Τρίτη, Απριλίου 20, 2010

ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΤΑ ΜΠΙΚΙΝΙ ΤΑ ΠΟΥΛΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΟΚΑ
(στην Περσία δεν υπάρχουν ούτε και για μυρουδιά)


Την Κυριακή κάποια στιγμή βρέθηκα στο μετρό επιστρέφοντας από μια υποχρέωση στο Περιστέρι. Κάποια στιγμή, επιβιβάζεται ένας μουτζαχεντίν με μυστήρια μουτζαχεντινική φορεσιά (αυτή με την πουκαμίσα, το κάλυμμα κεφαλής, το γιλεκάκι που φορείς και τα φαρδιά μπατζάκια) συνοδευόμενος από καποιο πλάσμα που θεωρητικά πρέπει να ήταν γυναίκα. Το πλάσμα ήταν ντυμένο με μια κατάμαυρη κελεμπία, κι ένα ιλιγγιωδώς τεράστιο μαύρο μαντήλι στριφογυρισμένο γύρω από το κεφάλι της με τέτοιο τρόπο ώστε να αφήνει ακάλυπτα μόνο τα μάτια.

Πάλι καλά που δε φόραγε μπούργκα, καλέ μου αναγνώστη.
Κι έτσι όπως ήταν ντυμένη στα κατάμαυρα με μόνο τα μάτια να δείχνουν πως επρόκειτο για άνθρωπο, αυθόρμητα ξεπήδησε από μέσα μου η φράση "χάλια μαύρα στην Αθήνα του 2010".

Στο βαγόνι γινόταν χαμός, κάτι πρεζόνια με το γκανάκι να εξέχει από την τσέπη (πρώτη φορά είδα ανθρώπους να κυκλοφορούν με το γκανάκι εμφανές στην τσέπη) προσπαθούσαν να πείσουν τους επιβάτες ότι δεν είναι πρεζόνια αλλά απλώς άνεργοι που δεν έχουν να φάνε, και "βοηθήστε μας καλέ κύριοι" και τέτοια.

Ο μουτζαχεντίν τους κοιτούσε, μου χαμογελούσε με νόημα, σα να μου 'λεγε "χάλια μαύρα στην Αθήνα του 2010", εγώ τον κοιτούσα με νόημα ανταποδίδοντας την ίδια διαπίστωση αλλά έχοντας τα διπλά ε[πιχειρήματα, το πλάσμα δίπλα του κοιτούσε κάτι απροσδιόριστο (βασικά είχε απλώς ανοιχτά τα μάτια χωρίς να κοιτάει)... και γενικώς ήμασταν μια ωραία ατμόσφαιρα μέχρι που κατέβηκα.

Όταν επιτέλους ξεφορτώθηκα από τα μάτια μου όλη την ξεφτίλα που είχε μαζευτεί σ' ένα βαγόνι, αυθόρμητα άρχισα ν' αναρωτιέμαι "που πάμε ρε πούστη μου, που πάμε..."
Και ναι μεν είμαι εξοικειωμένος με τα πρεζόνια, αλλά αυτή η θέα της γυναίκας με τα μαύρα με είχε σοκάρει. Αν και έχω παρτίδες με εξαιρετικά πολλούς μουσουλμάνους, τέτοιο σκηνικό δεν το είχα ματαξαναδει λάϊβ και σε απόσταση ενός βήματος. Σοκαριστικό σου λέω, καλέ μου αναγνώστη.

Όμως, σήμερα φωτίστηκα!
Είδα το φως το αληθινό σου λέω!

Ας είναι καλά ο εικονιζόμενος κύριος και οι ρηξικέλευθες επιστημονικές του απόψεις -που θα κάνουν τους απανταχού σεισμολόγους να σκίσουν τα πτυχία τους!
Ναι καλέ μου αναγνώστη: Ο εικονιζόμενος κύριος, ονομάζεται Καζέμ Σεντίγκι, και είναι κάτι σαν αγιατολάχ και κάτι σαν χοτζατολεσλάμ (μη στα πολυλογώ, αυτό σημαίνει πως είναι ανώτερος κληρικός) στο μακρινό και εξωτικό Ιράν.

