Σάββατο, Ιουλίου 17, 2010

ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΑΔΕΡΦΙΑ!!!!

Repeat after me προς εμπέδωσιν: Αι πολλαπλαί χρησιμότητες του καρπουζιού.

Συμμετέχοντας εις την αγωνία και τον οραματισμό του Άντι, διότι η αλληλεγγύη το όπλο των λαών...

Ας τραγουδήσωμεν όλοι μαζί μετά του Στελλακέως Περπινιάδου:

6 σχόλια :

  1. Kαλημέρα πρκλ,στέλνω αυτό το βιντεάκι,για να συνεισφέρω στο κλίμα των ημερών,και είναι δικό μας παιδί ξέρεις ελληνικής καταγωγής.
    Criss Angel Walks on Water
    http://www.youtube.com/watch?v=sBQLq2VmZcA
    Αν το ψάξεις λίγο,θα βρείς στο Αμέρικα πολλές σχολές που κάνουν σεμινάρια για περπάτημα στο νερό.Έχει πλάκα.Το φάντασμα των σχολίων με παιδεύει,και εμφανίζει τα μισά απ'όσα γράφω.Οπότε εδώ να σου πώ μπράβο,για τις συναγές με το καρπούζι,μας έβαλες ωραίες ιδέες,και για την σημερινή μουσική,πολύ καλή μπάντα δεν τους ήξερα,αλλά λογικό δεν πολυασχολούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Στελλάκης Περρπινιάδης έχει συνθέσει και τραγουδήσει ένα, άγνωστο στο you tube, τραγούδι για καρπούζια που λέει τα εξής θαυμαστά:

    "Παστρικά δε μου ξηγιέσαι και δυο φάτσες μου κρατάς
    κι ενώ μ' άλλονε τραβιέσαι, λες εμένα αγαπάς
    παστρικά δε μου ξηγιέσαι και δυο φάτσες μου κρατάς

    Νταβατζή θέλεις εμένα και τα πλούτη αλλού να βρεις
    δυο καρπούζια σ' ένα χέρι, να κρατήσεις δεν μπορείς
    νταβατζή θέλεις εμένα και τα πλούτη αλλού να βρεις

    Μη θαρρείς πως είμαι χάπι, κάτι έχω μυριστεί
    τη δουλειά που πας να φτιάξεις, σαν κορόιδο θα πιαστείς
    μη θαρρείς πως είμαι χάπι, κάτι έχω μυριστεί"

    Αφού προσπάθησα ανεπιτυχώς να αναλύσω το "μη θαρρείς πως είμαι χάπι" κατέληξα ότι είναι καλύτερα να ασχοληθώ με τη ζαχαροπλαστική. Μοιράζομαι λοιπόν μια συνταγή που βρήκα για υπέροχο γλυκό του κουταλιού καρπούζι:

    Υλικά
    1 κιλό φλούδα από καρπούζι κομμένη σε 20 τετράγωνα κομμάτια (πρέπει να έχει χοντρό άσπρο κομμάτι και να είναι καθαρισμένη από την πράσινη εξωτερική της στρώση)
    3 - 4 κουταλιές ασβέστη σκόνη
    1 κιλό ζάχαρη
    2 χαρτάκια βανίλια
    ο χυμός 1 λεμονιού και 1 κουταλιά χυμός επιπλέον

    Εκτέλεση
    Βάζετε την ασβεστόσκονη σε σακουλάκι από λεπτό ύφασμα και το κλείνετε. Ρίχνετε τα κομμάτια του καρπουζιού σε λεκάνη, στην οποία έχετε βάλει νερό και το σακουλάκι με τον ασβέστη. Τα αφήνετε για 2 ώρες ενώ κατά διαστήματα τα κουνάτε μέσα στο νερό.
    Τα βγάζετε, τα πλένετε πολύ καλά και τα βράζετε σε κατσαρόλα με αρκετό καθαρό νερό για 15΄(προσοχή, χωρίς να λιώσουν ). Τα βάζετε σε κρύο νερό μαζί με το χυμό ενός λεμονιού και τα αφήνετε για 15΄.
    Βράζετε σε άλλη κατσαρόλα για 5΄τη ζάχαρη και . λίτρο νερό και ρίχνετε μέσα τα κομμάτια του καρπουζιού μαζί με 1 κουταλιά χυμό λεμονιού. Βράζετε σε δυνατή φωτιά. Μόλις πάρουν την πρώτη βράση και κοχλάσουν για 1΄ τα αποσύρετε από τη φωτιά και τα αφήνετε μέσα στην κατσαρόλα μέχρι την επόμενη μέρα.
    Ξαναβάζετε την κατσαρόλα στη φωτιά, προσθέτετε βανίλια και τα βράζετε για λίγα λεπτά . Το γλυκό είναι έτοιμο όταν δέσει το σιρόπι. Αφού κρυώσει, το αποθηκεύετε και το διατηρείτε σε αποστειρωμένα γυάλινα βάζα.

