Παρασκευή, Απριλίου 09, 2010

ΜΕΤΑΝΟΕΙΤΕ ΑΓΑΡΗΝΟΙ!
-Έρχεται το φάντασμα του Άκη Πάνου κρατώντας πιστόλι!


Στη μακρυνή Υεμένη, ταξιδεμένε αναγνώστη μου, ένα κοριτσάκι 13 χρονών πέθανε από εσωτερική αιμορραγία.
Ξέρεις γιατί?
Επειδή κάτι καργιόληδες που είχε για γονείς, το παντρέψανε με έναν ψυχανώμαλο 26χρονο. Το κοριτσάκι πέθανε τρείς μέρες μετά από τον αρρωστημένο γάμο.
Και βέβαια, "όπου βρίσκεις έναν, ψάξε για τον δεύτερο" λέει η παροιμία.
"Τον Μάρτιο είχαν εκδοθεί τα «απομνημονεύματα» μιας 9χρονης νύφης, της Νουτζόντ Αλι, η ιστορία της οποίας είχε γίνει γνωστή μέσα από μια υεμενίτικη εφημερίδα. Η κοπέλα αφηγήθηκε σε ένα Γάλλο δημοσιογράφο πως όταν ήταν 9 ετών υποχρεώθηκε να παντρευτεί έναν άνδρα που είχε τα τριπλά της χρόνια και ο οποίος τη βίαζε και την έδερνε. Η Νουτζόντ έγραψε ιστορία στην Υεμένη αφού κατάφερε, πριν από δύο χρόνια, να πάρει διαζύγιο".

Αυτά μαθαίνω από τη σχετική είδηση της Ναυτεμπορικής.

Και μου γυρνάνε τ' άντερα, και μονολογώ:
"Αυτά όμως συμβαίνουν μόνο στις χώρες που ζούν μακρυά από τα φώτα του δυτικού πολιτισμού", και ξαφνικά μου σκάει ένα φλασάκι σχετικά με το σκάνδαλο παιδοφιλίας που έχει αναστατώσει την καθολική εκκλησία... Και λέω πάει, δεν υπάρχει ελπίδα, η λύση δεν είναι ούτε στον σημερινό δυτικό πολιτισμό... Ενδεικτική είναι η παρακάτω ελπιδοφόρα δημοσίευση του theonion.com σχετικά με τα αυστηρά μέτρα που σκοπεύει να πάρει η καθολική εκκλησία για την αντιμετώπιση της διαδεδομένης μεταξύ των καθολικών ιερέων παιδοφιλίας:


Calling the behavior shameful, sinful, and much more frequent than the Vatican was comfortable with, Pope Benedict XVI vowed this week to bring the widespread pedophilia within the Roman Catholic Church down to a more manageable level.
Addressing thousands gathered at St. Peter's Square on Easter Sunday, the pontiff offered his "most humble apologies" to abuse victims, and pledged to reduce the total number of molestations by 60 percent over the next five years.

"This is absolutely unacceptable," Pope Benedict said. "It seems a weakening of faith in God has prevented our priests from exercising moderation when sexually abusing helpless minors."
"And let me remind our clergy of the holy vows they all took when they entered the priesthood," he continued. "They should know that they're only allowed one small child every other month."
The pope said he was deeply disappointed to learn that the number of children sexually abused by priests was almost 10 times beyond the allowable limit clearly outlined in church doctrine.


Αξίζει να ρίξεις μια ματιά στο εν λόγω άρθρο, καλέ μου αναγνώστη! Εξετάζει το πρόβλημα σε βάθος, αναλύοντας διεξοδικά τη θέση της καθολικής εκκλησίας για το όλο ζήτημα.

Κατά τα άλλα, σαν χτες-σήμερα πέθανε ο Άκης Πάνου. Όπως θα θυμάσαι ή θα έχεις ακούσει, μέχρι και άνθρωπο σκότωσε ο Άκης Πάνου προκειμένου να υπερασπίσει την ευτυχία της κόρης του -έτσι όπως εκείνος εννούσε της ευτυχία της.

Την ίδια στιγμή που χιλιάδες μουσουλμάνοι με τις χατζάρες και χιλιάδες καθολικοί με τα πιστόλια κάθονται και μαλακίζονται σχετικά με την ευτυχία των παιδιών τους.
Δεν ξέρω -και δεν θέλω να μάθω- αν φταίει το ότι είναι μονοθεϊστές ή το ότι είναι απλώς καραγκιόζηδες.

Ως φόρο τιμής προς τον Άκη Πάνου -που δείχνει το δρόμο- λέω να κλείσω αυτό το σύντομο κειμενάκι με ένα παλιό του τραγούδι, μια μπαλάντα που είχε γράψει όταν γεννήθηκε η κορούλα του.
Τραγουδά η συντρόφισσα Ζανέτ Καπούγια, η οποία και μόνο γι' αυτή την ερμηνεία της, εδώ και 25-30 χρόνια είναι μες την καρδιά μου.

2 σχόλια :

  1. άντε ρε μας κοψοχόλιασες με το όνιον, δεν ήξερα ότι κυκλοφορεί φρικηπαίδεια με ντηζάιν ειδησεογραφικού σάιτ!

    θενγκζ φορ δε "νιουζ"

    χεχε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βρε κρυβε λόγια λέμε!!!
    Έτσι κι αλλιώς δεν απέχει πολύ από την πραγματικότητα... και από την άλλη, μπορει να το πιστέψει καμιά espresso και να το αναδημοσιέψει και να χτυπιόμαστε απ' τα γέλια!!!
    :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Mi-la-re,
mi-la-re-si