Δευτέρα, Απριλίου 12, 2010

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΕΚΚΟΛΑΠΤΟΜΕΝΟΙ ΜΑΓΟΙ ΚΑΙ ΜΑΓΙΣΣΕΣ...

Μερικές φορές τα ρεσιτάλ χυδαιότητας -όπως αυτό που ζούμε τα τελευταία εικοσιτετράωρα- είναι χρήσιμα: Αναπτύσσουν τις αντιστάσεις και την αλληλεγγύη μας ενάντια στις αντικοινωνικές δυνάμεις που -εδώ και αιώνες- μας εχουν κάτσει στο σβέρκο.
Μπορεί τα προσωρινά τους παρατσούκλια να είναι Γκάπ, Χοιροβοσκίδης ή Βούγιας, όμως τέτοιου είδους ρεσιτάλ χυδαιότητας και εμετού, μας υπενθυμίζουν τα πραγματικά τους ονόματα και την πραγματική τους ουσία.
Όταν ακόμα και το γνωστό σάϊτ του ζούγκλα αναγκάζεται να δημοσιεύσει την παρακάτω εικόνα, τότε γίνεται φανερό ότι η επέλαση των στρατευμάτων κατοχής έχει γυρίσει ανάποδα:

ΕΞΩ ΟΙ 5 - ΜΕΣΑ ΟΙ 6


Υπό αυτές τις συνθήκες, όπου η εντεταλμένη χυδαιότητα των ένστολων γουρουνιών έξω από τα δικαστήρια είναι απλώς το κερασάκι στην τούρτα, είναι περισσότερο από εύστοχη η ανακοίνωση των παιδιών από το κατειλημμένο Πολυτεχνείο:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΚΑΤΕΙΛΗΜΜΕΝΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

Το Σάββατο 10/4 καταλάβαμε το πολυτεχνείο οδηγούμενοι απο συναισθήματα ανυποχώρητης οργής και αλληλεγγύης απέναντι στους συντρόφους μας. Θέλουμε να δείξουμε οτι υπάρχει ενα μαχόμενο κομμάτι της κοινωνίας που θα συνεχίσει να αντιστέκεται

ο τ ι κ α ι α ν σ υ μ β ε ι...


Καταλαβαίνουμε πολύ καλά το βρόμικο παιχνίδι εξαπάτησης και μαζικής χειραγώγησης που παίζουν τα επαίσχυντα ΜΜΕ. Αυτοί οι απατεώνες του λόγου και μαέστροι της παραπλάνησης, θα χρησιμοποιήσουν επιδέξια τα όπλα τους , παραπληροφόρηση, κατασυκοφάντηση και αποπροσανατολισμός απο τα πραγματικά προβλήματα: την οικονομική και κοινωνική χρεοκοπία, με σκοπό να κρατήσουν τον κόσμο κοιμησμένο και αδρανή. Κυρίως όμως φοβισμένο. Ο Οργουελ ούτε στα πιο τρελά του όνειρα δεν θα μπορούσε να φανταστεί τον τρόπο με τον οποίο θα επαληθευόταν τελικά στη σύγχρονη τηλεδικτατορία. Εμεις απαντάμε:

ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΔΕΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΝΤΑΙ

ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ ΟΠΩΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ.

Απο σήμερα και κάθε μέρα ξεκινάει μια λυσασμένη επίθεση αντιπληροφόρησης τοσο στην ιδια την κατάληψη του πολυτεχνείου όσο και σε κάθε γωνιά της Αθήνας. Αρνούμαστε να κατεβάσουμε το κεφάλι και να αποδεχτούμε την εξαπολυόμενη τρομολαγνεία των ΜΜΕ. Η “εσωτερική τρομοκρατία” είναι η αυταπάτη που τυφλώνει το μέσο τηλε-άνθρωπο και τον καθηλώνει σε ένα μάταιο κύνηγι μαγισσών.

Υπάρχουν πολλοί εκκολαπτόμενοι μάγοι και μάγισσες που βαδίζουν με κουκούλες μές το δάσος της πόλης.

Η αστική παρανομία δεν θα περάσει.

Η αντιπληροφόρηση μας απο εδώ και στο εξής θα φτάσει στα αφτιά και του τελευταίου παραπλανημένου νοικοκυραίου.

