Δευτέρα, Ιουνίου 25, 2012

ΟΙ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΚΕΡΔΟΥΣ ΣΤΟ ΚΙΝΟ

(Έρχομαι απ' το Πεκίνο και σας φέρνω από Κίνο)

Το ΚΙΝΟ είναι ένα παιχνίδι που μπορεί κάποιος να το παίξει στα πρακτορεία του ΟΠΑΠ.

Σκοπός του παιχνιδιού:
Υπάρχει ένα πεδίο 80 αριθμών (από το 1 έως το 80) εκ των οποίων 80 αριθμών, κάθε πεντάλεπτο κληρώνονται 20 αριθμοί (όχι με κλήρωση -με μπαλάκια στην κληρωτίδα κλπ - αλλά με ηλεκτρονική ψευδοκλήρωση).
Εσύ, σε ένα δελτίο συμπληρώνεις όσους αριθμούς θέλεις (από έναν μέχρι δώδεκα αριθμούς), πας στο ταμείο και πληρώνεις μισό ευρώ για κάθε στήλη που παίζεις, και μετά κάάάθεσαι και περιμένεις να δεις από τους αριθμούς που επέλεξες πόσοι θα περιλαμβάνονται στην εικοσάδα των αριθμών που θα κληρωθούν στην ψευδοκλήρωση.
Ανάλογα με το εάν θα κληρωθούν κάποιοι από τους αριθμούς που επέλεξες (και ανάλογα με το πόσοι θα είναι οι αριθμοί αυτοί), είτε πας στο ταμείο και εισπράττεις τα κέρδη, είτε λες "φτού σου γκαντεμιά" και πετάς το δελτίο σου στα σκουπίδια.

Πρόκειται για το μοναδικό παιχνίδι του ΟΠΑΠ που ουδέποτε ασχολήθηκα μαζί του στα σοβαρά, διότι το πρώτο πράγμα που έκανα όταν είχε πρωτο-εμφανιστεί στα πρακτορεία, ήταν να εξετάσω τις πιθανότητες που έχει κάποιος να κερδίσει παίζοντας ΚΙΝΟ.
Ε, δε χρειάστηκε πάνω από ένα δίωρο μελέτης για να αντιληφθώ ότι οι πιθανότητες να κερδίσει κάποιος στο ΚΙΝΟ είναι όχι απλώς υπερβολικά μικρές, αλλά αστρονομικά μικρές.

Ωστόσο, βλέπω ότι κάμποσοι συνάνθρωποί μας οδηγούνται στο παρόν μπλογκ έχοντας βάλει σε κάποια μηχανή αναζήτησης ερωτήματα του στυλ "Πως να κερδίσω στο ΚΙΝΟ" ή "Τι πιθανότητες έχω να κερδίσω στο ΚΙΝΟ".
Η έκπληξή μου μάλιστα υπήρξε μεγάλη μόλις συνειδητοποίησα πως αυτοί που ζητούσαν να μάθουν τις πιθανότητες κέρδους στο ΚΙΝΟ δεν είναι λίγοι: Είναι αρκετοί. Λαός ολάκερος.

Ε, λοιπόν, ακολουθώντας την προτροπή του Μάο Τσετούνγκ "Να διδασκόμαστε από τις μάζες, να υπηρετούμε το λαό!", αποφάσισα να ασχοληθώ με αυτό που ζητούν οι μάζες... και να γράψω κάτι που να εξετάζει τις πιθανότητες που έχει κάποιος για να βγάλει λεφτά παίζοντας ΚΙΝΟ.
θρυλική είσοδος πρακτορείου προ-πο

Ας εξετάσουμε μια-μια λοιπόν τις επιλογές που έχει κάποιος προκειμένου να παίξει ΚΙΝΟ.

α) Να επιλέξει μόνο έναν ζητούμενο αριθμό.
Από τους 80 αριθμούς επιλέγει έναν και περιμένει να δει αν αυτός ο αριθμός θα περιλαμβάνεται στην εικοσάδα των αριθμών που θα κληρωθούν. Πρόκειται για την πιο απλή και άδολη μορφή παιχνιδιού. Οι πιθανότητες νίκης είναι 25%, δηλαδή μία στις 4 πιθανότητες, και τα πιθανά κέρδη του παίκτη είναι 2,5 -δηλαδή ο παίκτης θα κερδίσει το ποσό που έπαιξε πολλαπλασιασμένο επί δυόμισι.
Παρατήρηση: Αν και οι πιθανότητες επιτυχίας είναι σημαντικές (25%), το πιθανό κέρδος είναι τόσο μικρό ώστε δεν αξίζει κάποιος ν' ασχοληθεί -και εξ όσων ξέρω, πράγματι, σχεδόν κανείς δεν παίζει μόνο έναν αριθμό.

