Παρασκευή, Μαΐου 28, 2010

ΤΙ ΚΑΛΑ!

Εντάξει, πρωί είναι ακόμα, δε λέω, αλλά δικαιούμεθα να κάμνομεν όνειρα και σχέδια για τα ζεστά καλοκαιρινά απογεύματα γενικώς. Σφόδρα μυστηριωδώς και ευχάριστα, ξύπνησα κατά τις 7 -θεωρητικώς άνευ αιτίας- κι άρχισα να σφυρίζω ένα αρχαίο άσμα.
Οι ανθρώποι οι Kinks, αναμφιβόλως προτείνουν μια έξοχη ιδέα, εν μέσω των ταλαιπωριών που αναμφιβόλως απασχολούν όλους τους μέροπες:

I love to live so pleasantly,
Live this life of luxury
Lazing on a sunny afternoon
In the summertime

Άνετα θα προλάβαιναν να είναι γονείς μου, επομένως θα εμπιστευτώ τις ηθικές αξίες και παρακαταθήκες με τις οποίες μας εφοδιάζουν.
Για να πάει καλά η μέρα -η οποία έτσι κι αλλιώς ξεκίνησε καλά.


Εν τω μεταξύ, προετοιμάζεται, λέει, σε επίπεδο μπλογκόσφαιρας απ' ό,τι καταλαβαίνω, (κλικ ενδεικτικά εδώ), ένα αρκετά ενδιαφέρον bank run για την 1η Ιουνίου. Τι να πω, σ' αυτές τις περιπτώσεις ισχύει το "όποιος έχει τα γένια έχει και τα χτένια" -προσωπικά τις τελευταίες μέρες ξυρίζομαι ανελλιπώς. Πάντως καλή επιτυχία τους εύχομαι, δοθέντος ότι στον πυρήνα της σκέψης τους έχουν δικιο. Κι όπως έλεγε κι ο Λένιν, "το σημαντικό δεν είναι αν σπάσει ο πιο αδύναμος κρίκος της αλυσίδας... το σημαντικό είναι ότι θα έχει σπάσει η αλυσίδα". Οπότε, άμα τα καταφέρουν και τα κάνουν όλα μπάχαλο, μαγκιά τους.

Μια άλλη πρωτοβουλία που υπέπεσε στην αντίληψή μου, είναι το "λόγω τιμής". Μου φφαίνεται πολύ ρεαλιστικότερη ιδέα, και ως τέτοια είναι καλό να διαδίδεται και να βρίσκει μιμητές. Διότι είπαμε, το νέο γεννιέται μέσα σ' ένα κέλυφος δημιουργημένο από το παλιό.

Τέλος, να δηλώσω ότι εξετάζω σοβαρά το ενδεχόμενο ο Τάσος Μαντέλης να είναι αθώος, όπως επίσης και το ενδεχόμενο ο Έλβις Πρίσλεϋ να είναι ζωντανός.

8 σχόλια :

  1. O Mantelis tha kapsei kosmo kai kosmakh ama faei th diwksh...SIGOURA DE THA PLHKSOUME!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εσύ ξύπνησες "Σφόδρα μυστηριωδώς και ευχάριστα,"
    εγώ έγινα πάλι χάλια..
    Ούτε καταθέσεις έχω ούτε τίποτα να ανταλλάξω..Πάλι έξω του νυμφώνος το περιθωριο του περιθωρίου

    Ασε με να πιώ τον καφέ μου ήρεμα μια μερα!!

    Και τί γίνεται με τον Βύρωνα;
    (Μαντέλιδες ,γιάφκες και σία;)
    Θα την "κανω" σιγά-σιγά..@$#@%$#@ μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. *ΒOUGAS, τι να πω, το εύχομαι!

    *Ελίτσα, γιατί, μήπως εγώ έχω καταθέσεις? Οπότε μη σε παίρνει από κάτω, έχεις την αλληλεγγύη μου!!!
    Και όχι, μια χαρά είναι ο Βύρωνας, μην ακούς τις φήμες, μείνε εκεί που είσαι λέμε!!!
    :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ενα είναι σίγουρο,με το σκάψιμο τα πάς καλά είτε ως σκαπανεύς πεζικού είτε ως ...ας το για άλλη φορά,βρε συ που του θυμήθηκες αυτους????...το χάρηκα πάντως η αλήθεια να λέγεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. καλημέρα και καλό απόγευμα, πρκλ.
    καλές οι ιδέες, είμαι δε της γώμης να μην γίνουν μόνο μία φορά αλλά τρόπος ζωής, και καθημερινής συνδιαλλαγής.

    Βέβαια, στα μέρη μου η ανταλλαγή υπηρεσιών και προιόντων είναι από καιρό αλήθεια. Πχ, στο φροντιστήριο που δούλευα, ένας κύριος προσφέρηθηκε να πληρώσει όχι σε μερτρητά αλλά βάφοντας το κτίριο μέσα έξω (είχε τρία παιδιά στο φροντιστήριο, ο δύστυχος, και πολλούς μήνες να καταβάλει)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. *Loupasg, δεν ξέρω πως, αλλά μερικές μέρες μου έρχονται από το πουθενά φλασιές με κάτι πανάρχαια κομμάτια, και αφού τα σφυρίξω για μερικές ώρες, θεωρώ σκόπιμο να τα μοιραστώ και εδώ...
    :-)

    *Athinovio, όντως αυτός είναι ο σκοπός: να γίνουν οι ιδέες καθημερινή πράξη και πραγματικότητα -καλά το λες. Ειδικά στις δύσκολες εποχές που λένε πως έρχονται, είναι ευκαιρία να θυμηθούμε ότι το παιχνίδι μπορεί να παιχτεί και αλλιώς: πιο αγνά και ανθρώπινα.
    :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Tώρα αν πώ ότι δεν με κάλυψες μ'αυτό το "πιό αγνά και ανθρώπινα"
    θα είναι ψέμα!
    Δεν ξέρω αν με πιάνιιηηηυεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. *Ελίτσα χαίρομαι, πολύ χαίρομαι!!! :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Mi-la-re,
mi-la-re-si