    Tip.
    Τον ασβέστη θα τον προμηθευτείτε σε καταστήματα υλικών οικοδομής. Μην φοβηθείτε να τον χρησιμοποιήσετε. Βοηθάει να γίνει το γλυκό σας πιο κρουστό και πιο τραγανό. Αν πάλι δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε ασβέστη, αφήστε τις καρπουζόφλουδες στη λεκάνη με το χυμό 2 λεμονιών.

    http://www.icookgreek.com/index.asp?a_id=802

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. *Donasonora, εξαιρετικό το πατριωτάκι!! Δεν τα ήξερα αυτά με τις σχετικές σχολές... Έχει και ανοιχτής θαλάσσης?
    :-)
    Αν έχει και ανοιχτής θαλάσσης, ξέρω ένα νεαρό από βόρεια, που ίσως θα ήθελε να δοκιμάσει...


    *Ιθάκη, αν και έχει σημεία που μου φαίνονται περίεργα, ίσβς να το δοκιμάσω, κι αν πετύχει σου υπόσχομαι -και τηρώ τον λόγο μου- να έχεις κομμάτι!!!
    :-)
    Υποθέτω πως το "Χάπι" μάλλον έχει να κάνει με το "happy" -άστον αυτόν , είναι ευτυχισμένος...
    "Εντελώς χάπατο" που λέμε και σήμερα.
    :-)
    Μην ξεχνάμε και το θρυλικό άσμα
    "Αχ, γιατί μικρό μου σουητχάρτ
    να με πληγώνεις τόσο χαρντ...
    μου λες πως είσαι μέρα-νύχτα μπίζι
    και δεν κοιτλας την καρδιά μου που ραϊζει...
    κλπ κλπ"
    που είναι επίσης πανάρχαιο άσμα και εισάγει αμερικάνικα δαιμόνια στο λαϊκό τραγούδι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μη φοβάσαι τον ασβέστη. Δεν κινδυνεύεις να γίνεις σαν κυκλαδίτικο οίκημα τρώγοντάς τον... Κάνει το γλυκό πιο τραγανό και είναι εντελώς ακίνδυνος σε τόσο μικρές ποσότητες. Αν αποφασίσεις να το δοκιμάσεις βάλε λιγότερο ασβέστη (1-2 κουταλιές) χύμα σε λεκάνη με το καρπούζι, και αφού καλύψεις με νερό, αφήνεις στον ήλιο για 2 ώρες.

    Σε ό,τι αφορά τη βράση, οι πηγές μου λένε ότι γίνεται καλύτερο αν το αποσύρεις από τη φωτιά και το αφήσεις να κρυώσει. Στη συνέχεια αλλάζεις το νερό και ξαναβάζεις στη φωτιά για δεύτερη βράση.

    Περιμένω την υλοποίηση της συνταγής και υπόσχομαι να δοκιμάσω (κανένα τρίωρο μετά από εσένα). :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αργησα αλλά τωρα ειδα τα σχόλια..
    Μήπως μπορεί κάποιος να μου πεί που θα βρώ ασβέστη;
    γιατί αυτός στίς οικοδομές έχει κόλλα μέσα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. *Ιθάκη, χρήσιμες οι επιπλέον οδηγίες!!! Προβλέπεται ν' ανάψουν οι κατσαρόλες, αν και μου φαίνεται ύποπτη η αναφορά στο τρίωρο!!!
    :-)

    *Ελίτσα, υπάρχει και χωρίς κόλλα... από οικοδομική εμπειρία, ξέρω πως ορίτζιναλ, κανονικός ασβέστης, βρίσκεται πιο εύκολα
    :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Mi-la-re,
mi-la-re-si