β) Να επιλέξει δύο ζητούμενους αριθμούς
Εδώ ο παίκτης επιλέγει δύο αριθμούς και περιμένει μπας και κληρωθούν είτε και οι δύο είτε ο ένας απ' τους δύο. Οι πιθανότητες για να κληρωθούν και οι δύο είναι 6%, ενώ οι πιθανότητες να κληρωθεί μόνο ο ένας απ' τους δύο είναι 38%. Τα κέρδη είναι: Εφόσον κληρωθούν και οι δύο ο παίκτης πάει και εισπράττει το πενταπλάσιο των χρημάτων που έπαιξε, ενώ αν κληρωθεί μόνο ο ένας αριθμός, ο παίκτης απλώς παίρνει πίσω τα λεφτά του.
Παρατήρηση: Δεν είναι κακό να θέλει κάποιος να πενταπλασιάσει τα λεφτά του, όμως αν σκεφτούμε ότι υπάρχει μόνο 6% πιθανότητα να συμβεί κάτι τέτοιο ενώ αντίθετα υπάρχει μια πιθανότητα 94% ο παίκτης είτε να χάσει είτε απλώς να πάρει τα λεφτά του πίσω, τότε ο πενταπλασιασμός του ποσού που πονταρίστηκε φαντάζει εξευτελιστικά μικρός.

γ) Να επιλέξει τρείς ζητούμενους αριθμούς
Εδώ ο παίκτης βρίσκεται αντιμέτωπος με τα εξής ποσοστά πιθανοτήτων: Έχει 1,39% πιθανότητες να κληρωθούν και οι τρεις αριθμοί -και σε μια τέτοια περίπτωση τα λεφτά που πόνταρε ο παίκτης επιστρέφουν σ' αυτόν πολλαπλασιασμένα επί 25 φορές, ή να κληρωθούν δύο από τους τρεις επιλεγμένους αριθμούς (πιθανότητα 13,88%) και σε μια τέτοια περίπτωση ο παίκτης παίρνει πίσω τα λεφτά του πολλαπλασιασμένα επί δυόμισι φορές.
Παρατήρηση: Δεν είναι κακό, ωστόσο αν σκεφτείς ότι οι πιθανότητες να κληρωθεί είτε μόνο ένας επιλεγμένος αριθμός είτε κανένας επιλεγμένος αριθμός -επομένως να χάσεις τα λεφτά σου- είναι (αθροιστικά) 84,75%, νομίζω πως θα σε πείσει ότι τα πιθανά κέρδη του συγκεκριμένου παιχνιδιού είναι ανάξια λόγου αν συγκριθούν με τις πιθανότητες χασούρας.

δ) Να επιλέξει 4 ζητούμενους αριθμούς
Εδώ ο παίκτης κερδίζει αν κληρωθούν και οι 4 αριθμοί (πιθανότητα 0,3% -όσες πιθανότητες έχει το ΚΚΕμ-λ να γίνει κυβέρνηση, δηλαδή), ή αν κληρωθούν οι 3 από τους 4 επιλεγμένους αριθμούς (πιθανότητα 4,32%) ή αν κληρωθούν οι 2 από τους 4 επιλεγμένους αριθμούς (πιθανότητα 21,26%).
Τα κέρδη: Αν κληρωθούν και οι 4 αριθμοί, τα λεφτά που πονταρίστηκαν πολλαπλασιάζονται επί 100.
Αν κληρωθούν 3 από τους 4 επιλεγμένους αριθμούς, τα λεφτά πολλαπλασιάζονται επί 4.
Αν κληρωθούν μόνο 2 από τους 4 αριθμούς, ο παίκτης παίρνει πίσω τα λεφτά του.
Παρατήρηση: Δεν είναι άσχημο το να πολλαπλασιαστούν επί 100 (ή έστω επί 4) τα λεφτά σου, όμως αν σκεφτείς ότι οι πιθανότητες είτε να χάσεις όσα πόνταρες είτε απλώς να πάρεις τα λεφτά σου πίσω, είναι (αθροιστικά) 95,4%, κάνουν τη σύγκριση των πιθανών κερδών και της πιθανής χασούρας να γέρνει (απελπιστικά) υπέρ της πιθανής χασούρας. Έχεις 95,4% πιθανότητες να χάσεις είτε τα λεφτά σου είτε απλώς το χρόνο σου.

