσευμα!!!

9 σχόλια :

  1. άντε, και υπουργός οικονομίας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστώ... Ευχαριστώ...
    :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μεγάλε θα μας τρελάνεις .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Λες γι'αυτό να έβγαλε το dvd η Ντούβλη; :):):)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και όμως Διογένη, λέω πράγματα εφικτά
    :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Hades, υπαινίσσεσαι πως και αυτή συστρατεύτηκε στην πανεθνική προσπάθεια?
    :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το μόνο ανέφικτο στο σκεπτικό σου είναι ο ..συντονισμός.. (Συντονισμός παρατηρείται κυρίως σε θέματα αυτοκαταστροφής.. εκεί είμαστε άπιαστοι..)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ρε συ Περίκαλλε, δεν πιστεύω να μας το γυρίσεις σε καμιά ομάδα Έψιλον έτσι; Αν και μάλλον έχεις καλύτερες ιδέες από τα υπερόπλα της υπερομάδας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. *Μαρτίνα, και στην καταστροφή των άλλων, καλοί είμαστε!!! :-)

    *Άνεμε, αστειεύεσαι? Εγώ χρειάζομαι δεκαπέντε έψιλους μόνο για μπρέκφαστ!!! (Φαντάσου το δείπνο, δηλαδή...)
    :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Mi-la-re,
mi-la-re-si