Παρασκευή, Ιουνίου 01, 2012

Η Χρυσή Αυγή και ο Χρυσός Αριθμός φ: Μια Χρυσή Τομή από σουγιά

Όσο οι μέρες περνούν, διαπιστώνω ότι οι φασίστες έχουν πολύ περιορισμένη γκάμα επιχειρημάτων ή "επιχειρημάτων" που συνδέουν ή "συνδέουν" το ναζισμό με την αρχαία Ελλάδα.
Μέσες-άκρες η γκάμα τους περιορίζεται στα εξής:

*Η σβάστικα είναι ιερό αρχαιοελληνικό σύμβολο.
*Ο μαίανδρος είναι ιερό αρχαιοελληνικό σύμβολο.
*Ο ναζιστικός χαιρετισμός είναι ιερός αρχαιοελληνικός χαιρετισμός.
*Ο σουγιάς είναι ιερό αρχαιοελληνικό όπλο.
*Το ξυρισμένο κεφάλι είναι ιερή αρχαιοελληνική κόμμωση.
*Το όνομα Καιάδας ήτο συνηθισμένο ατους αρχαιοελληνικούς ιερατικούς κύκλους.

Ε, τέτοια ένδεια επιχειρημάτων είναι ανεπίτρεπτη, νομίζω. Ένας απόγονος των αρχαίων Ελλήνων οφείλει να είναι περισσότερο εφευρετικός!
Και ναι, καλά μάντεψες αναγνώστη μου: Εγώ είμαι εφευρετικός! Εφευρετικός και γενναιόδωρος!

Ως εκ τούτου, προτείνω στους ναζιστές φίλους μου (ναι, έχω και κάτι τέτοιους στο φέϊσμπουκ), ένα υπέρτατο και ακαταμάχητο επιχείρημα που αποδεικνύει πως η Χρυσή Αυγή αποτελεί αδιάσπαστη συνέχεια του αρχαιοελληνικού πολιτισμού.

Αποδεικνύω τη σχέση που υπάρχει ανάμεσα
α) Στον αριθμό ψήφων που πήρε η Χρυσή Αυγή στις εκλογές και
β) Στον χρυσό αριθμό φ, τον αριθμό που μας δίνει τη "χρυσή τομή"!

Αναπτύσσω την άποψή μου:
Η χρυσή τομή \,\phi ορίζεται ως το πηλίκο των θετικών αριθμών \frac{\alpha}{\beta} όταν ισχύει \frac{\alpha}{\beta}=\frac{\alpha+\beta}{\alpha} που ισούται περίπου με 1,618. Θεωρείται ότι δίνει αρμονικές αναλογίες και για το λόγο αυτό έχει χρησιμοποιηθεί στην αρχιτεκτονική και τη ζωγραφική, τόσο κατά την αρχαία Ελλάδα όσο και κατά την Αναγέννηση. Την χρυσή τομή εισήγαγε και υπολόγισε ο Πυθαγόρας, (585 - 500 π.Χ.) που γεννήθηκε στη Σάμο, και ίδρυσε σημαντικότατη φιλοσοφική σχολή στον Κρότωνα της Μεγάλης Ελλάδας (Κάτω Ιταλία). Η χρυσή τομή συμβολίζεται με το γράμμα \,\phi προς τιμήν του Φειδία, του γνωστότερου ίσως γλύπτη της ελληνικής αρχαιότητας, και του σημαντικότερου της κλασικής περιόδου.
Αυτά λέει -μεταξύ άλλων- το σχετικό λήμμα της wikipedia και ως εδώ τα πράγματα είναι απλά και γνωστά και επιστημονικώς τεκμηριωμένα.