Και, ως ανώτερος κληρικός, ευνόητο είναι πως έχει υψηλού επιπέδου γνώσεις.
Οι οποίες τον οδήγησαν στο επιστημονικό πόρισμα πως για τους σεισμούς ευθύνονται οι γυναίκες που δεν καλύπτουν το σώμα τους! (Ναι, δεν κάνω πλάκα! Δες και το σχετικό δημοσίευμα της Ναυτεμπορικής, κι αν είσαι και αγγλομαθής, δες την είδηση του Α.Ρ. εδώ).

A senior Iranian cleric says women who wear revealing clothing and behave promiscuously are to blame for earthquakes.
(...)
"Many women who do not dress modestly ... lead young men astray, corrupt their chastity and spread adultery in society, which (consequently) increases earthquakes," Hojatoleslam Kazem Sedighi was quoted as saying by Iranian media.
(...)
"What can we do to avoid being buried under the rubble?" Sedighi asked during a prayer sermon Friday. "There is no other solution but to take refuge in religion and to adapt our lives to Islam's moral codes."

Και θυμίσου, μουσικολόγε αναγνώστη μου, το παλαιόν άσμα "I feel the earth move under my feet" που δεν θυμάμαι ποιά το έλεγε -είναι όμως σίγουρο πως το έλεγε γυναίκα, κι αυτό δεν είναι τυχαίο. Το νού σου λοιπόν πως ντύνονται οι γυναίκες του σπιτιού σου, διότι δε γουστάρω σεισμούς. Ξηγηθήκαμε?

Αλλά κι εσύ, καλή μου αναγνώστρια που με διαβάζεις αυτή την ώρα μέσα από τις τρύπες της μπούργκας σου, μη μου κάνεις καμιά λαχτάρα και φορέσεις μαγιό το καλοκαίρι στη θάλασσα! (Καλά, για γυμνισμό ούτε να το συζητάς, εντάξει?) Με τη μπούργκα θα μπαίνεις στο νερό -μη γίνει καμιά μαλακία και έχουμε καλοκαιριάτικα σεισμούς και τετοια... λυπήσου μας!!!

Αλλά κι εσύ, εθνικιστή φασιστοειδή αναγνώστη μου, θυμήσου ότι ζούμε σε χώρα που πλήττεται από σεισμούς. Σταμάτα λοιπόν τις εθνικιστικές μαλακίες "να μη γίνει η Αθήνα Ισλαμαμπάντ" και τέτοιες πίπες και σκέψου μήπως τυχόν θα ήτο εθνικώς ωφέλιμον να υιοθετήσουμε την επιστημονική σκέψη του μορφωμένου θεολόγου - δόκτορος σεισμολογίας Καζέμ Σεντίγκι. Θα γλιτώναμε από τους σεισμούς μια και καλή!

Κι εσύ όμως, ομοφυλόφιλε μόδιστρε του Κολωνακίου, άρχισε σιγά-σιγά να σχεδιάζεις όμορφα ολόσωμα φορέματα με ασορτί κουκούλα απόκρυψης για τις πελάτισσές σου, μπας και δημιουργηθεί επιτέλους νέα τάση μόδας που θα μας απαλλάξει από τους σεισμούς!

Θα περιμένω λίγο να δω τι στάση θα κρατήσει επ' αυτού του επιστημονικού ζητήματος ο Άνθιμος Θεσσαλονίκης (αλήθεια, ο καντιώτης ζει ακόμα? Αν ναι, να πάρει κι αυτός θέση), και αν συμφωνεί με αυτή την πρωτοποριακή επιστημονική ιδέα του Ιρανού συναδέλφου του, ίσως επανέλθω με νεώτερες και αναλυτικότερες προτάσεις...