ε) Να επιλέξει 5 ζητούμενους αριθμούς
Εδώ ο παίκτης κερδίζει (450 φορές τα λεφτά του) αν κληρωθούν και οι 5 αριθμοί (πιθανότητες 0,06% -όσες πιθανότητες έχουν δηλαδή οι τροτσκιστές να εξασφαλίσουν κοινοβουλευτική αυτοδυναμία στις εκλογές), ενώ αν κληρωθούν οι 4 από τους 5 αριθμούς (πιθανότητες 1,2% -όσες πιθανότητες έχουν οι Οικολόγοι να είναι κοινοβουλευτικά αυτοδύναμοι) ο παίκτης θα πάρει 20 φορές τα λεφτά του.
Αν κληρωθούν 3 από τους 5 αριθμούς (πιθανότητα 8,4% μόνο) ο παίκτης θα διπλασιάσει τα λεφτά του.
Παρατήρηση: Βεβαίως, εάν κληρωθούν 2 ή ένας ή κανένας από τους 5 αριθμούς (αθροιστική πιθανότητα 90,3%), ο παίκτης παίρνει απλώς το τρίτο το μακρύτερο -δηλαδή χάνει τα λεφτά του.

στ) Να επιλέξει 6 αριθμούς
Εδώ το δελτίο κερδίζει (επί 1.600 φορές) αν κληρωθούν και οι 6 αριθμοί (πιθανότητα 0,013%, δηλαδή μία πιθανότητα στις 7.750, δηλαδή ουσιαστικά καμία πιθανότητα), επί 50 φορές αν κληρωθούν οι 5 από τους 6 αριθμούς (πιθανότητα 0,31% -όσες πιθανότητες έχει το Μ-ΛΚΚΕ να κάνει αυτοδύναμη κυβέρνηση, δηλαδή), επί 7 φορές αν κληρωθούν 4 στους 6 αριθμούς (πιθανότητα 2,85% -όσες και οι πιθανότητες να κάνει αυτοδύναμη κυβέρνηση ο Καρατζαφέρης) ενώ ο παίκτης απλώς παίρνει τα λεφτά του πίσω αν κληρωθούν 3 στους 6 επιλεγμένους αριθμούς (πιθανότητα περίπου 13%).
Παρατήρηση: οι πιθανότητες να κληρωθούν 2, ένας ή κανένας αριθμός -οπότε ο παίχτης χάνει τα λεφτά του- είναι 83,8% αθροιστικά, και αν προσθέσουμε και το χαζο-σενάριο όπου ο παίχτης παίρνει τα λεφτά του πίσω, φτάνουμε στο συντριπτικό ποσοστό πιθανοτήτων 96,8% -τόσες είναι οι πιθανότητες ο παίχτης είτε να χάσει τα λεφτά του είτε απλώς να χάσει την ώρα του.

ζ) Να επιλέξει 7 αριθμούς
Το δελτίο κερδίζει (με συντελεστή 5.000 -που μόνο κακός δεν είναι) αν κληρωθούν και οι 7 αριθμοί (πιθανότητα 0,0024%, δηλαδή μία πιθανότητα στις 41.000 πιθανότητες, δηλαδή φέξε μου και γλίστρησα), ή αν κληρωθούν 6 από τους 7 αριθμούς θα κερδίσει με πολλαπλασιαστή 100 (πιθανότητα 0,073% δηλαδή μία πιθανότητα στις 1366 πιθανότητες -επομένως ασύμφορο), ή αν κληρωθούν 5 από τα 7 νούμερα τα λεφτά θα πολλαπλασιαστούν επί 20 (πιθανότητα για να συμβεί αυτό: 0,86%, δηλαδή μία στις 116 πιθανότητες για να πάρεις 20 φορές τα λεφτά σου -τι λέτε ρε?) ή αν κληρωθούν 4 από τα 7 νούμερα τα λεφτά τριπλασιάζονται (βέβαια η πιθανότητα να συμβεί κάτι τέτοιο είναι απλώς 5,22%, σχεδόν μία στις 20 δηλαδή -ασύμφορο), ενώ τέλος, αν κληρωθούν 3 στα 7 νούμερα (πιθανότητα 17,5%) ο παίκτης απλώς παίρνει πίσω τα λεφτά του.
Παρατήρηση: Οι πιθανότητες να χάσει ο παίχτης τα λεφτά του είναι 76,3%, ενώ αν συνυπολογίσουμε και την πιθανότητα απλώς να πάρει πίσω τα λεφτά του έχοντας χάσει την ώρα του, οι πιθανότητες είναι 93,8% -επομένως βγάζουμε ένα χρήσιμο συμπέρασμα: Αν συγκρίνουμε το να παίξει κάποιος 6 με το να παίξει κάποιος 7 αριθμούς, παραδόξως συμφέρει να παίζει 7: έχει τις διπλάσιες πιθανότητες (6,2% έναντι 3,2%) να βγάλει κάποιο -μικρό βέβαια- κέρδος. 
Το λέω αυτό γιατί είμαι καλός άνθρωπος και θέλω οι γύρω μου να πλουτίζουν -αν και οι πιθανότητες να φτωχαίνουν (είτε παίζοντας 6 είτε παίζοντας 7) παραμένουν συντριπτικά περισσότερες.