Στα πλαίσια της προσπάθειάς μας να δώσουμε αρχαιοελληνικές καταβολές στους συνεχιστές του ναζισμού, ας εξετάσουμε τώρα δύο εφαρμογές της Χρυσής Τομής με βάση τα αποτελέσματα των τελευταίων εκλογών:

Σύμφωνα με αυτό εδώ το σάϊτ,
Στα Καλάβρυτα στις 13 Δεκεμβρίου τα μυδράλια των κατακτητών εκτέλεσαν 848 κατοίκους, μαζί με άλλους 200 από τα γειτονικά χωριά
Επίσης από το ίδιο σάϊτ μαθαίνουμε πως:
Ως εκ τούτου, προκαλεί μάλλον εντύπωση πως πολλοί κάτοικοι των Καλαβρύτων μάλλον αγνόησαν το ιστορικό αυτό γεγονός, αφού στα τελικά αποτελέσματα και σε σύνολο 9.859 έγκυρων ψηφοδελτίων η Χρυσή Αυγή έλαβε 635 ψήφους, ποσοστό 6,44%.
Μια απλή πρόσθεση θα μας πείσει πως:
848 εκτελεσθέντες από τα Καλάβρυτα + 200 εκτελεσθέντες από τα διπλανά χωριά = 1048.

Εάν τώρα πάρουμε το σύνολο των Ελλήνων που εκτελέστηκαν από τους ναζί και το διαιρέσουμε με τον αριθμό των ψήφων που πήραν στα καλάβρυτα οι σύγχρονοι ναζί, έκπληκτοι θα δούμε πως
1048 : 635 = 1,65
Εκπληκτικά κοντά στον αριθμό φ, δηλαδή!!!

(Η μικρή απόκλιση από τον αριθμό φ, ενδεχομένως να οφείλεται στο γεγονός πως κάποιοι φανατικοί ναζιστές ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής, παρασυρμένοι από το φανατισμό τους, αντί να βάλουν σταυρό δίπλα στο όνομα του υποψηφίου της προτιμήσεώς των, έβαλαν αγκυλωτό σταυρό -με αποτέλεσμα η ψήφος τους να θεωρηθεί άκυρη.
Πόσοι ήταν?
Αυτό βρίσκεται εύκολα:
1048 : 1,618 = 647.
Ως εκ τούτου, μπορούμε βάσιμα να υποθέσουμε πως εφόσον 647-635=12, αυτό σημαίνει πως -πιθανότατα- 12 τυφλωμένοι από φανατισμό ναζιστές, έκαναν το λάθος και αντί για σταυρό έβαλαν αγκυλωτό σταυρό).