Δεν θα σταματήσουμε να ενημερώνουμε και να εναντιωνόμαστε αλύπητα για όλες τις στημένες κατηγορίες απέναντι στους συντρόφους μας


ΚΑΝΕΝΑΣ ΟΜΗΡΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ ΣΤΙΣ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ



Υπάρχει ένα ελπιδοφόρο κομμάτι κόσμου, που αντιστέκεται και θα αντιστέκεται και έξω από τα δικαστήρια και παντού, ενάντια στην κρατική χυδαιότητα


(Για την τηλεοπτική χυδαιότητα δεν γνωρίζω -ανήκω στη μικρή μειοψηφία εκείνων που δεν ασχολούνται με την τηλεόραση. Αν κρίνω όμως από αυτή τη δημοσίευση του ευλογίου "Βαθύ Κόκκινο",, ε, τότε ούτε που θέλω να σκέφτομαι το τι έχουν ακούσει τ' αυτιά σου καημένε τηλεθεατή αναγνώστη μου... Ελπίζω τουλάχιστον να διατηρείται στη θεση του το τριχωτό της κεφαλής του και να διασκεδάζεις με τα γλοιώδη σκουλήκια της δημοσιογραφίας...).

4 σχόλια :

  1. Τους ξέρουμε...

    «Δημοσιογράφοι» της μισής αλήθειας... Που δεν κάνουν έρευνες... Που «στήνουν» θέματα... Που ανταλλάσσουν κουτσομπολιά... Που έχουν ξεχάσει τις λέξεις «πολίτης», «αξιοπρέπεια», «έλεγχος της εξουσίας»... Που υπερασπίζονται τα συμφέροντα των εργοδοτών τους... Ανηψάκια της κάθε εξουσίας... Κολλητοί της «υψηλής» κοινωνίας... «Δημοσιογράφοι» που δεν δημοσιογραφούν, αλλά εκφωνούν το βράδυ στο γυαλί τα δελτία τύπου που οι ίδιοι συντάσσουν το πρωΐ στους προθαλάμους της εξουσίας...

    Τους βλέπουμε κάθε βράδυ να βροντούν το πόδι τους σε μια «προσοχή!»... και να φωνάζουν ένα «διατάξτε!»... για να το ακούν οι εντολοδόχοι τους...

    Τους ξέρουμε, σου λέω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αλδεβαράν, πάντως αρχίζω και αναρωτιέμαι με τι μούτρα θα κυκλοφορούν, έστω και στο Κολωνάκι, ας πούμε... Υποψιάζομαι ότι σε λίγο είτε θα κυκλοφορούν με γιαουρτωμένα μούτρα, είτε θα κυκλοφορούν μεταμφιεσμένοι σαν τους τυπικούς ΚΥΠατζήδες στις παλιές γελοιογραφίες (αν θυμάσαι)...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Η αστικη παρανομία δεν θα περάσει";

    Έλα που περνάει η ρημάδα διαρκως!

    Η πλάκα είναι πως η αστικη παρανομία κάνει κι έρανο απο πάνω, να καλυφθει το έλειμμα! Σαν το παλιο αστείο περι "άκρου αώτου της θρασύτητας": μ' εκείνον τον τύπο, που τά 'κανε (με το συμπάθειο) έξω απ' ένα σπίτι, και μετα χτύπησε και το κουδούνι να ζητήσει κωλόχαρτο!

    Πώς φαίνεται ότι κάτι τέτοια κείμενα τα γράφουν πιτσιρίκια! Δεν έχουν συνειδητοποιήσει ακόμη με τί ακριβως έμπλεξαν!

    Υγ: Το τριχωτο τουλάχιστον της δικης μου κεφαλης κινδυνεύει τα μάλα απ' την επαφη με τα εγχώρια ΜΜΕ. Δεν το βλέπω καλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εργοδότα, πάντα οι πιτσιρικάδες έχουν έναν ρομαντισμό μέσα τους, και μας πέρνουν από το χέρι και μας δείχνουν το δρόμο που έχουμε ξεχάσει!
    Παρ' όλο που λόγω ηλικίας εμείς θυμόμαστε καλύτερα το τραγουδάκι που τα σημερινά πιτσιρίκια ποτέ δεν έμαθαν επειδή έχει πλέον καταργηθεί:
    "δεν περνάς κυρα-μαρία, δεν περνάς...
    περνάς!"
    :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Mi-la-re,
mi-la-re-si