Τετάρτη, Απριλίου 07, 2010

ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝΕ ΠΟΛΛΑ ΛΕΦΤΑ
έχουνε παραφρονήσει τελείως!!!


Και πάνω εκεί που έπινα τον καφέ μου ακούγοντας τραγουδάκιον όμορφον, διδακτικόν και βγαλμένον μέσα απ' τη ζωή....

Διάβαζα παράλληλα και σημαντικό άρθρο της on line Ναυτεμπορικής...
Υπολογίσιμος ο «κίνδυνος μακροβιότητας»

Παρότι η γήρανση του πληθυσμού στην Ευρώπη δημιουργεί καλύτερες προοπτικές για την πώληση αποταμιευτικών προϊόντων, εμπεριέχει και ένα σημαντικό κίνδυνο που απειλεί πολλούς τομείς του κλάδου χρηματοοικονομικών υπηρεσιών. Οι ειδικοί του συνταξιοδοτικού κλάδου αποκαλούν τον εν λόγω κίνδυνο αυτό «κίνδυνο μακροβιότητας».

Ο συγκεκριμένος κίνδυνος έγκειται στο ότι οι ασφαλισμένοι ζουν σήμερα κατά μέσο όρο 20 χρόνια μετά τη συνταξιοδότησή τους, γεγονός που «τινάζει στον αέρα» τον προϋπολογισμό των συνταξιοδοτικών ταμείων, τα οποία στηρίζουν τη λειτουργία τους στο προσδόκιμο ζωής που ίσχυε πριν από πολλά χρόνια.

Τα ταμεία και οι ασφαλιστικές εταιρείες συνειδητοποιούν ότι το βάρος της παρατεταμένης περιόδου συνταξιοδότησης που χαρακτηρίζει τις ανεπτυγμένες κοινωνίες σήμερα πέφτει επάνω τους. Οι ειδικοί του κλάδου προειδοποιούν για εξάπλωση του κινδύνου μακροβιότητας στις αγορές κεφαλαίων και τις κυβερνήσεις, υποστηρίζοντας ότι η αύξηση του προσδόκιμου ζωής δεν απειλεί μόνο τον ασφαλιστικό κλάδο.

«Δεν θέλουμε αυτό που έγινε στον τραπεζικό κλάδο να συμβεί και στον ασφαλιστικό», τονίζει ο Ντέιβιντ Μπλέικ, καθηγητής στο Cass Business School. Ο κίνδυνος αυτός είναι ακόμη μεγαλύτερος στη Βρετανία, όπου η αύξηση του προσδόκιμου ζωής συνοδεύεται και από μια σειρά μεταρρυθμίσεων που έχουν συντελεστεί στον συνταξιοδοτικό κλάδο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΟΣΑ για τον Ιανουάριο, οι υποχρεώσεις του ιδιωτικού συνταξιοδοτικού τομέα ανέρχονται στα 25 τρισ. δολάρια. Με βάση την αντίστοιχη έκθεση, κάθε χρόνος που προστίθεται στο προσδόκιμο ζωής αυξάνει κατά 3% περίπου την παρούσα αξία των υποχρεώσεων του κλάδου στη Βρετανία.


Κι έτσι όπως το διάβαζα καλέ μου αναγνώστη, είδα μια οπτασία νε περνά έξω απ' το παράθυρό μου. Η μορφή της οπτασίας ήταν κάπως έτσι:

Πράγμα που με οδήγησε στη σκέψη:
Το σύνθημα "ΚΑΤΩ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ" είναι πλέον ξεπερασμένο... Θα πρέπει να αντικατασταθεί με συνθήματα του στυλ "ΞΟΡΚΙΣΜΕΝΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ", ή ίσως "ΣΤΑ ΟΡΗ ΣΤ' ΑΓΡΙΑ ΒΟΥΝΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ", ή ίσως "ΣΚΟΡΔΟ ΚΙ ΑΠΗΓΑΝΟ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ" ή κάτι τέτοιο.

Διότι το ζήτημα έχει αρχίσει πλέον να παίρνει μεταφυσικές διαστάσεις: Μας μισούν οι καργιόληδες. Μας μισούν με μίσος που αγγίζει τα όρια της τρέλας και της παράνοιας. Μας μισούν τόσο πολύ που καταντάνε γραφικοί.

13 σχόλια :

 1. "...Μας μισούν οι καργιόληδες. Μας μισούν με μίσος που αγγίζει τα όρια της τρέλας και της παράνοιας. Μας μισούν τόσο πολύ που καταντάνε γραφικοί..."

  Βρε, έτσι και χειρότερα.

  Τι να τις κάνεις 365 Φεράρι, μία για κάθε μέρα του χρόνου (και ένα πορσικό για τα δίσεκτα), αν ο άλλος δίπλα δεν ψωμολυσσά, δεν δυστυχεί και ζει και παραπάνω από όσο προβλέπεται ο καργιόλης; Α;

  Πώς θα καυλώσεις εσύ ο δύστυχος ελιτίστας;

  Χάου άρ γιου γκόινγκ το γκετ σατισφάξιον;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Διότι το ζήτημα έχει αρχίσει πλέον να παίρνει μεταφυσικές διαστάσεις: Μας μισούν οι καργιόληδες. Μας μισούν με μίσος που αγγίζει τα όρια της τρέλας και της παράνοιας. Μας μισούν τόσο πολύ που καταντάνε γραφικοί.

  entaksei sas misoume,alla kai seis mas miseite!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. *Αθηνά, όπως τα λες (και βάλε!!!)
  :-)

  *Πόλσε, ίσως θα ικανοποιηθούν αν ξανάρθει στη μόδα η φράση "ο θεός να μας κόβει μέρες και να τους δίνει χρόνια"!
  :-)