η) Να επιλέξει 8 ζητούμενους αριθμούς
Εδώ κερδίζει αν κληρωθούν και οι 8 αριθμοί (συντελεστής 15.000 -μια χαρά είναι- αλλά με πιθανότητες να συμβεί αυτό, μία στις 230.000 ή ποσοστό 0,00043% -ξέχνα το δηλαδή), ή αν κληρωθούν 7 στους 8 αριθμούς (πολλαπλασιαστής 1.000 -καλά είναι- αλλά με πιθανότητα μία στις 6.200 ή ποσοστό 0,016% -όση πιθανότητα έχουν οι τροτσκιστές να κερδίσουν τις εκλογές) ή αν κληρωθούν 6 στους 8 αριθμούς (πολλαπλασιαστής 50 -αλλά πιθανότητα μόλις 0,24% -όσο δηλαδή παίρνει το κκεμ-λ στις εκλογές -άσ'τα να πάνε δηλαδή) ή αν κληρωθούν 5 στους 8 αριθμούς (πολλαπλασιαστής 10 αλλά πιθανότητα μόλις μία στις 55 -δυσανάλογες οι πιθανότητες προς τα πιθανά κέρδη, δεν είναι?) ή αν κληρωθούν 4 στους 8 αριθμούς (πολλαπλασιαστής 2 αλλά μόλις μία στις 12 πιθανότητες επιτυχίας).
Παρατήρηση: Οι πιθανότητες να κληρωθούν μόλις 3 ή 2 ή ένας ή κανένας αριθμός -οπότε το δελτίο απλώς θα πεταχτεί στα σκουπίδια- είναι (αθροιστικά) 89,8%. Δηλαδή, χοντρικά, έχεις 9 στις 10 πιθανότητες ήττας και μόλις μία στις 10 πιθανότητες κάποιας -έστω και ελάχιστης- νίκης. Δε νομίζω να συμφέρει.

θ) Να επιλέξει 9 ζητούμενους αριθμούς
Εδώ άμα σου κάτσουν και οι 9 αριθμοί (ποσοστό πιθανότητας 0,000072% ή μία στις 1.380.000 πιθανότητες -όπως καταλαβαίνεις αυτό δε λέγεται πιθανότητα αλλά απιθανότητα) θα πολλαπλασιάσεις τα λεφτά σου επί 40.000 (πράγμα που σου το εύχομαι αλλά δεν το θεωρώ πιθανό), ή αν σου κάτσουν 8 στους 9 αριθμούς θα πολλαπλασιάσεις τα λεφτά σου επί 4.000 (αλλά οι πιθανότητες για να σου συμβεί αυτό είναι μόλις 0,0326% δηλαδή μία στις 30.700 πιθανότητες περίπου -άσ'τα να πάνε δηλαδή) ή αν σου κάτσουν 7 στα 9 ο πολλαπλασιαστής θα είναι 200 αλλά η πιθανότητα για να τους τα πάρεις είναι μόλις μία στις 1600 περίπου, ή αν σου κάτσουν 6 στα 9 ο πολλαπλασιαστής θα είναι 25 αλλά οι πιθανότητές σου μόλις μία στις 175, ή αν σου κάτσουν 5 στα 9 ο πολλλαπλασιαστής θα είναι 5 αλλά οι πιθανότητές σου θα είναι μία στις 30,7 περίπου, ή αν σου κάτσουν 4 στα 9 θα πάρεις τα λεφτά σου πίσω (έχοντας μόλις 11,4% να συμβεί κάτι τέτοιο).
Παρατήρηση: Αν δε σε απασχολεί το ενδεχόμενο να πάρεις τα λεφτά σου πίσω αλλά θες ντε και καλά να κερδίσεις, τότε να ξέρεις πως οι αθροιστικές πιθανότητες να κερδίσεις παίζοντας 9 νούμερα, είναι μόλις 3,89% -και κανόνισε την πορεία σου.