12 σχόλια :

  1. που νάταν και ανήλικη (12/13)
    η χανούμ
    με παιδί στην αγκαλιά...
    όπως συναντούμε καθημερινά στας ευρώπας........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μάλλον είδες ένα niqab.
    Θυμάμαι την τραμπακουλίαση που έπαθα όταν σε πτήση Κοπεγχάγη - Αθήνα είδα πρώτα τον έτσι εφέντι να μπαίνει μέσα ντυμένος στα άσπρα και μετά την μαυρίλα.

    Όσο για την Ανθιμάουα, μη σου πω ότι θα το επικροτήσει κιόλας! :D

    Αυτές τις νικαμπομπουρκόπιπες θα τις κόψουν μαχαίρι οι εκ μουσουλμανικών χωρών γυναίκες και μόνον. (Μαζί με τα μπαλάκια των κομπλεξικών μουλάδων συζύγων τους. Κανείς άλλος δεν μπορεί να το κάνει).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. *Τι να πω βρε bbimbo... Η πλάκα είναι πως επρόκειτο για νεαρά παιδιά -εντάξει, όχι και 12-13, αλλά το έβλεπα στο μάτι του αρσενικού ότι ήταν καλός άνθρωπος... Οπότε, φαντάσου να μην ήταν...

    *Όντως, νικάμπ ήταν. Κι όπως λέει και το λινκ, παίζει και το Βυζάντιο στην ιστορία του... Οπότε, λογικό -εντελώς λογικό- θα είναι να συμφωνήσει και ο Άνθ!!!
    Γαμώτο, ακόμα και σ' αυτό είναι ανακετεμένοι οι βυζαντινοί?
    :-(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ασφαλώς πρκλς..,
    γιατί αν δεν ήταν μπερδεμένοι,
    ούτε παλιά διαθήκη θα είχαμε
    ούτε αποκάλυψη,
    (τα ευαγγέλια θα ήταν ένα ευαγγέλιο)
    ούτε η συρία θα γινόταν
    (άνευ βίας και τρόμου)
    μέσα σε νύχτα μουσουλμανική..:(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σωστόν! Για να μη μιλήσουμε για τους μουσουλμάνους της Βοσνίας-ερζεγοβίνης, όπου και πάλι Βυζάντιο είναι από πίσω...
    :-(
    Και έχεις και τα φασισταριά να σου λένε "με ψηλά το κεφάλι βυζάντιο και πάλι"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μα καλά γιατί διαφωνείς με τον κληρικό.
    Λογική διαπίστωση κάνει,
    δεν καλύπτονται οι γυναίκες, τις βλέπουν οι άντρες και παρασύρονται στην ακολασία.
    Κολασμένοι οι άντρες ρίχνουν χάμω τις γυναίκες ( άνευ μπούρκας ) και τους "πετάνε τα μάτια έξω" ( δεν ξέρω την θρησκευτική ορολογία συγγνώμη ).
    Αν λοιπόν πολλές δεν φοράνε μπούρκα τότε πολλοί θα κολάζονται και θα έχουμε πολλά κολασμένα.....
    Ε αν συντονιστούν όλοι αυτοί μπαμ μπουμ η ενέργεια μεταδίδεται στο έδαφος, Άραααααααααααααα μπορεί να έχουμε και σεισμό.
    Πως λέμε επιστημονικά πως αν πηδήξουν όλοι οι κινέζοι ταυτόχρονα θα μετατοπιστεί ο άξων (της γής )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μα, Πανδίων, υπάρχει ένα πρόβλημα που δεν το λύνει ο κληρικός:
    Αν πάρουμε ως δεδομένη την ιαχή
    "εϊ-χωπ, εϊ-χωπ"
    την ώρα της σεισμογενούς πράξεως, τίθεται το ερώτημα:
    Το "έϊ" είναι σεισμογενές ή το "χωπ"?
    :-)
    Και τι γίνεται αν οι μισοί είναι στη φάση "έϊ" και οι άλλοι μισοί στο "χωπ"?
    Δηλαδή:
    Μήπως μια αντισεισμική πολιτική θα έπρεπε να συμπεριλάβει και αυτή την παράμετρο του "διά νόμου οι μισοί να είναι στο "έϊ" και οι άλλοι μισοί στο "χωπ"?