Πάμε τώρα στο Δίστομο.
Σύμφωνα με τη wikipedia,
Μετά την μάχη οι Γερμανοί μπήκαν στο Δίστομο και σε αντίποινα για τις απώλειές τους άρχισαν την σφαγή όσων κατοίκων έβρισκαν στο χωριό. Η μανία τους ήταν τόσο μεγάλη, ώστε δεν ξεχώριζαν από το μακελειό ούτε τα γυναικόπαιδα ούτε τους ηλικιωμένους. Τον ιερέα του χωριού τον αποκεφάλισαν, βρέφη εκτελέστηκαν και γυναίκες βιάστηκαν πριν θανατωθούν. Η σφαγή σταμάτησε μόνον όταν νύχτωσε και αναγκάστηκαν να επιστρέψουν στην Λειβαδιά, αφού πρώτα έκαψαν τα σπίτια του χωριού. Οι εκτελέσεις συνεχίστηκαν και κατά την επιστροφή των Γερμανών στην βάση τους, καθώς σκότωναν όποιον άμαχο έβρισκαν στον δρόμο τους. Οι νεκροί του Δίστομου έφτασαν τους 228, εκ των οποίων οι 117 γυναίκες και 111 άντρες, ανάμεσά τους 53 παιδιά κάτω των 16 χρόνων. Η μαρτυρία του απεσταλμένου του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού Ελβετού George Wehrly ο οποίος έφτασε στο Δίστομο μετά λίγες μέρες μιλάει για 600 νεκρούς στην ευρύτερη περιοχή.
Ενώ σύμφωνα με το προαναφερθέν σάϊτ,
Στο Δίστομο της Βοιωτίας στις 10 Ιουνίου 1944 οι ναζί επιδόθηκαν σε μια ακόμη άγρια σφαγή άοπλων πολιτών.Στις εκλογές της 6ης Μαΐου η Χρυσή Αυγή έλαβε 335 ψήφους, αριθμός που αντιστοιχεί στο 5,96% του συνόλου των ψήφων.
Θα εφαρμόσουμε μια μεθοδολογία ανάλογη αλλά αντίστροφη προς αυτή που εφαρμόσαμε για τα Καλάβρυτα:
Θα διαιρέσουμε τις 335 ψήφους της Χρυσής Αυγής με τον αριθμό των εκτελεσθέντων από τους ναζί. Η διαίρεση είναι η εξής:
335 : 228 = 1,496
Πρόκειται και πάλι για μια εκπληκτική προσέγγιση του χρυσού αριθμού φ.
Η απόκλιση από τον χρυσό αριθμό φ, και πάλι θα πρέπει να εξηγηθεί με τον ίδιο τρόπο που εξηγήθηκε στα Καλάβρυτα: Κάποιοι πορωμένοι ναζιστές, από αφηρημάδα αντί να βάλουν σταυρό στους υποψήφιους βουλευτές, έβαλαν αγκυλωτό σταυρό, με αποτέλεσμα η ψήφος τους να βγει άκυρη.
Πόσοι ήταν αυτοί?
Ας υπολογίσουμε:
228 εκτελεσθέντες από τους ναζί Χ 1,618 = 369.

Παρατηρούμε δηλαδή ότι εφόσον η Χρυσή Αυγή έλαβε μόνο 335 ψήφους στο Δίστομο, τότε:
369 - 335 = 34.
Ως εκ τούτου, μπορούμε να συμπεράνουμε πως ακριβώς 34 ήταν οι ναζιστές που πορωμένοι από το πάθος τους για τον Φύρερ, αντί να βάλουν σταυρό στο ψηφοδέλτιο, έβαλαν αγκυλωτό σταυρό.

Τόσο στα Καλάβρυτα όσο και στο Δίστομο, η απόσταση από τον χρυσό αριθμό φ είναι απειροελάχιστη και συγχωρητέα, εφόσον εντάξει, και οι ναζί έχουν τις αδυναμίες τους και κάποιες στιγμές είναι αφηρημένοι... Ε, δε θα τους σκοτώσουμε κιόλας γι' αυτό το λόγο...

Η ουσία είναι πως αποδείξαμε ότι υπάρχει στενή συσχέτιση ανάμεσα στους ναζιστές αφενός και τον χρυσό αριθμό φ αφετέρου. Επομένως, οι ναζί, ύστερα από την επίπονη μελέτη μου, έχουν έναν παραπάνω λόγο να καυχιούνται για το γεγονός πως αποτελούν φυσιολογική απόφυση-συνέχεια του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού: Είναι απόλυτα συνδεδεμένοι με τον αριθμό φ (ο οποίος, είπαμε, πήρε το όνομά του από τον αρχαίο γλύπτη Φειδία).

Φασίστες και φ είναι απόλυτα συνδεδεμένοι.
Μπορούμε πλέον να είμαστε σίγουροι.

Άλλωστε, δεν είναι τυχαίοι που οι Dead Kennedys, στη γνωστή μπαλάντα που έγραψαν προς τιμήν της συγκεκριμένης σχολής σκέψεως, χρησιμοποίησαν τον φθόγγο "φ" με τον πρέποντα τρόπο!

1 σχόλιο :

  1. Μιλάω ελεύθερα, κάνω τη φωνή μου ν' ακουστεί και τραγουδάω:

    http://www.youtube.com/watch?v=G6oq6ZYvFJ4

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Mi-la-re,
mi-la-re-si