ι) Να επιλέξει 10 ή 11 ή 12 ζητούμενους αριθμούς
Σε αυτές τις κατηγορίες οι πιθανότητες έχουν ως εξής:
Αν τα ζητούμενα είναι 10, οι αθροιστικές πιθανότητες να χάσεις τα λεφτά σου είναι 88,96% -9 στις 10 περιπτώσεις δηλαδή, χάνεις. Επίσης, έχεις 9,7% πιθανότητες να διπλασιάσεις τα λεφτά σου ενώ παράλληλα έχεις και μια πιθανότητα 1,32% να σου κάτσει ένας συντελεστής από 20 έως 500. Τις υπόλοιπες πιθανότητες ξέχνα τες: Ας πούμε, για να σου κάτσουν 10 στα 10, έχεις πιθανότητα 0,000011%, μία στα 9 εκατομμύρια, δηλαδή. Ξέχνα το.
Αν τα ζητούμενα είναι 11, η πιθανότητα να χάσεις τα λεφτά σου ή απλώς να πάρεις πίσω τα λεφτά σου (και να χάσεις το χρόνο σου) είναι 94,31% -συντριπτικά εναντίον σου, δηλαδή.
Για να πιάσεις 10 στα 11 έχεις μία στις 945.000 πιθανότητες (ξέχνα το, επομένως), ενώ για να πιάσεις 11 στα 11 οι πιθανότητές σου είναι 0,0000016% ή μία στα 62 (και βάλε) εκατομμύρια πιθανότητες.
Τι να σου πω, αν νιώθεις τυχερός, παίξε.
Τέλος, αν τα ζητούμενα είναι 12, οι πιθανότητες να μην πας ούτε στο ταμείο είναι 93,65% -ενιάμισι στις δέκα πιθανότητες, δηλαδή, απλώς χάνεις.
Έχεις ένα 6,2% πιθανότητες να βγάλεις κάνα ψιλό με πολλαπλασιαστή από 4 έως 25... και τα υπόλοιπα δεν είναι σοβαρά πράματα: Το να σου κάτσουν 11 στα 12 ώστε να λύσεις το πρόβλημα της ζωής σου, αντιστοιχεί σε μία στα 6 εκατομμύρια πιθανότητες (ξέχνα το δηλαδή) και δε συζητάμε για το ενδεχόμενο να σου κάτσουν 12 στα 12 νούμερα: Αυτό αντιστοιχεί σε μία στα 478 εκατομμύρια πιθανότητες -ή μάλλον, απιθανότητες.

Εγώ αυτά είχα να πω για το θέμα του ΚΙΝΟ.

"Έρχομαι απ' το Πεκίνο και σας φέρνω από Κείνο" (ή ίσως "από Κίνο) που λέει κι ο Ζαγοραίος. Πρόκειται για ένα από τα πιο δυσκολονόητα άσματα του διδάσκαλου Ζαγοραίου. Ένα άσμα γεμάτο μυστικά μηνύματα. Δύσκολα μπορώ να φανταστώ τι εννοεί, ωστόσο έχω κατά νου τον "πόλεμο του όπιου" ο οποίος έγινε μεταξύ Κίνας και Αγγλίας. 
Τώρα που κολλάει ο πόλεμος του οπίου με το θέμα μας? 
Ίσως στο ότι μερικοί χαρακτηρίζουν το τζόγο (ειδικά τον χαζό τζόγο) ως "όπιο του λαού". 


Τέλος, (διότι αυτά που λέω παραπάνω δεν τα έβγαλα απ' το κεφάλι μου), όποιος θέλει ένα καλό βοήθημα ώστε ανά πάσα στιγμή να εξακριβώνει τις πιθανότητες στο ΚΙΝΟ, μπορεί να βρει τόσο στα πρακτορεία του ΟΠΑΠ  όσο και σε διάφορες τοποθεσίες του ίντερνετ (εδώ, ας πούμε).