  *BOUGAS, όχι, εντάξει, εμείς είμαστε καλοι άνθρωποι!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. μα είναι δυνατόν να ζήτε τόσο πολύ?... ελεος πια!!! θα μας ξετινάξετε κύριοι.... για σκέψου και τις καϋμένες τις ασφαλιστικές... μήπως να βγάζαν κανένα νόμο, που να 'λεγε, "άμα τη αποχωρηση από την ενεργό δράση, σε διάστημα το πολύ δύο ετών, να τους γίνεται ευθανασία".. και απλά εμείς να διεκδικούμε κανένα χρόνο παραπάνω, και να λέμε και ευχαριστώ αν μας τον παραχωρούν, ενω θα διενεργούνται και λαχειοφόροι, και όποιος κερδίζει τον πρώτο λαχνο, θα έχει το δικαίωμα να ζει δέκα χρονια. ο δεύτερος 5 χρόνια και ουτω καθεξης... στον κάθε λαχνο θα γίνεται κράτηση του 10%, όταν κερδίζεται πανω απο 365 ημερες ζωής, ενδιαφέρων μου φαίνεται, ασε που μπορεί να 'χουμε και τζακ ποτ... ρε τι θράσος είναι αυτό?
  Dikaiopolis

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. "Δεν θέλουμε αυτό που έγινε στον τραπεζικό κλάδο να συμβεί και στον ασφαλιστικό», τονίζει ο Ντέιβιντ Μπλέικ, καθηγητής στο Cass Business School."

  ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΜΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ Ο ΝΤΕΙΒΙΝΤ ΜΠΛΕΙΚ,Η ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ???

  ΟΛΑ ΤΑ ΕΙΠΕ ΑΥΤΗ Η ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΜΟΡΦΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ,Ο ΤΕΘΝΕΩΝ!
  "ΠΑΛΙ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΤΕΚΤΗΣΑΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ.ΑΝ ΜΑΣ ΚΑΤΑΚΤΟΥΣΑΝ ΟΙ ΑΓΓΛΟΙ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΗΡΧΑΜΕ"

  ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΥΤΗ Η ΓΙΑΠΟΣΧΟΛΗ ΠΛΕΟΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΕΣΤΩΣ.ΕΧΕΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑ,ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ.ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΘΡΑΣΥΤΑΤΑ ΓΡΑΦΕΙ ΟΣΑ ΓΡΑΦΕΙ.ΠΡΙΝ 100 ΧΡΟΝΙΑ,ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΗΡΧΑΝ ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ,ΑΛΛΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΤΟΜΑΤΕΣ ΑΝ ΤΟΛΜΟΥΣΑΝ ΝΑ ΠΟΥΝ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ.

  ΠΡΩΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ Η ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ.
  ΜΕΤΑ ΟΙ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ.
  ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΠΟΝΤΑΙ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. "...Μας μισούν οι καργιόληδες. Μας μισούν με μίσος που αγγίζει τα όρια της τρέλας και της παράνοιας. Μας μισούν τόσο πολύ που καταντάνε γραφικοί..."

  Κι εσύ κανόνισε να πάρει δρόμο η άνοιξη η απαιτητική.. ποιητή..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. *Πελασγε, βάρδα μη σ' ακούσουνε! Γιατί αν σ' ακούσουν, είναι ικανοί να αρχίσουν να πουλάνε λαχεία ζωής:
  Τα Ζωολαχεία, ας πούμε.
  Ό,τι κι αν σημαίνει η λέξη "ζωολαχεία" και σε όποιους κι αν αναφέρεται, είτε στους πωλούντες είτε στους αγοράζοντες...

  *BOUGAS, με τρομάζεις: Μοιάζεις με φορέα εξτρεμιστικών ιδεών!

  *Ελίτσα, πρέπει πρώτα να σχεδιάσω το επόμενο βήμα!
  :-)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. "*BOUGAS, με τρομάζεις: Μοιάζεις με φορέα εξτρεμιστικών ιδεών! "

  ...OXI ME IEROKHRYKA??????????

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Νά'μαι πάλι!!!!
  ¨ηρθα να απαντήσω σε σχόλιο που ναι μεν μου ήρθε στο Gmail αλλά δεν το βλέπω εδώ..(από φίλο της σελίδας και όχι απ τον πρκλς)
  Κάποιο λάθος θα έκανα πάλι..
  (sic ειρωνία)
  Αν θέτε το αντιγράφουμε και το ματαδημοσιεύουμε λέμε!!!
  τσάγια

  ΥΓ: πρός ξέρει αυτός
  Δεν μιλάω αυτή τη γλώσσα.
  συμπάθα με

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. :-(
  Καταλαβαίνεις τώρα τι τραβάω με τον εν λόγω και για ποιό λόγο έχω βάλει τα μηνύματα να περνάνε πρώτα από έγκριση?
  :-(
  Εξαιτίας ενός και μόνο ενός ατόμου...
  :-(
  Σόρυ ρε συ... Μέχρι να καταλάβω ότι ήταν απ' αυτόν, είχα πατήσει το λάθος κουμπάκι... Σόρυ!!!
  :-(

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Καλέ!
  Μη μου ζητάς συγνώμη!
  Έίμαι αντράκι εγώ...όχι κλώσσα :-)
  Αγκαλιά!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Βρε εντάξει, δεν το είπα για να σε υποτιμήσω :-)
  Αλλά μου τη δίνει κάθε φορά που άθελά μου επιτρέπω στον εν λόγω να αφήσει εδω μέσα λίγο από το βόθρο του μυαλού του...
  :-(

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Mi-la-re,
mi-la-re-si