Παρασκευή, Μαρτίου 12, 2010

ΤΑ ΣΤΑΥΡΩΤΑ ΓΙΑΤΑΓΑΝΙΑ


Διαβάζω στο άρτι κυκλοφορήσαν φύλλο της εφημερίδας "ΗΕLLHNΩΝ ΛΟΓΟΣ" τα σχολιάκια του Ικτίνου, και πέφτω πάνω στο εξής σχολιάκιον (που αναμφιβόλως είναι ενδιαφέρον):

"Να θυμίσουμε σε όλα τα κόμματα της Βουλής και ιδίως στον Τσιπροκορδάτο και την Παπαρηγοκωλέτη ότι αυτή την "πολυπολιτισμικότητα" που ευαγγελίζονται ο λαός την έχει χεσμένη. Μαζί μ' αυτούς και ο δήμαρχος Αθηναίων ξεχνάει ότι πριν 200 χρόνια είχαμε στη χώρα μας πολυπολιτισμικότητα. Αιγύπτιοι, Αλγερινοί, Μαροκινοί, Αραπάδες, Εβραίοι κλπ είχανε καθήσει με τη βοήθεια του Ιησού στο σβέρκο μας. Το 1821 ξεσηκωθήκαμε και τους πήρε ο "διάολος" τον πατέρα. Τώρα πως το βλέπετε; Ν' αρπάξουμε πάλι τα γιαταγάνια;"

Και μονολόγησα:
Α, ώστε έτσι... Οι επαναστάτες του 1821 ήταν αντίθετοι στην πολυ-πολιτισμικότητα... Τσκ-τσκ-τσκ... Τι μαθαίνει κανείς... Δηλαδή, οι επαναστάτες του 1821, όταν κατάρτισαν το Πρώτο ελληνικό Σύνταγμα (γνωστότερο ως Σύνταγμα της Επιδαύρου") ήταν εχθροί της πολυπολιτισμικότητας, και ακριβώς εξαιτίας αυτής της έχθρας τους προς την πολυ-πολιτισμικότητα, εις το Τμήμα Β', παράγραφος Ε' του Συντάγματος της Επιδαύρου, έβαλαν -για να πολεμήσουν την πολυπολιτισμικότητα- την εξής όμορφη αντι-πολυπολιτισμική διατύπωση:

«Η Διοίκησις θέλει φροντίσει να εκδώση προσεχώς νόμον περί πολιτογραφήσεως των ξένων, όσοι έχουσι την επιθυμία να γίνωσιν Ελληνες»

Οπότε, αν τυχόν κάποιος αρπάξει σήμερα τα γιαταγάνια, πιθανότατα θα πρέπει πρώτα να αποκεφαλίσει τους επαναστάτες του 1821. Έτσι νομίζω...
Ωρέ κατακαημένοι οπλαρχηγοί, τι μέλλετε να πάθετε από τα γιαταγάνια ημών των τιμούντων το αστρονομικό σύμβολο των Ελλήνων εδώ και 50.000 χρόνια...

4 σχόλια :

  1. Η Ελλαδα ως κρατος, λεει ο Γ. Κακλαμανης στο <>(εκδοση Εικοστου Πρωτου), ηταν εξ αρχης ο Λιβανος των Βαλκανιων. Δηλαδη, ενα κρατος εθνικης σκοτοδινης, χωρις κανεναν φορεα εθνικης υπαρξεως. Κατα το πρώτο συνταγμα Ελληνες εθεωρούντο:"Όσοι αυτόχθονες κάτοικοι της Επικράτειας της Ελλάδος πιστεύουν εις Χριστόν, εισίν Έλληνες και απολαμβάνουν άνευ τινός διαφοράς όλων των πολιτικών δικαιωμάτων" Και το ερωτημα επικρεμαται: Γιατι το πρωτο ελληνικο συνταγμα της Επιδαυρου υποχρεωνεται να ορισει την εθνικοτητα μονο βασει ενος συνειδησιακου προβληματος, της θρησκειας? Μα, διοτι αναγνωριζει πως ολοι οσοι πηραν μερος στον αγωνα κατα των Τουρκων ηταν μεν χριστιανοι, δεν ηταν ομως μονο ολοι ελληνες. Ηταν φτωχοι Τουρκοι, και Αρβανιτες, και Βλαχοι, και Σλαβοι, και Πομακοι, και Γυφτοι- και οτι θες...
    Δικαιόπολις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι Έλληνες είναι από την Ανδρομέδα.

    Ο Μάρκος Μπότσαρης και λοιποί Αρβανίτες του ‘21 ήταν από το Ταυ του Κήτους οπότε όλα είναι τζετ(*).

    (*)O γαλαξίας της Ανδρομέδας απέχει 2.500.000 έτη φωτός και το Ταυ του Κήτους μόλις 12, οπότε ευκόλως συμπεραίνεται ότι οι Έλληνες είχαν καλύτερα διαστημόπλοια από τους Αρβανίτες, καθ' ότι μπορούσαν να παραμορφώνουν τον χωροχρόνον κατά το δοκούν. Αλλά επειδή είμαστε πολύ λαρτζ, τους κάναμε επίτιμους Έλληνας. Όλοι οι άλλοι όμως, όπως Εβραίοι, Αιγύπτιοι, Αγαρηνοί, Πετσενέγκοι, Ουίνγκ Τριαλαριραρό, Ιησούς κλπ. δεν είχαν διαστημόπλοια γι αυτό και δε τους θέλαμε, ούτε τους θέλουμε.

    Όλα τζετ (τρις).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. τώρα κατάλαβα τι σου συμβαίνει!!!

    Για να επιμένεις ν' αγοράζεις αυτή την φυλλάδα μάλλον ανήκεις στους έχοντες και κατέχοντες και συνεπώς ορθώς φορολογείσαι επιπλέον. Δεν θέλω αντιρρήσεις... έτσι είναι.- Σκάσε και πλήρωνε. :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. *Δικαιόπολις, απαπαπα.... Αρβανίτες, Βλάχοι, Σλάβοι στην Ελλάδα? Ουδεπώποτε! Αλλιώτικα η Ελλάδα θα ήταν πολυπολιτισμική! (Ούτε μουσουλμάνοι συμμετείχαν στο 21. Και μην ακούσω για Ανδρούτσους και τέτοια, ε?)

    *Κάρολε, σωστότατα ομιλείς!!! Η επόμενη μελέτη μου θα είναι "Τα καύσιμα των αρχαίων διαστημοπλοίων". Άλλωστε Πάσχα έρχεται, και θα πρέπει να βαφτούν αυγά!
    :-)

    *Κλείτωρ, κρύβε λόγια βρε!!!! Αλλιώς θα μου φορολογήσουν τα αμύθητα πλούτη μου!!!
    :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Mi-la-re,
mi-la-re-si