    Είναι τεράστια τα ερωτήματα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ pols

    "Αυτές τις νικαμπομπουρκόπιπες θα τις κόψουν μαχαίρι οι εκ μουσουλμανικών χωρών γυναίκες και μόνον. (Μαζί με τα μπαλάκια των κομπλεξικών μουλάδων συζύγων τους. Κανείς άλλος δεν μπορεί να το κάνει)."

    Κανείς άλλος δεν μπορεί και δεν δικαιούται να το κάνει. Θυμηθείτε ότι η εισβολή στο Αφγανιστάν είχε ως πρόφαση και την "απελευθέρωση των γυναικών". Σήμερα δολοφονούνται ακτιβίστριες και δημοσιογράφοι...
    Προβλέπω να αργεί πολύ η μέρα που αυτές οι γυναίκες θα αρχίσουν να ξεφορτώνονται μπούρκες, νικάμπ και αφέντες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. *Ιθάκη, όντως η απελευθέρωση των καταπιεσμένων είναι δουλειά των ίδιων των καταπιεσμένων.
    Άντε, να συμπαρασταθουμε εμπράκτως (το πολύ).

    (Κάτσε τώρα, σα να θυμάμαι ότι στην Ελλάδα υπήρχε ένας εξαιρετος νόμος με βάση τον οποίο οι "μοιχοί" έπρεπε να συλληφθούν την ώρα της μοιχείας, να τυλιχτούν σ' ένα σεντόνι και να πάνε στο αυτόφωρο φορώντας το σεντόνι... Αλιώς δεν αναγνωριζόταν η "μοιχεία". Ο νόμος καταργήθηκε κάπου στο 1982).

    το 1982 είναι 28 χρόνια πριν?
    Ε, οκέϋ, υπάρχει ελπίδα και για τις μουσουλμάνες... Στην παγκόσμια ιστορία, 28 χρόνια δεν είναι τίποτα...
    (Όμως τα εκατοντάδες χρόνια καταπίεσης είναι κάτι...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εμενα παλι η διεθνιστοθολοκουλτουριαρικη οπτικη μου αποστρεφεται τοσο πολυ αυτο το θεαμα που ειμαι υπερ της απαγορευσης τους σε ολη την ΕΕ. Σε αντιθεση με το μαντηλι, που σε παρα πολυ μεγαλο ποσοστο ειναι επιλογη (και αρκετες φορες ακομα και σεξυ), η μπουρκα δεν μπορει να ειναι αποδεκτη σε μια κοινωνια με κατοχυρωμενα τα ανθρωπινα δικαιωματα. Στην τελικη, οι βραζιλιανες οταν πανε στο Ιραν δεν κυκλοφορουν με μπικινι, οπως ειναι η συνηθεια τους, αλλα ακολουθουν τον τοπικο νομο. Ετσι και οι μουοσουλμανες, ας αφησουν αυτη την βλαβερη συνηθεια τους στο σπιτι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Carol King.....the song"i feel earth...."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. *Δημήτρη διεθνιστοκουλτουριάρη, :-)
    ίσως η ελπίδα να βρίσκεται στις επερχόμενες ευρωπαϊκές εξεγέρσεις: Είμαι σίγουρος πως οι εξεγερμένοι θα φορανε κουκούλες και επειδή αυτό δεν θα αρέσει στους κρατούντες, θα είναι μια καλή ευκαιρία να απαγορευτεί και αυτό το αποκρουστικό θέαμα -μαζί με τις κουκούλες. Έστω και στα πλαίσια του κουκουλονόμου (από κάπου πρέπει ν' αρχίσει το ξήλωμα)

    *Loupasg, φαίνεται να έχεις δίκιο, αλλά έχω φάει σκάλωμα πως είναι Νταϊάνα Ρος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Mi-la-re,
mi-la-re-si