Update 15/3/14:
Σχετικά με τις πιθανές καθυστερήσεις των αριθμών στο ΚΙΝΟ, 

Update 07/09/2013:
Πολλοί φίλοι  αναγνώστες συνεχίζουν να ρωτούν: 
"Ωραία όλα αυτά, όμως ποιούς αριθμούς να παίξω?"
Σε αυτούς τους πολυάριθμους φίλους αναγνώστες αποφάσισα να κάνω ένα ειδικό δώρο -το οποίο βέβαια όλοι μπορούν να το εκμεταλλευτούν!!! 
Ιδού ο ένας και μοναδικός τρόπος με τον οποίο θα μπορείς 
να γνωρίζεις εκ των προτέρων τους τυχερούς αριθμούς του ΚΙΝΟ, του Τζόκερ, του Λόττο...

17 σχόλια :

 1. Ηρθα να πάρω το αίμα μου πίσω!
  οχι με την ανάρτηση σου..(με πόνεσε το στομάχι μου απ τους αριθμούς που είδα)
  αλλά να σου πω για το κουϊζ που είχες βάλει μια φορά για τον GAP .. Τότε σου είχα πεί ότι μάλλον τον βλέπω να την κοπανάει για Βερμούδες και σαν να μου φάνηκε πως είχες άλλη γνωμη...
  Χε!χε!χε!
  Χο!χο!χο!
  :Ρ:Ρ:Ρ:Ρ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Τι να σου πω βρε Ελίτσα... Άκουσα κι εγώ τις φήμες, αλλά δεν ξέρω αν πρέπει να τις πιστέψω.
  Αν τη γλιτώσει, πολύ θα εκπλαγώ. Γιατί η ομογένεια είναι παντού.
  Και δεν είναι να πεις ότι θα κάνει αλλαγή προσώπου και δεν θα τον γνωρίζει κανείς: θα ξεχωρίζει πάντοτε λόγω ύψους και λόγω βλακείας.
  Τώρα, αν τον προσλάβουν σε κανένα εμφιαλωτήριο σαμπάνιας στη Γαλλία (ως φελλό) δεν ξέρω...
  πάντως ναι, προς το παρόν φαίνεται να δικαιώνεσαι!
  :-)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Φιλε πρκλς οχι πως διαφωνω με αυτα που λες αλλα πρεπει να λαβεις υποψη το γεγονος οτι το παιχνιδι λειτουργει βαση καποιου αλγοριθμου.Δηλαδη,το προγραμμα λειτουργει βαση καποιων καθορισμενων βηματων . Αυτο σημαινει οτι το παιχνιδι του κινο δεν ειναι ¨καθαρα¨ενα παιχνιδι τυχης .Συμφωνω οτι μπορει να προσεγγιζει πολυ την εννοια των τυχερων παιχνιδιων αλλα ποτε δεν θα ανηκει σε αυτα .Αυτο δηλαδη που ηθελα να πω εξαρχης ειναι οτι καθε μαθηματικη προσεγγιση βαση των πιθανοτητων ειναι λαθος διοτι απλουστατα το παιχνιδι λειτουργει με καθορισμενο τροπο και οχι στην τυχη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Φίλε kostas1515, το γράφω ότι το οι αριθμοί βγαίνουν "όχι με κλήρωση -με μπαλάκια στην κληρωτίδα κλπ - αλλά με ηλεκτρονική ψευδοκλήρωση".

  Αν θες τη γνώμη μου, αυτό (ένας δύσπιστος και κακόπιστος θα μπορούσε να πει πως) σημαίνει απόλυτα ελεγχόμενα ποσά που δίνονται στους παίκτες, ώστε να διασφαλίζονται τεράστια ποσοστά κέρδους για τον διοργανωτή του παιχνιδιού.
  Επομένως, είναι κακό για τον παίκτη.

  Αλλά τι τα θες... Έτσι κι αλλιώς, πρόκειται για αστρονομικά μικρές πιθανότητες επιτυχίας... πόσο μάλλον όταν μεσολαβούν αλγόριθμοι και τεχνολογίες...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Καλησπέρα σας διάβασα το άρθρο σας και έχω εκπλαγεί με τα κέρδη πού έχει ο ένας αριθμός. Δηλαδή αν κατάλαβα καλά η επιτυχία ενός αριθμού μου δίνει 2,5 φορές τα χρήματα πού έχω ποντάρει?Επίσης μπορώ να παίξω έναν αριθμό και να βάλω όσα χρήματα θέλω? Δηλαδή και 100 ευρώ στον αριθμό 17 για παράδειγμα?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Ναι :10, επιτρέπεται να κάνετε όλα αυτά που ρωτάτε. Σίγουρα επιτρέπεται.
  Απλά με προβληματίζει αν και κατά πόσον σε μακροπρόθεσμη προοπτική θα είναι κερδοφόρο ένα τέτοιο είδος επενδύσεως των χρημάτων σας...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Ανώνυμος2:25 π.μ.

