Κυριακή, Ιουνίου 03, 2012

ΣΚΕΨΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΜΙΑ ΑΦΙΣΑ


Μέσα στο μπούγιο της νέας προεκλογικής περιόδου, ένα θέμα έχει ξεχαστεί: Αυτό με τις ιερόδουλες που μετέδιδαν το AIDS κλπ κλπ και που οι φωτογραφίες τους είχαν δοθεί στη δημοσιότητα για να ενημερωθούν οι πελάτες κλπ κλπ. 

Τώρα αν με ρωτάς για ποιό λόγο ξεχάστηκε, θα σου απαντήσω πως ξεχάστηκε επειδή δεν κατάφερε (το εν λόγω ζήτημα) να προκαλέσει τις κοινωνικές αντιδράσεις που ήλπιζαν οι σχεδιαστές. 
Αντίθετα, προκάλεσε αντιδράσεις σαν αυτές της παρακάτω αφισέτας που πέτυχα σήμερα τ' απόγευμα περιδιαβαίνοντας τη Φιλαδέλφεια -και που απ' ό,τι βλέπω μπήκε και στο μπλογκ της Ιθάκης -όπως, βέβαια, ευνοήτως υπάρχει και στον ιστοχώρο της Στρούγκας
Αν μη τι άλλο είναι παρήγορη η διαπίστωση πως -μερικές φορές, τουλάχιστον- οι σχεδιαστές αναγκάζονται να κάνουν γαργάρα τα σχέδιά τους και ν' αλλάξουν τακτική, κάτω από την πίεση της μαζικής αποδοχής του αυτονόητου και της μαζικής απόρριψης του ζωώδους. 
Υπάρχει ελπίδα.


1 σχόλιο :

  1. Υπάρχει και ένα θέμα με την ποινικοποίηση του AIDS πίσω από όλα αυτά, μην το ξεχνάμε. Ο Λοβέρδος και η ιερά εξέταση (ΚΕΛΠΝΟ) ξεθάψανε και αναβαθμίσανε Μεταξικούς νόμους του '40 και αν δεν τους έκοβαν οι εκλογές θα είχαν ανοίξει ήδη τη Λέρο και τη Σπιναλόγκα. Πέρα και από τις μίζες και τις διαπλοκές με τη φαρμακοβιομηχανία, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται και το σχέδιο για εξατομίκευση-ποινικοποίηση της αρρώστιας προς τέρψιν των ασφαλιστικών εταιριών και των ιδιωτικών νοσοκομείων. Δυστυχώς αυτές οι γυναίκες ως οι πιο αδύναμοι κρίκοι ξεφτιλίστηκαν μέχρις εσχάτων για να εξυπηρετηθούν πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα. Και ακόμα χειρότερα πέρασαν απαρατήρητες κάποιες ειδήσεις που χαλούσαν τον χυλό της εξουσίας: δύο τουλάχιστον από τις κοπέλες δεν ήταν καν πόρνες -παρά μόνο τοξικομανείς που έτυχε να βρεθούν λάθος ώρα σε λάθος σημείο. Και επιπλέον οι αιματολογικές εξετάσεις κάποιων άλλων κοριτσιών έδειξαν αρνητικές στον HIV... Το σχέδιο παραπληροφόρησης όμως πέτυχε και η ποινικοποίηση (μαζί με την καταστρατήγηση κάθε έννοιας ιατρικού απόρρητου) των οροθετικών κατοχυρώθηκε και νομικά. Ποιοι έχουμε σειρά..?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Mi-la-re,
mi-la-re-si