  παιδια απλα για να κερδισεις στο κινο πρεπει να παιξεις τους αριθμους που παιχτικαν λιγοτερο σε ολη την Ελλαδα και την Κυπρο.. πραγμα αδυνατο να το ξερεις. δηλαδη και 1.000.000 να κερδισεις μπορει αν εβγαζε ενα διαφορετικο αριθμο να μοιραζονταν 1.000.001 αλλοι παιχτες. δηλαδη θα ζημιωνε 1 ευρω περισσοτερο. απλα μαζευει μεσα στο κομπιουτερ ολα τα δελτια που πεχτηκαν και βγαζει ενα συνδιασμο 20 αριθμων οπου θα δοσει το λιγοτερο ποσο. και καμια φορα αν δοσει πολλα λεφτα ειναι επειδη τα κερδη ειναι τοσα πολλα που μαζευει ενα ξεχωριστο ποσο για να το δινει καθε τοσο και να προσελκιει περισσοτερους παιχτες.. αρα καταληγουμε στο οτι οποιος παιζει αριθμους που παιζουν λιγοτερο ολοι οι αλλοι πανελληνια εχει περισσοτερες πιθανοτητες να κερδισει!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Σωστό μοιάζει αυτό που λες Ανώνυμε, όμως με ποιόν άραγε τρόπο μπορεί κάποιος να γνωρίζει κάτι τέτοιο?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Sta tyxera paixnidia den paizun rolo oi pi8anotites, an eisai tyxeros diavene, ean ise atyxos, oxi pi8anotites 0.01% exeis, oute sta 80 den 8a kerdiseis axiosevasto poso

  Οποιος ενδιαφερεται για εξτρα εισοδημα χωρις κεφαλαιο www.pwsnavgaleisleftaonline.blogspot.com

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. ....καλησπέρα σας, τόσο στο online κινο οσο και στο κανονικό στα πρακτορεία υπάρχει ένα λογισμικό RNG (Random Number Generator), Αυτόματη Αναπαραγωγή Αριθμών όπου και ασφαλή είναι και δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας. Το συγκεκριμένο το έχω διαβάσει σε μια ιστοσελίδα, στο Casino.org.gr όπου και αναφέρετε για το Κινο αλλά και για άλλα τυχερά παιχνίδια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανεξαρτήτως RNG,αλγόριθμου ή απάτης οι πιθανότητες στο ΚΙΝΟ είναι όπως και ο πρκλς..αστρονομικά μικρές...Για παράδειγμα οι επιτυχίες μου στο ΚΙΝΟ:1 φορά 6-7 (50 ευρώ)2 φορές 5-7 (10 ευρώ)/1 φορά 5-5 (225 ευρώ)/2 φορές 4-5(10 ευρώ)/3 φορές 4-4(50 ευρώ)/2 φορές 3-3 (12.50 ευρώ) + μερικά μικροποσά που πήρα όπως 1 ευρώ κέρδος και τα χρήματα μου πίσω (θυμάμαι τις επιτυχίες μου γιατί κρατάω αναμνηστικά τις αποδείξεις πληρωμής) Άρα το κέρδος μου (περίπου) είναι 490 ας πούμε 500 χονδρικά από τα μικροποσά που κέρδισα..500x0.50=250..Άρα συνολικά για να βγάλω αυτό το κέρδος έχω παίξει 250 στύλες..μόνο που στην πραγματικότητα στα 3 χρόνια που παίζω ΚΙΝΟ (άλλες μέρες αρκετά άλλες ελαχίστα ως καθόλου.μαζί με πειράματα που έχω κάνει όπως π.χ 20 στύλες σε μια κλήρωση)Μπορώ να πω με σιγουριά πως όχι μόνο δεν έχω κέρδος αλλά είμαι και αρκετά χαμένος από το συγκεκριμένο παιχνίδι (καθώς αποκλείεται να έχω παίξει σε 1000 περίπου μέρες μόνο 250 στύλες..Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι πως ο μόνος σίγουρος τρόπος για να κερδίσουμε χρήματα είναι η αποχή σε παιχνίδια που στηρίζονται 100 % στην τύχη (π.χ ΚΙΝΟ,ΤΖΟΚΕΡ κ,α) -Τα χρήματα που δεν χάνουμε άσκοπα,είναι ταυτόχρονα τα χρήματα που κερδίζουμε- (Mike Caro) Αλλά επειδή όμως ο τζόγος είναι ωραίος και τώρα απευθύνομαι μόνο σε άτομα που θέλουν να ποντάρουν πιστεύω τα πιο ίσως ασφαλή πονταρίσματα βρίσκονται στο ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ:Και όχι δεν αναφέρομαι βάλτε 10 ευρώ σε 4 άσσους τους 1,10 να τα κάνετε 14 ευρώ αλλά στο γεγονός πως στο στοίχημα έχεις μπροστά σου στοιχεία,στατιστικά και όλα τα καλά του Θεού για να βγάλεις το συμπερασμά σου και να αποφασίσεις που θα ρισκάρεις τα χρήματα σου..όμως δεν εξαρτάσαι από κανένα μηχάνημα αλλά από παίχτες..σαφώς και ο παράγοντας τύχη-ατυχία υπάρχει αλλά προτιμώ να χάσω ή να κερδίσω 100 ευρώ με πέναλντυ στο 90 παρά να ποντάρω σε πιθανότητες λιγότερες του 1 % 100 φορές..

   Διαγραφή
  2. Σωστός ο παίκτης!!!

   Διαγραφή
 11. Ανώνυμος1:14 μ.μ.

  ΕΧΩ ΠΑΙΞΕΙ ΚΙΝ 5 ΦΟΡΕΣ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ.ΑΝ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΛΑΤΡΗΣ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ.
  ΜΟΛΙΣ ΤΩΡΑ ΤΟ ΚΟΒΩ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΣΟΥ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ,ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ-ΕΡΩΤΗΣΗ,ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΠΟΥ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΡΙΘΜΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ''ΡΕΝΤΑ''(ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΒΓΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΟΡΕΣ ΣΕ 2 ΩΡΕΣ(ΝΟΜΙΖΩ)ΚΑΙ ΔΟΚΙΜΑΣΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΚΑΙ ΕΒΓΑΛΑ ΕΝΑ 10ΡΙΚΑΚΙ ΜΕ ΜΙΑ ΣΤΥΛΗ ΠΟΥ ΕΠΑΙΞΑ ΓΙΑ 4ΚΛΗΡΩΣΕΙΣ ΔΗΛΑΔΗ ΜΕ 2 ΕΥΡΩ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Η γκανιοτα του κινο ειναι κατα μεσο ορο γυρω στα 30-35%.Για εναν αριθμο ειναι 37.5%

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Οκ τα λες πολυ ωραια ...
  Πες μας ομως το πιο σημαντικο ... Ποιο παιχνιδι τυχης εχει τη χαμηλοτερη γκανιοτα -την υψηλοτερη πιθανοτητα κερδους;

  Τι να προτιμησω να παιξω;;
  Χωρις μαθηματικους τυπους και μονο βαση σκεψης θα διαλεξω το ΚΙΝΟ πάνω από ολα τα υπολοιπα (Τζοκερ Λοττο Προτο)
  Περιμενω μια απαντηση απο τον ειδικο ή ακόμα καλυτερα ένα ολοκληρο καινουριο αρθρο:) Ευχαριστω

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Από τα παιχνίδια που αναφέρεις, τις περισσότερες πιθανότητες για να κερδίσεις τουλάχιστον μερικές δεκάδες χιλιάδες ευρώ, σου τις δίνει το Λόττο.
   Τσεκαρισμένο.
   Βέβαια κι αυτό σου δίνει μικρές πιθανότητες, αλλά σαφώς μεγαλύτερες από τα άλλα τρία (τζόκερ, Κίνο, προτο).
   Από την άλλη, αν σκοπεύεις να κυνηγάς μικρά ποσά (50, 100 ή 200 ευρώ), τότε σίγουρα σε συμφέρει να παίζεις Προ-πο ή ιππόδρομο. Σε αυτά τα παιχνίδια οι πιθανότητές σου για να κερδίσεις τέτοιου είδους ποσά είναι ασύγκριτα μεγαλύτερες, αλλά, βεβαίως, αποκλείεται (αποκλείεται εντελώς μα εντελώς) να κερδίσεις εκατομμύρια στο προ-πο ή στον ιππόδρομο.

   Διαγραφή

Mi-la-re,
mi-la-re-si